Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing NEC - FC Groningen

Door Redactie 16 reacties

Met de twaalfde speelronde in het vooruitzicht passeert ook voor Grunn de magische één-derde grens van het aantal gespeelde wedstrijden. In de tussenstand op plek 16 met slechts negen schamele puntjes en dat omgerekend keer de factor drie. Een rekensom dat statistisch gezien een totaal van om en nabij de 27 punten oplevert dat meestal (aan het einde van het seizoen) toegang geeft aan de verkeerde nacompetitie... Een zorgelijke ontwikkeling die de gemoederen - intern - maar vooral ook rondom onze toch wel fiks verbleekte trots van het noorden, de nodige hoofdbrekens bezorgd. Een nachtmerrie! Keer het tij! Maar hoe? Het resterend programma tot aan de winterstop ziet er zeker niet slecht uit. Maar dan zal FC Groningen op het gebied van beter samenspel, achterin niets weggeven en voorin zich meer laten gelden, stappen moeten maken! Het liefst op zevenmijlslaarzen, te beginnen zaterdagavond in de Bloedkuul tegen NEC! 

Korte terugblik Willem II
De opdracht luidde om te winnen in Tilburg. Scheidsrechter Nijhuis onthield FC tijdens de openingsfase een loepzuivere strafschop. Een vroege voorsprong zou zeker extra krachten hebben losgemaakt. Beide teams troffen voor de pauze elkaars aluminiumwerk. 

Na ruim een uur scoorde de thuisploeg. De gasten toonden veerkracht door niet veel later dankzij Mimoun Mahi op gelijke hoogte te komen. Daarna leek Grunn af te stomen op een zege, tot het fatale moment dat Sergio Padt (werd wat gehinderd) niet adequaat genoeg reageerde. De bal belandde schlemielig via de doelman op de lat en aanvaller Ogbeche kon dankbaar profiteren van deze onfortuinlijke rebound. Zodoende wisten de Tricolores de eerste thuiszege van dit jaar te boeken en overkwam dit onbedoeld (dokter) FC Groningen.

Historie NEC - FC Groningen (via FCG Stats)

25-10-2015 NEC - FC Groningen 1-1  

03-08-2013 NEC - FC Groningen 1-4  

27-01-2013 NEC - FC Groningen 2-1  

25-02-2012 NEC - FC Groningen 4-0  

23-10-2010 NEC - FC Groningen 3-2

NEC
De Nijmegenaren hebben momenteel twee puntjes meer en speelden het afgelopen weekend gelijk in en tegen FC Utrecht. In de eerste helft domineerden de Domstedelingen en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong. Na de pauze kwam het betere spel van de Gelderlanders en scoorde invaller Kadioglu de gelijkmaker. In de slotfase miste Janio Bikel (oog in oog met doelman Ruiter) een dot van een kans voor de overwinning.

Het vertrouwen bij de Goffert bewoners is groeiende. Over de laatste vijf wedstrijden werd uit gewonnen van Roda JC (0-1), tegen Vitesse (1-1) (en nu Utrecht) gelijk gespeeld. In de Goffert bleek Feyenoord met 1-2 te sterk en ook tegen Willem II eindigde het duel in 1-1. 

FC Groningen
Voor trainer Ernest Faber is het een weerzien met een hoop oude bekenden. Hij weet als geen ander wat FC Groningen in Nijmegen kan verwachten en heeft het elftal tegen die tijd (hopelijk meer dan voldoende) op scherp staan.

Er wordt nog het één en ander gesleuteld aan de opstelling want Samir Memisevic heeft last van een voetblessure en doet niet mee. Zijn vervanger is Etiënne Reijnen. Onduidelijk (op het moment van schrijven) is of Jason Davidson en Tom Hiariej helemaal wedstrijdfit zijn. Yoëll van Nieff en Juninho Bacuna zijn dan hun (respectievelijke) vervangers. 

