Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen (+Foto's training donderdag 11-08-16)

Door Lukas van der Wal 16 reacties

Speelronde twee – FC Groningen mag in deze ronde op bezoek bij de derde club uit Rotterdam, genaamd Excelsior uit Kralingen. De wedstrijd in de havenstad begint om half zeven en staat onder de begeleiding van scheidsrechter Gözübüyük, de beste man heeft respect ‘hoog’ in het vaandel staan. De mannen van Ernest Faber moeten zaterdagavond op zoek naar eerherstel, afgelopen zondag gingen we met 0-5 onderuit in het eigen stadion tegen Feyenoord. 

De thuisploeg, Excelsior - Afgelopen weekend speelden de Kralingers de lastige uitwedstrijd in Enschede bij FC Twente. Tot de verbazing van velen, wonnen de Rotterdammers van de Tukkers met 2-1. Voor de formatie van trainer Mitchell van der Gaag wisten Kevin Vermeulen en Leeroy Owusu het net te vinden. Bij de roodhemden deed jongeling Jari Oosterwijk diep in de tweede helft wat terug, maar het mocht niet meer baten voor de Tukkers. De Rotterdammers lieten het balbezit aan Twente, maar deden de juiste dingen met het geringe balbezit (32%).

Is de thuisploeg favoriet tegen de FC? In onze ogen absoluut niet, natuurlijk hebben de Rotterdammers goede spelers. Luigi Bruins, Terell Ondaan, Ryan Koolwijk en Henrico Drost hebben ervaring met wedstrijden in de eredivisie. Desalniettemin moet groen-wit op het kunstgras van Kralingen kunnen winnen van de kleine Rotterdamse club.

Historie Excelsior vs FC Groningen - Zaterdag wordt ontmoeting 25 al weer gespeeld in Rotterdam. De 24 voorgaande confrontaties (eredivsie, eerste divisie, beker, nacompetitie) waren over het algemeen niet positief voor de FC. Tienmaal werd er verloren, acht keer speelden we gelijk en slechts zesmaal was de volle buit voor FC Groningen.

Laatste vijf uitslagen in Rotterdam( via FCGstats.nl)

12-03-2016 Excelsior - FC Groningen 2-1 Scheidsrechter > Gözübüyük

14-02-2015 Excelsior - FC Groningen 1-1 Scheidsrechter > Braamhaar

23-03-2012 Excelsior - FC Groningen 0-1 Scheidsrechter > Higler

18-12-2010 Excelsior - FC Groningen 2-2 Scheidsrechter > Nijhuis

23-09-2007 Excelsior - FC Groningen 1-3 Scheidsrechter > Jol 

De Trots van het Noorden - FC Groningen - Wat er ook gebeurd, onze kleuren die vervagen niet. Afgelopen zondag ging de FC met haar billen bloot tegen een andere Rotterdamse club, Feyenoord. Buitenspeler Elia had het op zijn heupen en scoorde maar liefst drie keer! Hans Hateboer beleefde een waardeloze middag, net als de rest het hele elftal. De overige goals werden gescoord door Vilhena en Jörgensen. Iedereen schreeuwt om een nieuwe linksback, allemaal begrijpelijk, echter werd er zondag collectief gefaald. Referenend aan de trainingen van deze week, de vonken springen er van af, er wordt getraind op de scherpst van de snede. Een ieder is zich er van doordrongen, zaterdag moet er gewonnen worden tegen de Kralingers.

Afgaande op de training van vandaag starten de elf basisspelers van de afgelopen zondag wederom tegen Excelsior. Verdediger Memisevic traint sinds vandaag weer mee, FC Groningen hoopt hem speelgerechtigd te krijgen voor zaterdag, voor nu nog geen basisspeler. Rio-ganger Tibbling komt zo snel mogelijk weer terug, de middenvelder is met Zweden uitgeschakeld. De Deen Larsen mag nog wel een ronde door hobbelen op de Spelen, ondanks de dikke nederlaag tegen Brazilië. Vleugelspelers Linssen, Mahi en Idrissi moeten nog steeds rekening houden met het warm houden van de bank.

Vermoedelijke basis: Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro, Van Nieff; Hiariej, Drost, Jenssen; Antonia, Van Weert, Rusnák.

