Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen [Update vrijdag 11 maart, Mahi in de basis]

Door Redactie 16 reacties

Speelronde 27. Voor FC Groningen is dit de vierde zaterdagavond wedstrijd op rij. De reis brengt ons naar Rotterdam/Kralingen. Stadion Woudestein dat plaats biedt aan ruim 3500 mensen is nagenoeg uitverkocht. Aan de trots van het noorden de opdracht een plekje te bemachtigen voor de play offs... maar dan zal het stukken beter moeten gaan voetballen. De Kralingers willen dolgraag de nacompetitie ontlopen en hebben zich voorgenomen om ook in deze "zaterdagse finale" vol op het orgel te gaan. En wie kun je in deze fase dan beter treffen dan dokter FC Groningen? De wedstrijd begint om 20.45 uur en Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter. 

Zwakke serie
De trots van het noorden is bezig aan een zwakke serie. Vier wedstrijden op rij verlies met weinig aanknopingspunten. Tegen Ajax zagen we nog een prima eerste helft, in het tweede bedrijf zakte de ploeg door het ijs, met name na de gedwongen wissel van Hedwiges Maduro. Uit tegen AZ en ook tegen Twente begon FC tijdens de openingsfase nog goed aan de wedstrijd. Er waren zeker een paar kansen maar na op achterstand te zijn gezet, leek iedereen mentaal geknipt en geschoren... Het vertoonde spel was daarna van een bedenkelijk niveau. Thuis tegen PSV (voor notabene een uitverkocht huis) - leek het helemaal nergens naar. De supporters zaten niet alleen letterlijk maar bovenal figuurlijk in de kou. Als de collectieve wil ontbreekt om voor elkaar te strijden en onderlinge afspraken niet worden nagekomen zit er iets goed fout en dat bleek... 

Gepraat
Er is de afgelopen zondag gepraat en (diverse) onderlinge frustraties zijn geuit. Ook Jarchinio Antonia is vandaag in genade aangenomen nadat hij zijn excuses aan van de Looi heeft aangeboden voor zijn bijdrage in de kleedkamer na de wedstrijd in Alkmaar. Het is te hopen dat vanaf nu - alle neuzen in dezelfde richting gaan staan want FC Groningen zit (net als alle andere ploegen) in de slotfase van de competitie waarin de prijzen definitief verdeeld gaan worden.

Excelsior
De Kralingers draaien een moeizaam seizoen en staan zestiende. Het verschil met nummer vijftien Willem II is slechts 3 punten. Vanaf begin november met een uitzege op de Tilburgers, wist Excelsior wekenlang niet meer te winnen. Eind februari werd de negatieve ban gebroken door NEC in eigen huis op een 2-0 nederlaag te tracteren. Een week geleden werd er echter met dezelfde cijfers verloren van AZ. Verdediger Sander Fischer werd tijdens dat duel met een rode kaart van het veld gestuurd en is geschorst. 

Eerder dit seizoen werd Yoél van Nieff verhuurd aan de Kralingers. De bedoeling was dat Van Nieff meer ervaring zou gaan opdoen in de Eredivisie omdat er bij FC Groningen weinig speeltijd in het verschiet lag. Opmerkelijk is dat ook de Kralingers weinig gebruik maken van zijn diensten. Een verloren jaar?

Historie Excelsior uit (via FCG Stats)

14-02-2015 ED Excelsior - FC Groningen 1-1  

Samenvatting Excelsior - FC Groningen 1-1

23-03-2012 ED Excelsior - FC Groningen 0-1

18-12-2010 ED Excelsior - FC Groningen 2-2  

23-09-2007 ED Excelsior - FC Groningen 1-3  

09-02-2007 ED Excelsior - FC Groningen 0-2

FC Groningen
Bryan Linssen is geschorst. Tegen PSV kreeg de aanvaller zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. Een lichtpuntje is dat Mimoun Mahi zijn eerste minuten kon maken na lang blessureleed tijdens de verloren wedstrijd tegen PSV. Mocht hij geen tegenreactie hebben gehad is de verwachting dat de aanvaller wederom bij de selectie zit. Keren Michael de Leeuw en Juninho Antonia eveneens terug op het wedstrijdformulier? 

