Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen

Door Thijs Faber 3 reacties

Zaterdag speelt FC Groningen op de dag van het 10-jarig jubileum van Boerenmacht.nl een uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. Beide ploegen zullen de punten hard nodig hebben, Vitesse verloor afgelopen week in de Grolsch Veste tegen FC Twente, FC Groningen kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 tegen Heracles. De ploegen zijn op papier aan elkaar gewaagd, kortom: alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd in de GeldreDome.

De tegenstander, Vitesse
Vitesse behaalde tot nu toe 10 punten uit 7 wedstrijden en staat daar mee op een 7e plaats. Het elftal dat voor een aardig deel uit huurlingen van Chelsea bestaat draait tot nu toe prima, en het technische voetbal zal een zware kluif worden voor FC Groningen. Vitesse verloor vorige week van FC Twente met 2-1 en zal er dus op gebrand zijn om zaterdag wel punten te pakken. 

Een speler om voor op te passen is Lewis Baker, de van Chelsea gehuurde middenvelder scoort dit seizoen aan de lopende band. Vitesse zal zaterdag niet kunnen beschikken over Yuning Zhang, in verband met de WK kwalificatiewedstrijden van zijn thuisland China zal hij dit weekend in Beijing doorbrengen. De 19-jarige Chinees is doorgaans geen basisspeler. (Via De Gelderlander) 

Historie (via FCG Stats)

04-10-2015 ED Vitesse - FC Groningen 5-0

04-04-2015 ED Vitesse - FC Groningen 1-1  

10-05-2014 NC Vitesse - FC Groningen 1-4  

27-10-2013 ED Vitesse - FC Groningen 2-2  

17-02-2013 ED Vitesse - FC Groningen 2-0

FC Groningen
Na de 0-0 thuis tegen Heracles mag FC Groningen trots constateren dat het vijf wedstrijden op rij ongeslagen is: PSV (0-0), Sparta (1-1), FC Utrecht (5-1), Capelle (4-0) en dus Hercles (0-0) wisten niet te winnen van de Trots van het Noorden. Verdedigend staat het nu goed met het duo Larsen en Memisevic, het is nu tijd voor de aanval om productiever te worden. Tegen Heracles hebben we met de wedstrijd tegen Utrecht in het achterhoofd kunnen constateren dat zodra FC Groningen zelf het initiatief in handen krijgt het het lastig heeft. Als de tegenstander (in dit geval Heracles) dan ook nog de bus parkeert ondervindt de equipe van Faber veel problemen met kansen creëeren. Er zullen waarschijnlijk weinig wijzigingen worden aangebracht in de opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen (dank Wouter): Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Hiariej, Jenssen, Linssen, Idrissi, Hoesen, Mahi

Dat betekent dat dus Tom Hiariej waarschijnlijk weer de voorkeur krijgt boven Simon Tibbling, eerstgenoemde werd afgelopen zaterdag man of the match. Larsen en Memisevic zullen wederom het centraal duo vormen, met name laatstgenoemde laat tot nu toe op indrukwekkende wijze zien dat hij geschikt is als centrale verdediger van FC Groningen.

Het zal geen makkelijk avondje Arnhem worden, maar in Utrecht hebben we mogen zien dat drie punten in een uitwedstrijd nooit ondenkbaar zijn. Laten we hopen dat de FC de reeks van vijf keer ongeslagen voort weet te zetten, COME ON FC!

Reacties:
fc gras29-09-2016 om 18:15

Niet het aantrekkelijkst, maar ik denk dat de fc het beste met 11 man op eigen helft vitesse moet opvangen,deur op slot en ruimte voor Mahi, Idrissi, Linssen. 

29-09-2016 om 23:54

...dan ga je geheid over de knie: permanent 10 man voor de eigen goal is veel te tricky!   misschien resultaat Vitesse op die manier maar één doelpunt verschil (1-0) maar je staat wel weer met lege handen. 

Ik voorzie als tactiek van Faber een snelle schakeling vanuit de zijkanten, Hateboer en Davidson, geen mandekking op het middenveld maar een slimme zone met kansen voor Idrissi en Hoesen. Lissen blijft voor mij een vragteken.  

Tibbling misschien wissel voor Hiariej en Van Weert misschien wissel voor Hoesen als Gr op voorsprong kan komen  .    

fc gras30-09-2016 om 12:31

Natuurlijk niet permanent Kees, maar Vitesse pas opvangen rond de middenlijn, dan met de

snelheid en acties van Mahi, Linssen, Idrissi, zo snel mogelijk omschakelen richting het doel van Vitesse, zo kan de voorhoede profiteren van de ruimte, ook Hateboer kan zo af en toe, zonder al te veel risico doorstomen. Als ze zo gaan spelen kan Hoessen beter banken, loopt meestal weg van de centrale verdedigers, terwijl je daar bij deze tactiek beter een speler kan hebben staan die hun 2 centrale verdedigers continu bezighoudt, zo kunnen ze moeilijk rugdekking geven aan hun backs. Misschien is Sorloth er klaar voor.

30-09-2016 om 14:07

wat je ook bedenkt...het hangt helemaal af van de vorm van de dag van de spelers... en ik zie Faber wel in staat om iets (tactisch) neer te zetten...maar het wordt zeker geen sprankelende pot,  en zonder een doelpunt van FC Groningen zijn de kansen op een punt eerlijk gezegd klein...want één foutje achterin ( Hateboer of Davidson) en je bent gezien.   

Blijft natuurlijk wel spannend zaterdag.

29-09-2016 om 18:39

De afgelopen vier seizoenen (acht competitiewedstrijden) scoorde onze FC in totaal zes punten, ofwel 3/4 punt gemiddeld.

Een gelijkspel lijkt theoretisch het meest haalbare en verlies ligt voor de hand.

Er kan maar op 1 manier een verrassende overwinning worden gehaald. Veel werklust en durf en een arbitraal trio die ietwat minder partig optreedt. In aanvallend opzicht zijn de Arnhemmers een paar klassen beter, door hun huurlingen.

Och, laten we een gaan voor drie punten. Ik hoop en gun het onze spelers!

Papa Werny01-10-2016 om 07:43

Tegen Utrecht hadden ook weinigen verwacht te winnen. We hebben een uitermate geschikt team voor countervoetbal. Uit hoef je het publiek niet te vermaken. Dus, deur op slot en 3 punten. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!