De vermoedelijke opstelling; Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Davidson/Van Nieff?, Tibbling, Hiariej/Bacuna?, Jenssen, Rusnak, Van Weert, Linssen

Na dit weekend ligt de competitie voor de derde keer een kleine 14 dagen stil in verband met de interlandperiode. Wordt deze moeizame periode afgesloten in mineur of gaat onze groen-witte brigade met een goed gevoel op basis van een (zwaar bevochten) driepunter de onderbreking in? 

Come on FC!

Reacties:
Nogutsnoglory103-11-2016 om 20:26

Jammer dat Memisevic niet speelt. Scheelt wel een slok op een borrel al deed Reijnen het laatst niet slecht. Zou wel mooi zijn als ze deze zouden winnen. Met een volgende thuiswedstrijd tegen Den Haag voor de boeg sta je naar 2 overwinningen zo weer negende of tiende. Maar ja bij een zwalkend team als Groningen kan het ook de andere kant op gaan. Mooie uitdaging voor Faber om de boel weer op de rit te krijgen beginnend tegen zijn oude cluppie NEC. Hij zal toch weten hoe hij die moet bestrijden al spelen er niet veel meer dezelfde spelers als vorig jaar. 

Nachtwacht03-11-2016 om 21:11

Triest dat Maduro na Hiariej op het middenveld ook Bacuna voor zich moet dulden. Ik vind dat zo'n speler, met zo'n inzicht en zo weinig balverlies de rest van het seizoen alles moet spelen. Bacuna heeft me nog niet volledig overtuigd.

03-11-2016 om 21:21

is langzamerhand een grijs gedraaide plaat: Drost, Maduro brachten te weinig, Hoesen en Idrissi hadden maar een tijdelijke opleving, Linssen en Rusnák moeten vorm nog bevestigen...ik  denk: enkele van deze spelers gaan weg in de winter.

 

ps: Bacuna rood

Woltjer03-11-2016 om 21:23

Bacuna ?? Dan vraag je om een nederlaag 2-1

appie happie03-11-2016 om 21:55

Kees   ik denk dat Rob Roy staat te popelen om zijn ongezouten mening over de opstelling te geven...Ik denk dat hij het er niet mee eens is.

 

Ik trouwens ook niet.ik wil Mahi op 10 Ipv Linssen..En zeker geen Bacuna..Dan idd liever Maduro...

Nogutsnoglory103-11-2016 om 21:53

Nou ben ook geen Bacuna fan maar heb hem altijd nog liever dan Maduro. Maduro als middenvelder kan echt niet meer. Heeft de dynamiek van een olietanker en is nog trager dan stront in een trechter. En is ook helaas niet de ervaren leider gebleken . Dan maar voorrang aan de eigen jeugd geven. 

03-11-2016 om 22:27

@ No guts /Appie Happie... ik schaam me dood voor deze  opstelling.  Maduro is natuurlijk een veel grotere zekerheid defensief middenveld, en waarom zou je juist DAAR dan een ongeleid projectiel als Bacuna neerzetten.  Verder komt Mahi steeds minder overtuigend over..is geen spits die combineert...  Linssen ,...ach, laat maar -  we vallen in herhaling !

Rob Roy verkiest het om het zwijgen ertoe te doen..

appie happie03-11-2016 om 23:01

Daarom juist Mahi op 10...Hij zorgt voor gevaar...pingelen dat moesten we toch..m achter de spits  hij kan dat..Ik wil het wel eens zien. .kijk als dit middenveld nu weer niet this geeft is Faber ongeloofwaardig geworden..kies in dit soort wedstrijden voor iets meer defensieve zekerheid en zet Maduro dr in..Als slot op t middenveld...Nu zwijg ik tot zaterdag avond. ....

04-11-2016 om 00:48

Zaterdag 19:45 lekker thuis met het bord chips op schoot.  VOOR MINDER DAN 2 GRONINGER DOELPUNTEN GA IK NIET KIJKEN  .