Over de vermoedelijke opstelling en eventuele geblesseerden zullen wij in de loop van vrijdag een update plaatsen.

Excelsior mag zowel op papier als in kwalitiatief opzicht van een lichter kaliber zijn dan Ajax, AZ, FC Twente en PSV. Dat betekent niet dat FC automatisch de punten wel even meeneemt naar Groningen. Gelet op de huidige vorm lijkt iedere tegenstander op dit moment groter dan ons groen-wit.... 

Zijn de frustraties uitgepraat en onderlinge geschillen bijgelegd? Wordt er vanaf nu voor en met elkaar gestreden?  

COME ON FC!  

Update vrijdag 11 maart 12.05 uur - Naar aanleiding van de laatste training is het de vraag als Tibbling zaterdag meedoet tegen Excelsior. Elwin Baas weet te melden dat hij ziek is. Daarnaast keert Mahi terug in de basis net als Hoesen

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Rusnak, Bacuna; Mahi, Hoesen en Drost.

Reacties:
10-03-2016 om 22:54

Zal me benieuwen of we die "oud papierclub" op de knieen kunnen krijgen. Met de huidige vorm van het team zal het nog een hele klus worden. Hoop desalniettemin op een overwinning. 0-4 !!!!

11-03-2016 om 00:30

en wie scoren er dan allemaal wel...?

11-03-2016 om 10:58

Dat zal ik je precies vertellen,Kees. Antonia is gebrand op eerhertsel, dus 2 goals. de Leeuw wil zich ook graag nog even laten zien, 1 goal. Mahi, net weer fit speelt ook nog even de pannen van het dak, 1 goal.

Heb de glazen bol extra opgepoetst, vandaar mijn nogal extravagante uitslag.

11-03-2016 om 13:27

Nou Rob Roy, jij houdt i.i.g. "de moed erin".  Uitgelezen kans voor Drost om eens uit die anonimiteit aan de linker zijlijn te komen...en Rusnák op 10 lijkt ook wat flets...maar nogmaals de spelers moeten het laten zien, in plaats van protesteren buiten het veld. 

campesino11-03-2016 om 09:31

dat was weer een slimme zet van nijland om faber deze week te presenteren. zo heeft niemand het deze week over een eventueel ontslag van vd looi gehad en hebben ze reltief rustig naar deze wedstrijd toe kunnen werken. we zullen zien of dat en al dat gepraat enig effekt sorteren. ik ben bang van niet, maar ik hoop met rob roy mee!!!!

11-03-2016 om 09:41

de spelers moeten het doen, en winnen, dat zouden ze aan de stand op de ranglijst verplicht zijn ... Over de timing van Nijland hoef je je ook geen zorgen te maken, die is in het algemeen prima. En ik denk dat VandeLooi helemaal is uitgepraat met de aanstelling van Faber, zeker nadat er gisterenavond zo'n uitgebreid artikel stond in RTVNoord van Baas over alle veranderingen op al tamelijk korte termijn, bijvoorbeeld de voorgenomen zwaardere fysieke trainingsbelasting en onder Kemkers het inrichten van dat Topsportcentrum. Dat het al langer rommelt dat weten de meesten ook na de persberichten over ontevreden spelers dit kalenderjaar, maar dan moeten nu diezelfde spelers het dit keer maar laten zien op het veld !   

11-03-2016 om 11:38

Ik zie mensen hier wel eens posten dat ze Hans Nijland hebben gemaild....maar ik weet niet wat er achter het @ moet staan? Iemand?

appie happie11-03-2016 om 12:38

Via fc site kun je rechtstreeks mailen.

11-03-2016 om 11:44

Op z'n twitter geeft ie het zelf aan, maar kijk ik ergens overheen? https://twitter.com/jdnijland

11-03-2016 om 11:58

On topic. Met Mahi er weer bij denk ik toch dat ze een relatief makkelijke overwinning gaan behalen. Sorloth en Mahi scoren.

 

Weer een jonge, transfervrije verdediger.

http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94890/mirani-na-dit-seizoen-weg-bij-ajax

 

11-03-2016 om 12:44

Hoe en waar dan Appie? Ik zie het niet..

appie happie11-03-2016 om 15:04

je hebt gelijk  staat er niet meer..je kon naar diverse afdelingen mailen nu alleen nog maar via zon stom formulier..ik kijk of ik adres nog in mijn tablet heb staan..die is thuis  en daar ben ik nu niet..

