Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht-FC Groningen

Door Redactie 17 reacties

Na de deceptie van afgelopen zondag tegen Sparta krijgt FC Groningen aanstaande vrijdagavond alweer de mogelijkheid om het geschonden blazoen op te vijzelen. Om 20:00 uur staat dan in 'Utreg' de (aldaar) plaatselijke FC als tegenstander gereed in Nieuw Galgenwaard. Leidsman zal Dennis Higler zijn, geassisteerd door Richard Brondijk, Christian Dobre en vierde man Erwin Blank. Er bestaan veel overeenkomsten tussen beide clubs. Ze spelen in de hoofdstad van de provincie, hebben een fanatieke aanhang, zijn nog nooit landskampioen geweest, hebben de KNVB-Beker (FC Utrecht in 1982, 2003 en 2004) gewonnen en speelden geregeld duels op Europees niveau. In het verlengde daarvan zij opgemerkt dat FC Utrecht -net als FC Groningen- een slechte seizoenstart kent. De laatste vijf (!) thuisduels zijn puntloos afgesloten. Het staat met een puntje meer een plaatsje hoger dan dé FC. De periode waarin deze uitwedstrijd op het programma staat, achten wij daarom perfect om de Domstedelingen een punt (of meer) afhandig te maken.

Bij de FC Utrecht bestaat de mogelijkheid dat Gyrano Kerk (20) zijn opwachting zal maken in de basis. De laatste weken laat hij namelijk een uitstekende vorm zien bij Jong FC Utrecht. De plaats van Willem Janssen wordt mogelijk ingenomen door Sofyan Amrabat. De verdediging kan zich verder opmaken voor confrontaties met Sébastien Haller en een weerzien met Richairo Zivkovic. Vooralsnog lukt het trainer Erik ten Hag niet om het succesvolle vorige seizoen een vervolg te geven. Laten we hopen dat dit vrijdagavond zo zal blijven.

Mogelijk zal -in vergelijking met het elftal dat afgelopen zondag tegen Sparta aan de aftrap stond- Tom Hiariej worden vervangen door Simon Tibbling. Naast de langdurig geblesseerde Jesper Drost kan er een vraagteken geplaatst worden bij de naam van Desevio Payne, die eerder deze week aangepast trainde. Voor de rest kan oefenmeester Ernest Faber putten uit een selectie die fit is. Op het moment van publicatie van dit artikel waren er nog geen mogelijke opstellingen beschikbaar. We zullen deze later toevoegen. Het uitvak zal vrijdagavond zijn gevuld met 193 groen/witgetrouwen.

Vermoedelijke opstellingen

FC Utrecht: Ruiter, Troupée, Leeuwin, Koch, Conboy, Strieder, Janssen, Ludwig, Ayoub, Zivkovic, Haller (bron: voetbalwedden.net)

FC Groningen: Padt, Hateboer, Larsen, Memišević, Davidson, Hiariej, Linssen, Jenssen, Idrissi, Hoesen, Mahi (bron: Jan Mennega)

Reacties:
Jantje14-09-2016 om 21:00

Als je zo speelt als zondag dan wordt het een dikke nederlaag. Ik hoop dat maduro terug komt in elftal op middenveld. Dan Linsen eruit en Tibbeling op de tien.

 

renevanderes14-09-2016 om 21:06

Zal zeer moeilijk worden om bij Utrecht punten te pakken, zie het verleden van de laatste jaren en de vorm van nu. Maar hoop natuurlijk op een verrassing.

Woltjer15-09-2016 om 02:11

Heb er een hard hoofd in. FC Groningen overtuigd in geen enkel opzicht. Utrecht ook niet maar die hebben wel Haller en die maakt het verschil waarschijnlijk.

Johan15-09-2016 om 12:43

Leuke opstelling. Pffffff ik snap er steeds minder van. Tibbling moet gewoon spelen. Linssen weer op 10. Tja....

15-09-2016 om 14:13

Linssen en Hoesen staan weer in de basis blijkbaar, leg mij het maar uit. hoe zit dat nu met Tom van Weert ?! Als het vrijdag weer mis gaat ben ik benieuwd hoe de trainer zich hier uit praat. Laten we het beste maar hopen en voor de 1e overwinning gaan. 

ronald197615-09-2016 om 15:00

tibbling op bank. Deze trainer kun je zo langzamer hand niet meer serieus nemen wat een eikel. Hoesen mocht weg speelt kut wedstrijd staat er gewoon in linssen kan niks goed doen op 10 staat er in.

fc gras15-09-2016 om 15:47

Werd hier door velen uitgelachen toen ik zei dat Joop Gall mij de beste optie leek om trainer te worden, ben bang dat we met deze trainer in de winterstop onderin staan, al hoop ik het niet... (dat we onderin staan)