(als ze het maar weten) 

04-11-2016 om 00:42

geen paniek Appie... De defensie zal met 5 man en daarvoor 4 op de 20 meter  ( samen dus al 9) staan. Maar wat kan het middenveld bij FC Groningen dan wel?   Zowel Linssen als Van Weert kunnen alleen niks klaarmaken  met de bal.  samen spelen doen ze met succes in de lucht of en inschuiver bij de 2e paal.  Daarom heb je Maduro idd nodig, en Rusnak zorgt ook nog wel eens voor een verrassing..  Verdorie..dat ze dat niet zien!.  sorry als het negatief overkomt.

Trainer : Zorg dat je in eerste helft niet achter komt - EN let op je wissels...meestal wordt het spel daarna minder ! is dit seizoen gebleken.  Al zet je 4 aanvallers in de voorste linie...maakt niks uit.   

Roelofsky04-11-2016 om 13:43

Gezien de opstelling is Faber ook de weg kwijt... maar ja ik weet het eerlijk gezegd ook niet meer. Misschien dat Jeltema de oplossing heeft voor de opstelling :-) Het zijn toch zijn spelers. Natuurlijk hoop ik op een overwinning met dubbele cijfers......

harley04-11-2016 om 15:34

Och jezus...Bacuna! Viel de laatste keer ook al zonder enige bezieling in. Sjokte rond alsof hij er al 80 minuten op had zitten..ipv 5..

04-11-2016 om 16:29

Bacuna gaat gebruikt worden om het snel oprukkende middenveld van NEC te ontregelen.  Natuurlijk zal er wel een gele prent volgen, waarna jij subiet wordt gewisseld...als het maar niet (weer) direct rood wordt !

Ook voorin verwacht ik dat net als tegen AZ Linssen wat truggetrokken speelt.  "Ze deden alles goed" zei Faber na afloop van die wedstrijd.  Opdracht is achterin de nul houden en er eentje in prikken...  Ik heb wel wat meer vertouwen in Reijnen en Van Nieff...want de spelers zullen nu toch wel helemaal doordrongen zijn dat een verliespartij absoluut niet kan op dit moment.

1-2 eindstand.  met een penalty mee...

herman196004-11-2016 om 20:02

Hallo, Kees waar haal jij die wijzheid weg Als je met Bacuna start is het zwaar vragen om problemen. Die jongen kwam als super talent,maar heeft dit nooit waar kunnen maken. Ik denk als hij gewoon een 1 a 2 bij Emmen zou spelen geef ik hem meer kans als nu Hij schat zich zelf nogal hoog in. maar ik weet nu ff niet wat ik met Faber aan moet,heb steeds geroepen dat H.N hen bedonderd heeft i.v.m belooftendie niet zijn nagekomen. Nu weet ik ook wel dat men zou zeggen Herman "Faber"steld de spelers op" maar als je belooft bent met versterking( en geen spelers terug halen) en je krijgt oude FC spelers terug (die uitgeleend waren door v.Looi) Kan faber nooit een goede team smeden. Dat zei ik en blijf ik zeggen,maar nu veranderd hij toch wel erg raar.V Nieff,Barcuna dus tijd dat er nieuwe spelers bij komen die het niveau wel aankan. Maar ben wel onzetten bang dat dat niet gaat lukken . En voor zaterdag denk ik dat we met 10 man zullen eindigen ,ook al omdat Bacuna de snelheid van NEC moet stoppen. Al hoop ik natuurlijk op een 1-2

brummie04-11-2016 om 20:21

Maduro en bacuna zijn als spelers totaal verschillend. Maduro langzaam en geen diepgang maar positioneel wellicht sterker. Bacuna is een zeer jong speler met veel dynamiek en diepgang. Is ook aanvallender ingesteld van origine. Jeugd heeft de toekomst daarom zou ik bacuna boven Maduro kiezen. En omdat Bacuna een rode kaart kreeg dit seizoen zegt niet dat hij elke wedstrijd rood krijgt natuurlijk. 