11-03-2016 om 19:14

hansnijland@fcgroningen.nl

fc gras11-03-2016 om 12:59

Drost voorin ipv van Idrissi, snap ik niet helemaal. Een moeizame overwinning, gok ik.

harley11-03-2016 om 13:15

Verander "Snap ik niet helemaal' maar in.."Snap ik helemaal niet'..wat mij betreft.

 

We spelen met 10 tegen 11 als die gast meedoet. Voegt niets toe. Maar dat vind ik ook van Bacuna. 9 tegen 11 dus. maar ach..het is nog een jeugdspeler dus afbranden hoort niet.

Jantje11-03-2016 om 14:58

Ik zelf verwacht dat het weer nederlaag gaat worden.  weer Bacuna in elftal waar ik geen fan van ben. en weer veel positie veranderingen in elfal wat vertrouwen niet goed doet. mij gevoel zegt dat trainer er alles aan doet om maar geen playoff tespelen straks. zodat zijn nieuwe club Vittese meer kans maakt daarin.

brummie11-03-2016 om 17:03

Bacuna speelt wellicht op de plek van de zieke tibbling lijkt me....

appie happie11-03-2016 om 17:05

op naar winst ...  zal niet zomaar makkelijk zijn  ik denk echter wel dat deze x de drie punten mee gaan.

11-03-2016 om 17:11

Heeft Sorloth nog steeds teveel last van zijn hand? Of is er een andere reden dat hij niet speelt? Als je het verwachte elftal zo leest met Mahi en Hoessen en verder geen echte buitenspeler, kan het zo maar eens wezen dat we met 2 spitsen gaan spelen. Drost en Rusnak zijn beide aanvallende middenvelders, maar geen buitenspelers.

Bacuna ipv De Leeuw lijkt me dan ook een logische keuze. Wellicht wordt er alvast voorgesorteerd op het volgende seizoen?

fc gras11-03-2016 om 17:31

Bacuna voor de Leeuw is zeker een logische keuze, maar Bacuna voor Tibbling niet. Als Bacuna niet verkracht word doordat hij telkens door het hele elftal heen geslingerd word, dan kan hij het nog ver gaan schoppen, ziet er behalve (verdedigen) fysiek en technisch zeer goed uit.

renevanderes11-03-2016 om 17:55

En weer is van de Looi aan het goochelen. Nu weer Hoesen in plaats van Sorloth en Drost in plaats van Idrisi. Totaal de weg kwijt. Ik hou er niet van om negatief te zijn maar ik voorspel een nederlaag tegen Excelsior. Al hoop ik dat ik er helemaal naast zit. Kom op FC.

11-03-2016 om 19:22

Van Weert kort dekken (tsja, en daar staat Reijnen ) en zorgen dat Auassar niet doorkomt vanaf het middenveld. Klusje voor Maduro. Dan is de angel er volgens mij al wel uit. Achterin is Sander Fischer alsnog wel geschorst, dat scheelt aan hun kant een behoorlijk stuk zekerheid en organisatie.

Marco11-03-2016 om 23:44

Waar we afgelopen najaar nog in 5-3-2 de betere uitwedstrijden spelen. Is het nu defensief wel wat matig. Enkel Hateboer, Reijnen en Maduro die kunnen verdedigen. 

In de voorste 2 linies veel spelers die veel te bewijzen en te winnen hebben:Rusnak, Bacuna, Mahi, Hoesen en Drost.

Zou altijd De Leeuw en Antonia ten minste een half uur laten meedoen. De Leeuw scoort veel, juist ook tegen de kleine ploegen en Antonia had afgelopen jaar 10 assists en de jaren er voor 10 doelpunten per seizoen. 

 

Japie5912-03-2016 om 22:04

Geen plan. Hele-helemaal niets.  Gelukkig  hebben we 2 toptrainers....... veel en veel te traag.... Trots van het Noorden..... das een tijdje geleden. Niet 1 fatsoenlijke kans gecreëerd. Hele-helemaal niets. Ophouden van der Looi. Geen excuses meer. De excuses zijn Hele-helemaal op! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!