15-09-2016 om 16:02

Ik houd veel vertrouwen in Faber, hij is aan het zoeken. Ik dacht net als Ronald: Tibblng bank? Tom H in de basis? WTF! Maarja misschien is Tibbling nog niet helemaal de oude na het Olympisch avontuur. Met Tom verliezen we vrijwel altijd, maar geloof in Faber heb ik wel. Mahi is er pas net weer, die moet ook weer ritme krijgen. Larsson was ook Olympische spelen en staat pas net naast Memisevic, dat moet ook nog groeien. Davidson nieuw etc. Als Tibbling straks weer in vorm is en van Weert snapt wat hij moet doen (scoren!) dan geloof ik er zeker in, Faber kan dit. Wij moeten alleen Faber vertrouwen/steun geven! Kop der veur! 

15-09-2016 om 16:05

We gaan gewoon winnen in Utrecht! 

15-09-2016 om 16:32

@Happy Smugglers: Denk wel dat het ritme van de spelers op het eind van de competitie is gevonden. Wel knap dat spelers van andere clubs dat probleem niet hebben.   :)

15-09-2016 om 16:47

waarom nou niet met 2 spitsen spelen? mahi idrissie of anders mahi linsen.linsen is gewoon geen goede nr 10.is gewoon een flankspeler gebruik hem dan ook zo.en voor zijn bleseure heeft hij ook mooie dingen laten zien.maduro er bij op middenveld

15-09-2016 om 17:35

Waarom niet Hoesen eens uitproberen op de 10 met van Weert of Sorloth voor hem. Want hoe Hoesen soms speelt en hoe makkelijk hij de bal soms door kan passen zal die veel beter in de rol achter de spits kunnen spelen.

Ik snap ook wel waarom Hiariej er in staat inplaats van Tibbling, als je zag hoe goed Hiariej speelde tegen Sparta met vaak de bal onderscheppen/ afpakken. goeie ballen in de diepte geven naar Idrissi dan verdient die ook om tegen Utrecht er nog steeds in te staan.

manus16-09-2016 om 09:14

2 x en vooral met de eerste suggestie: Hoesen op 10! je ziet hem idd vaak snel een splijtend steekpasje geven als hij in de positie achter de andere aanvallers aan de bal komt.

Nogutsnoglory115-09-2016 om 22:24

Hiarijee speelde inderdaad prima tegen Sparta. Echter Tibbling moet altijd spelen. Tom heeft ook een prima steekpass , zet hem maar op de plaats van Linsen. Dat is echt geen nr 10. Iedereen op dit forum weet dit, Marcel Groninger weet dit ( en Peter Hoekstra denk ik ook wel ) maar is 1 van de 8 blunders van Faber. Zo irritant al die experimenten van hem waarvan iedereen al lang weet dat het niets is en ook niets zal worden. Heeft ons al minstens 5 punten gekost. 

harley17-09-2016 om 00:00

Niemand moet altijd spelen...ook Tibbling niet

Nogutsnoglory115-09-2016 om 22:30

Vervolgens komt hij er naar 2 a 3 wedstrijden erachter dat Linsen geen nr 10 is en probeert hij weer wat anders. Om dan vervolgens in de winterstop te roepen dat er versterking bij moet komen. Met dit materiaal moet je zonder problemen bij de eerste 9 kunnen eindigen. Als hem dat niet lukt heeft hij gefaald. 

Nogutsnoglory115-09-2016 om 23:06

Hiarijee speelde inderdaad prima tegen Sparta. Echter Tibbling moet altijd spelen. Tom heeft ook een prima steekpass , zet hem maar op de plaats van Linsen. Dat is echt geen nr 10. Iedereen op dit forum weet dit, Marcel Groninger weet dit ( en Peter Hoekstra denk ik ook wel ) maar is 1 van de 8 blunders van Faber. Zo irritant al die experimenten van hem waarvan iedereen al lang weet dat het niets is en ook niets zal worden. Heeft ons al minstens 5 punten gekost. 

15-09-2016 om 23:08

Heb niet het idee dat Faber naar de site kijkt voor de opstelling.   :)

Woltjer16-09-2016 om 01:45

Van Weert is die nu gekocht als 2e spits, omdat het een 'koopje' was ? 

Ik begrijp het niet helemaal Hoessen moet weg maar speelt en Sorloth is blijkbaar goed in bankzitten. 

Dus alle spitsen overtuigen de trainer blijkbaar niet dat zelfs degene die weg mag/moet speelt. 

We hebben dus weer nul scorend vermogen.

marcelfcg16-09-2016 om 17:27

Ipv Vd Looi vorig jaar en nu weer Faber neersabelen zou je ook kunnen stellen dat door het gerommel van Jeltema (en van hieruit Nijland) Faber opgescheept wordt met spelers die totaal niet complementair zijn. Daar zit het probleem.

harley17-09-2016 om 00:01

Juist.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!