Voor aanvaller Van Weert is de ontmoeting met Excelsior een speciale aangelegenheid. Afgelopen seizoen speelde de spits op Kralingen, regelmatig was hij daar ON Fire. We hopen uiteraard dat hij op het vertrouwde kunstgras van het knusse stadionnetje kan gaan vlammen. Ondanks de afstraffing van vorige week, is het vertrouwen aanwezig bij Faber en consorten. De vele arbeid, moet haar resultaat gaan krijgen, te beginnen in Rotterdam. FC Groningen wordt gesteund door 146 supporters, dit moet minimaal een goede motivatie zijn om te gaan winnen. We hebben er zin in, come on FC!

fotoreportage Ochtend training donderdag 11 augustus 2016

Reacties:
appie happie11-08-2016 om 16:53

ik zou idrissi toch in de basis zetten hoor  antonia of rusnak  weg..maar misschien heeft faber gelijk..ik geef hem nog een kans  zaterdag de drie punten binnen te slepen.

 

zondag snel vergeten dan maar,,incident .. kan gebeuren,maar niet nog een keer..

 

ben benieuwd..

11-08-2016 om 21:19

bn benieuwd of Excelsior op dezelfde manier gaat spelen als Feyenoord, nl met een counterend middenveld; Bij die ploeg is soms alles, soms niks, maar uit de paar Groninger aanvallen van zondag, mogen we misschien dit keer een doelpunt verwachten, tenslotte doet Elia nu niet mee.

11-08-2016 om 17:48

beide vleugels wisselen idrissi voor rusnak linsen voor antonia.en gooi memisevic maar voor de leeuwen voor maduro.tibbeling trouwens klaar in rio.zal exelsior wel te vroeg zijn maar hoop hem weer terug te zien tegen de tukkers thuis

11-08-2016 om 19:34

wordt zaterdag uit een ander vaatje getapt: niet verliezen is de opdracht en dus  "compact spelen". wie weet zelfs een kleine overwinning.  Ik ben er niet zeker van dat de voorbereiding lang (en goed) genoeg heeft geduurd..voor een ingespeeld team...dus ik verwacht nog zeker een maand wisselvallig presteren in wedstrijden...tis niet anders...trouwens ook vwb de selectie gaat dat gelden.

11-08-2016 om 19:35

wordt zaterdag uit een ander vaatje getapt: niet verliezen is de opdracht en dus  "compact spelen". wie weet zelfs een kleine overwinning.  Ik ben er niet zeker van dat de voorbereiding lang (en goed) genoeg heeft geduurd..voor een ingespeeld team...dus ik verwacht nog zeker een maand wisselvallig presteren in wedstrijden...tis niet anders...trouwens ook vwb de selectie gaat dat gelden.

11-08-2016 om 21:21

onbedoeld 2x dezelfde post... zó goed is nu ook weer niet

Nogutsnoglory111-08-2016 om 22:40

Was er al bang voor. Geen trainer geeft zijn fouten toe en geeft " uiteraard " zijn ploeg vertrouwen . Zoals ik eerder al zei: hij zal Antonia en van Nief wel een wedstrijd of 4 laten staan totdat hij er achter komt zoals iedereen op dit forum al lang! Weet dat dit geen eerste elftalspelers van fc Groningen niveau zijn. Maar dan zijn we al een punt of 8 puntverlies verder. Hopelijk was de wedstrijd tegen Feijenoord een incident maar ik vond Jensen ook erg matig, kon weinig brengen en leidde veel balverlies in. Dan kun je net zo goed Bacuna opstellen die is in ieder geval wel wat energieker en heeft veel meer loopvermogen . 

Mijn voorstel zou zijn: Linssen voor Antonia. Idrissi voor Rusnak , Tamata voor van Nief, onze Servische slager voor Reijnen en als stunt Mahi voor Drost en Tibbling voor Hiarijee ( maar dat zal nog wel een week te vroeg komen ) Met de veel dynamischer Mahi , Idrissi en Linsen krijg je meer variatie en vechtlust in je team en het zijn stuk voor stuk rasvoetballers die ook nog een betere mentaliteit hebben dan Antonia,Rusnak en Drost. Het klinkt misschien eigenwijs maar ik weet zeker als Faber deze wijzigingen doorvoert we Excelcior gaan verslaan. We hebben dan domweg zoveel meer voetballend vermogen op het veld staan gecombineerd met meer fighting spirit dat we ondanks dit aanvallend concept dit echt niet gaan verliezen. Bovendien word onze zwakste linie de verdediging ook nauwelijks belast want we zullen voornamelijk op de helft van Excelsior spelen. 

