Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Feyenoord-FC Groningen

Door Redactie 9 reacties

De ontknoping in de eredivisie nadert. Nog vier wedstrijden te gaan en het seizoen 2015/2016 is ten einde. Komende zaterdagavond wacht de trots van het noorden een loodzware klus, Feyenoord uit staat op het groen-witte menu, de aftrap is om 19:45 uur. De Rotterdammers die na een slechte voorjaarsreeks uiteindelijk in een "winning mood" zijn gekomen, met zes eredivisie-overwinningen op rij hebben de derde plaats intussen stevig in handen en willen deze plek definitief veiligstellen. De Kuip is uitverkocht, het legioen staat garant voor een ware heksenketel.

Feyenoord
Vanaf de winterstop tot medio februari verloren de Kuipbewoners zes van hun zeven wedstrijden. De gifbeker bleek daarmee leeggedronken want sinds eind februari is de weg omhoog ingezet door Utrecht in eigen huis met 2-1 te verslaan. Begin maart werd AZ met 3-1 uitgeschakeld voor de KNVB-Beker waardoor de Kuip-club na zes jaar opnieuw in de finale staat.

 

Eerder dit seizoen werd in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld. Michael de Leeuw scoorde namens FC. Uit een voorzet van Toornstra ging de bal via Kuyt en Hans Hateboer achter doelman Sergio Padt. Achteraf mochten de Rotjeknorders zeker niet klagen, Van der Heijden kreeg kort na de gelijkmaker een rode kaart en 10 minuten voor tijd had scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip moeten leggen na een wel zeer opzichtige handsbal in de eigen zestien (met beide armen) van Nelom...  

 

Historie (via FCG stats) 

05-10-2014 Feyenoord - FC Groningen 4-0  

15-12-2013 Feyenoord - FC Groningen 1-0  

23-12-2012 Feyenoord - FC Groningen 2-1  

04-03-2012 Feyenoord - FC Groningen 1-0  

27-02-2011 Feyenoord - FC Groningen 5-1

FC Groningen
Afgelopen zondag werd er met 3-1 gewonnen van De Graafschap. De tweede overwinning op rij na de 1-0 uitzege (een week eerder) in Den Haag. De gemoederen rondom de voorjaarsdip van zes zeperds op rij waren daarmee weer wat bekoeld. De vraag is nu wat de twee overwinningen doen in het hoofd van de spelers? Is er intussen voldoende onderling vertrouwen getankt om te geloven in- en te strijden voor een goede afloop (te beginnen) in Rotterdam? Wordt deze wedstrijd de springplank om (ondanks het matige spel) het seizoen waardig af te sluiten? 

De vermoedelijke opstelling: volgt in de loop van vrijdag.

Nog vier wedstrijden voor de boeg. Of FC Groningen zich nog kan plaatsen voor de play offs? Gelet op de huidige tussenstand heeft de FC dit niet meer in eigen hand. Desondanks lukte het de afgelopen twee seizoenen om een succesvolle eindsprint in te zetten die uiteindelijk Europees voetbal bracht. 

Mocht FC ondanks het moeizame spel erin slagen om zaterdagavond (tegen alle voetbal-logica in) een resultaat neer te zetten, zou dit een enorme boost geven aan spelers en TS om de resterende drie wedstrijden winnend af te sluiten. Er staat (nog steeds) heel veel op het spel, want ook al zouden de play offs niet worden gehaald, is het een absolute must dat FC zo goed mogelijk gaat afsluiten in de eindrangschikking. Het televisiegeld wordt straks opnieuw verdeeld... De laatste wedstrijd die de FC in De Kuip speelde, werd winnend afgesloten. Zaterdagavond opnieuw?

 

COME ON FC!

Reacties:
14-04-2016 om 21:55

Gewoon thuis blijven alle beste

appie happie14-04-2016 om 22:27

Punt pakken

renevanderes15-04-2016 om 06:57

Als Groningen daar wint geloof ik ook weer in Sinterklaas .

15-04-2016 om 22:13

dat kan in ieder geval geen kwaad

appie happie15-04-2016 om 10:44

Nou je weet nooit hoe het gaat,feyenoord is ook niet altijd in goede doen..en thuis staat er erg veel druk op daar..

 

als je met 0-1 voorkomt  wil ik het nog wel eens zien..

15-04-2016 om 11:13

idd , Appie...helemaal meeeens, en ik vaerwacht/hoop dan ook op een tactiek in de eerste helft ( van een UITwedstrijd) dat ze die voorsprong afdwingen met aanvallend voetbal , anders gaat het licht uit in de tweede helft  

De Beuk15-04-2016 om 12:09

Kansloos! Zal wel negatief zijn maar ervaring leert (zie hierboven) dat de FC bar slecht presteerd in uitwedstrijden. Geen killers/winners mentaliteit.

Roelofsky15-04-2016 om 14:24

Gisteren Liverpool - Dortmund gezien wat een fantastische wedstrijd.... vroeg mij af of deze teams ook 5 keer in de week een traininkje afwerken net zo als de FC. Gezien het moordende tempo lijkt mij dat niet hoop dat dat volgend seizoen bij de FC ook anders gaat. Maar toch succes tegen Feijenoord....

15-04-2016 om 15:03

wordt lastig maar als je zaterdag een puntje pakt en wint in heerenveen zijn de play offs zelfs nog mogelijk

Marco15-04-2016 om 15:24

Vol voor een resultaat gaan. Feyenoord is meer met de bekerfinale bezig dan met de competitie. 

 

Door fysiek voetbal te spelen en agressief naar voren te verdedigen vinden de spelers het Feyenoord wel best en sparen ze liever hun benen voor de volgende wedstrijd. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!