04-11-2016 om 21:31

Met Bacuna iets uitproberen: dat is iets voor die oefenwedstrijd volgende week tegen Cambuur, vind ik. 

Nee ik vermoed dat Maduro op het ogenblik geen basisspeler is. Dat Mahi waarschijnlijk speelt had Appie Happie goed gezien...die heeft de glazen bol van Rob Roy overgenomen en in de vensterbank staan.  

Vooruit maar: wordt morgen beetje regen met wind daar in de Goffert:  goed weer voor slidings. 

appie happie04-11-2016 om 22:21

Kijk Bacuna heeft nu waarschijnlijk onder deze trainer zijn laatste kans, verprutst hij die Door wel rood te pakken ist over en uit voor hem.Dus past hij wel op.

En waarschijnlijk wordt het een overwinning want de oud trainer wint meestal van zijnn oude club..Looi vorige week Pastoor vanavond tegen zoveel met Sparta   dus dat is een gegeven.

 

En doordat Faber heeft geluisterd natuurlijk Door Mahi op 19 te zetten achter de spits  ik vind dat het proberen waard. En moedig om weer op zoveel plekken te wisselen. .Hij durft wel die Faber..we zullen zien morgen. 

appie happie05-11-2016 om 09:42

op 10 dus

Hendrik05-11-2016 om 00:08

Einde trainer prima maar dan ook einde Hansie Nijland wat mij betreft en daar hoor ik hier niemand over met die vent is geen enkel gesprek mogelijk over wat dan ook. Van het Oosterpark stadion naar de Euroborg geweldig prachtig leuke seizoenen gehad onder Ron Jans   later van der Looij . Wees allemaal eerlijk hier de klad zit er nu toch in allemaal NIJLAND zijn schuld weet die zelf dondersgoed. En die trainer doet ook maar wat. Tuurlijk NEC uit gaan ze niet winnen ben ik bang. ADO thuis ook nog verliezen is die Faber weg reken daar maar op. Dan zeg ik alle rotzooi wat er dan los komt tegen die Nijland. Oprotten met die vent per direct om mij part. Het gaat mij niet alleen om de resultaten. Prachtig stadion van binnen op een kutveld op het voormailig EGD terrein waar ze alles maar in de grond pleurden vroeger. Vindt je het gek dat daar geen normaal gras groeit. Aan de buitenkant een betonnen strondbunker. ziet er niet uit. Altijd hetzelfde stomme kutgraf muziek in de pauze als er gescoord wordt. Daar wordt ik samen met vele anderen niet goed van. Ga met je tijd mee nee maar dat doet NIJLANDJE niet. Nee die volgt stug zijn botte hazzes. De lege groene stoelen zijn daar een goed voorbeeld van. RTV Noord moet ook al uit kijken met live radio verslagen want anders steekt HANSIE daar ook een stokje voor. Over randverschijnselen wat er bij andere clubs gebeurd heeft ook HANSIE ook een sterke mening over. Wel HANSIE ik zou mij maar eerst eens over FC Grunn zorgen gaan maken. Wil jij het op je geweten hebben dat wij volgend  jaar Jupiler leque spelen?????

appie happie05-11-2016 om 09:47

Beste Herdrik,

ik kan me in veel punten van jou vinden..zoals die muziek,vervelend ja,buitenkant euroborg ja> maar je kunt jou grieven ook iets beter verpakken..

Degraderen doen we echt niet hoor..en het zal wel goed komen dit jaar  we hebben al zoveel tegen gehad de ommekeer is dicht bij,wellicht vanavond al.