Nou ik ben benieuwd wat jullie van mijn wijzigingen vinden? ( ben ik echt te eigenwijs ha ha ? ) 

11-08-2016 om 23:17

Voetbal is soms net politiek...gaan ze wedstrijden winnen, dan heeft de coach de goede opstelling, verliezen ze er drie zonder verbetering in het spel, dan krijg je vanzelf mutauites in de richting die jij noemt.  Dat wil wmb. trouwens niet zeggen dat er dan wel gewonnen wordt. Ergens moet de psychologie ook een effect hebben gehad op de selectie:  wie gaan er spelen in de basis, wie moet er weg en wie mag er wel weg? Denieuwe trainer mag dan een andere trrainingsaanpak hebben, hij loopt natuurlijk tegen dezelfde dichte deuren aan als de vorige trainer. En hoe gaat hij daar verder publiekelijk mee om? Het lijkt mij een tamelijk gedreven man, maar ook loyaal aan z'n spelers.  Na Feyenoord vertelde hij dat hij dit niet verwacht had, en nu dus is er een herkansing.  Van Weert moet het doen: scoren en die kent (de zwaktes van)die club.  Ach we beginnen op 0-0   

TomOkker12-08-2016 om 07:29

Ik vraag mij alleen af aan welke vouten de trainer moet toegeven. Het is m.i. terecht dat het roer niet meteen omgegooid wordt, kunnen we meteen zien of het een incident was of niet. Daarnaast spelen er meer dingen natuurlijk, geen enkele trainer zal op dit nivo na zo'n wedstrijd spelers meteen afbranden. Tenzij er in de wedstrijdvoorbereiding iets anders naar voren komt. Maar goed daar zijn wij niet bij en is het dus lastig (ver)oordelen. 

Ik denk voorlopig geen mutaties, daarbij denk ik dat Antonia sowieso blijft staan, was tegen Feijenoord het minst slecht, hem zag ik wel verdedigen. ik zeg 1 - 1.

12-08-2016 om 08:45

ben benieuwd wat je gaat roepen als we ook een keer verliezen met jou basisspelers... ik heb nog steeds meer vertrouwen in Faber!

Ronnie 12-08-2016 om 10:04

Wat andere mensen ook al aangeven; je moet niet gelijk alles over de kop gaan halen als je een keer verliest.

De trainer maakt alle spelers de hele week mee en weet heus wel wie in vorm is en wie niet, weet heus wel dat de een niet beter is dan de ander. De trainer wil ook winnen en de beste 11 opstellen.

Tamata is echt niet beter dan Van Nieff en van Nieff kan er nog eens een vrije trap inschieten. Dus dat soort wissels heeft niet de voorkeur. Daarmee is niet gezegd dan van Nieff een goede linksback is, want dat is hij niet. Dat mag je de scouting kwalijk nemen. Burnett is niet gister vertrokken maar al geruime tijd terug en het moet nogmaals mogelijk zijn een goede linksback te vinden als je maar op tijd begint. Dan had ie er ook gewoon in de voorbereiding bij kunnen zijn en was hij onderdeel vh team geweest. Jammer.

Ik ben ook geen fan van Antonia. Tegen Feijenoord kon ik me wel voorstellen dat hij er met zijn snelheid in stond. Ik heb Idrissi zien invallen en die bracht verder ook niet veel.

Wisselen gaat ten koste van het vetrouwen in spelers. Laat ze en tijdje staan zodat het vertrouwen groeit. Matavz heeft dat ook ooit aangegeven, het verschil tussen net niet en wel goed was voor hem het vertrouwen van de trainer.

Excelsior moet toch te doen zijn zou ik zeggen. Der op klappen heren en 3 punten!

appie happie12-08-2016 om 08:13

Ik doe het niet voor 1-1  foute instelling  altijd willen winnen..ALTIJD..

TomOkker12-08-2016 om 08:43

natuurlijk appie maar bij gebrek aan beter zullen we maar zeggen

ronald197612-08-2016 om 08:41

kom op Antonia eruit. Idrissi erin. Vind merkwaardig dat Antonia er in staat en rusnak zelfde linssen erin

TomOkker12-08-2016 om 08:45

Iedereen mag vinden wat ie wil, Antonia zou ook niet mijn keuze zijn maar zoals Idrissie zondag inviel ook niet maar goed dat is aan de TS.

campesino12-08-2016 om 10:03

misschien een foute gedachte, maar zou het ook zo kunnen zijn dat van nieff, hiarieh en antonia spelen om ze in de etalage te zetten?ik bedoel, het is makkelijker een speler van de hand te doen die in de basis staat dan eentje die op de tribune zit.

 

12-08-2016 om 11:25

Zou kunnen !!!!

Jantje12-08-2016 om 11:56

Als we deze verdediging in stand houden gaat Groningen ook zaterdag hard onderuit en is Groningen geen playoffs kandidaat maar moet gaan  vechten om erin te blijven. Tot nu toe maakt faber op mij geen sterke indruk als trainer. 

12-08-2016 om 13:23

wat vechten voor degradatie?!?! hahaha jij maakt op mij dezelfde indruk als Faber op jou... geen sterke hahahaha!!

pepi6812-08-2016 om 12:38

Ik ben bang dat we ook zaterdag onderuit gaan. Excelsior heeft behendige aanvallers. Als je ziet wat wij daar verdedigend tegenover zetten....Het is gewoon niet goed genoeg voor de eredivisie, van Nieff en Marudo zijn geen verdedigers, en zullen dat m.i. ook nooit worden, Reijnen is eerste divisie materiaal, en Hateboer zit met zijn hoofd bij een transfer. Ik voorspel 3-1 voor Excelsior.

12-08-2016 om 13:25

deze conclusie trek je na 1 verloren wedstrijd?! bijzonder!

Rob197012-08-2016 om 15:36

#azijnpissers, misschien kun je eens een keer wat toelichten, afzeiken van de Fc kan volgens jou niet, maar afzeiken van bloggers is normaal. 

12-08-2016 om 13:07

RTVNoord NIEUWS:  Memisevic  is speelgerechtigd verklaard voor Excelsior, en vanavond zal bekend worden of hij in de basis staat.  Volgens eerdere berichten zat het met zijn conditie goed, dus dan kan Maduro een rij naar voren, of ze gaan natuurlijk met 5 man achterin spelen...  Goed bericht!

Glazinov12-08-2016 om 13:44

Goed nieuws! Memisevic idd meteen laten spelen en Maduro naar het middenveld want achterin stond het niet goed afgelopen zondag en Tom H. is niet goed genoeg voor het eerste elftal...

pepi6812-08-2016 om 14:18

@Azijnpissers: nee ik ben van mening dat je spelers in hun sterkte moet gebruiken, en hun zwaktes zo veel mogelijk moet verbloemen. Ik vind het armoe als middenbvelders (die bovendien niet de sneltsten zijn...) als verdedigers worden opgesteld. Of verdedigers opstellen die amper JL nivo aankunnen... Dat staat los van een wedstrijd, want als je zelf beter bent als de tegenstander, en meer op de aanval kunt spelen en druk kunt zetten, valt het wellicht niet altijd op. Maar zoals altijd (ook in het leven) onder druk komen de ware kwaliteiten naar boven, en worden de mannen van de jochies gescheiden.

12-08-2016 om 19:45

Vertel dan wie er wel zouden moeten staan?! Het is te makkelijk alles af te zeiken, kom met een oplossing.. Ik word zo moe van alle gasten hier die denken dat ze er meer verstand van hebben dan bijvoorbeeld een Faber! En waarom?! 1 verloren wedstrijd, dik verloren maar toch maar 1.

Jantje12-08-2016 om 14:30

Hellemaal met pepi68 eens.

GerdaS12-08-2016 om 14:43

1-1

ronald197612-08-2016 om 15:35

hopen dat tibbling snel in elftal terug keert en memicevic achterin en hopen volgende week nieuwe linksback.

appie happie12-08-2016 om 17:57

Morgen gaan de punten gewoon mee terug naar stad..

elftal kon zondag jl niet beter..morgen is alles anders.match winner van Weert..

12-08-2016 om 20:12

Oké Appie, zo zie ik het graag!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!