 

Is allemaal echt niet de schuld van Nijland,hij heeft veel goede dingen gedaan vergeet dat niet..maar idd hij zal zich wel achter de oregn moeten krabben,want zo kan het ook niet langer de fans zijn er nu echt wel klaar mee..gaan ze straks met die gahakt ballen gooien   oneee daar zijn ze te duur voor,ze stinken wel,dan dan weer wel.

bertje05-11-2016 om 00:24

Goed verwoord Hendrik. 100% mee eens. Popu Hansie heeft zijn tijd gehad. Een paar jaar geleden al als je het goed beschouwd.

 

Hendrik05-11-2016 om 00:25

Het uitvak je komt daar met bussen aan op een bouwput met hekken en containers er om heen het ziet er toch niet uit.

een asielzoekercentrum ziet er nog beter uit een zwerver heeft daar zelfs niets te zoeken je moet je als club zijnde gewoon dood schamen. HANSIE NIJLAND ga lekker met pensioen. Het wordt tijd voor een frisse wind.

Hendrik05-11-2016 om 00:55

Als laatste en daar verbaas ik mij over. Dat is over de financieen. Nattuurlijk kost zo n Euroborg klauwen vol met geld toch is Grunn financieel gezond. Waar is al dat geld van Suarez Berg Tadic en ga zo maar door dan gebleven??? om er dan goede vervangers van te halen. Zie nu het resultaat. Wie komt er van de winter weer bij van der Vaart ??? misschien wil Heitinga ook nog wel. En HANSIE staat er weer bij met zijn big smile met een glas champagne in zijn poten. Nee mijn berusting is er al lang ik lees deze site al jaren ik reageer praktisch nergens meer op maar dit wilde ik nog even kwijt. Degraderen ze dit jaar niet (onder deze voorzitter) dan is het volgend jaar misschien wel.

harley05-11-2016 om 13:34

Ik vind de genoemde kritiek complete onzin...op de buitenkant van onze bunker na dan.

Van de ondergrond van het gras ( is echt complete onzin..er zijn tal van bodemonderzoeken uitgevoerd..maar die zul je wel niet geloven) tot dat er met Nijland geen gesprekken mogelijk zijn (denk aan het supporterscollectief  de supportersgroepen waar overleg is over bijvoorbeeld de aanpak van de spelersingang tot alle wensen van supporters) tot een individueel gesprek..alles is mogelijk.. Ik heb hem zelf eens gebeld met de vraag of ik met hem..als gewone supporter ...eens over voetbal kon praten. Ik was welkom en heb op zijn kantoor met hem gesproken.

Je roept maar wat populaire dingen maar weet niet waarover je het hebt. Nu het qua resultaten minder gaat is het rondschoppen..populair gelul..beetje goedkoop scoren. Alles is kut maar geen enkele oplossing aandragen of dingen bespreekbaar maken. Ook compleet voorbij gaan aan dat wat Nijland heeft betekent voor de club..ineens is het " die vent" .

natuurlijk kun je het 22000 supporters niet allemaal naar de zin maken. Er zijn er zat die de muziek prima vinden of aankaarten dat ze het anders willen. Het uitval hoeft niet extra speciaal aangekleed te zijn..vinden velen..

Doet Nijland alles goed? Nee zeker niet. De TS faalt in mijn ogen en Nijland zegt soms dingen waarvan je de tenen krom in de schoenen gaan staan..

Maar om alles zo weg te zitten als jij doet is in mijn ogen niet terecht..het is roepen om het roepen.

Nogutsnoglory105-11-2016 om 19:02

Helemaal gelijk Harley, had het niet beter kunnen verwoorden. Hans loopt niet voor zijn verantwoordelijkheden weg en zit zeker niet in een ivoren toren waar hij niet aanspreekbaar is. Vorig jaar in een lange slechte periode waaronder zeven verliespartijen stond hij gewoon tekst en uitleg te geven in het supportershome. Ook is hij altijd aanspreekbaar tijdens supporters overleg. Maar ja het is natuurlijk veel makkelijker op dit forum maar lekker wat te roepen , lekker op je luie reet achter je iPad dan een inspraakavond te bezoeken. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!