Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE vrijdag 18 november] Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag

Door Redactie 6 reacties

Met het aanbreken van speelronde dertien staat FC 1 de komende weken voor een zeer interessante uitdaging. Tot aan de winterstop wordt er gevoetbald tegen ADO Den Haag, PEC Zwolle, Ajax, Roda JC en Go Ahead Eagles. Met het huidige puntenaantal 10 uit 12 zijn meerdere  o v e r w i n n i n g e n  juist nu - meer dan welkom! Zaterdagavond om 20.45 uur is de aftrap en Kevin Blom is de scheidsrechter.

Korte terugblik interlandperiode
Ruben Yttergard Jenssen die was opgeroepen voor Noorwegen kwam niet in aktie en zag zijn Nationale ploeg met 2-1 verliezen van Tsjechie (WK Kwalificatie). Alexander Sørloth kreeg speelminuten in de slotfase tijdens de verloren heenwedstrijd tussen Jong Servië vs Jong Noorwegen 2-0. De return eindigde in een 1-0 overwinning voor de Noren, Sørloth mocht het laatste kwartier invallen. 

Juninho Bacuna speelde met Nederland -Onder 19 twee keer gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Het eerste duel eindigde in 0-0, (Bacuna kreeg als invaller weinig minuten), het tweede duel kende als einduitslag 1-1 (Bacuna startte in de basis en werd ruim vijf minuten na de pauze gewisseld). Oussama Idrissi was opgeroepen voor Jong Oranje - Jong Portugal maar moest het duel laten schieten in verband met een blessure. 

Albert Rusnak won met Jong Slowakije het oefenduel tegen Jong Schotland (4-0) en scoorde de openingstreffer. Afgelopen dinsdag maakte Rusnak in de tweede helft zijn debuut in de hoofdmacht tegen Oostenrijk, deze oefeninterland eindigde in 0-0.

De internationals hebben zich donderdag aangesloten bij de ochtendtraining zodat de hele selectie zich kan richten op de wedstrijd van zaterdagavond tegen de residentieclub.    

ADO Den Haag
De groen-gele ooievaars begonnen voortvarend aan het seizoen. De eerste 3 wedstrijden (Go Ahead, Vitesse en Excelsior) leverden maar liefst 9 (!) punten op. Daarna ging het een tijdje beduidend minder. Twee weken terug werd er gezegevierd over Willem II. De residentieclub staat momenteel tiende en heeft 4 punten meer dan FC.

De aanvallers Mike Havenaar en Gervane Kastaneer zijn de club-topscoorders. Verdediger Tom Beugelsdijk die graag bij corners mee naar voren gaat, heeft 2 keer gescoord. Aanvaller Ruben Schaken en Eduard Duplan staan garant voor extra aanvallende impulsen. Trainer Zeljko Petrovic heeft in aanloop op de wedstrijd in Groningen een besloten vrijdagtraining ingelast. Geblesseerd: middenvelder Kevin Jansen en verdediger/aanvoerder Aaron Meijers (kruisbandletsel). 

Historie FC Groningen - ADO Den Haag (via FCG stats)

29-11-2015 ED FC Groningen - ADO Den Haag 2-1

01-03-2015 ED FC Groningen - ADO Den Haag 1-1  

08-12-2013 ED FC Groningen - ADO Den Haag 1-2  

20-04-2013 ED FC Groningen - ADO Den Haag 2-1  

30-10-2012 BK FC Groningen - ADO Den Haag 1-0

FC Groningen
Hans Hateboer die sowieso aan het einde van dit seizoen de club verlaat hoeft niet te vrezen dat hij niet meer wordt opgesteld. Trainer Ernest Faber is van oordeel als Hans gewoon zijn werk goed doet en er vol voor blijft gaan dat hij gewoon speelt. Wel houdt Faber er rekening mee dat Hateboer tijdens de winterstop mogelijk kan vertrekken. Clubs zullen zich dan wel moeten melden, er zal dan gekeken moeten worden of het intern kan worden opgevangen of dat er extern een verdediger moet worden aangetrokken -bron VI). 

Update vrijdagavond 18 november - Danny Hoesen en Martijn van der Laan zijn niet inzetbaar (knie). Stefan van der Lei, Desevio Payne en Jesper Drost zijn toegevoegd aan FC Groningen -Onder 23 dat zatermiddag uit tegen Volendam speelt. 

Samir Memisevic is nog steeds niet geheel fit. Volgens eigen zeggen zit hij op een percentage tussen de 80-90%. Ook Oussama Idrissi zit bij de selectie maar is net als Memivic niet helemaal hersteld.

De vermoedelijke opstelling: Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnak; Van Weert, Mahi 

De GF houdt collecte

Voor de trots van het noorden de weken van de waarheid. Is de ploeg in staat om tot de winterstop er minimaal 10 punten bij te harken zodat het wat meer kleur krijgt op de ranglijst en daarmee zichzelf een betere uitgangspositie geeft als basis voor een nog betere tweede seizoenshelft? 

COME ON FC!  

Fotoreportage training vrijdag 18 november

Reacties:
appie happie17-11-2016 om 21:22

Hasta la vista.......good luck fc..Ik kijk zaterdag wel op deze Site. .

Nogutsnoglory117-11-2016 om 22:57

Dit moeten we winnen!  Helaas met Blom als scheidsrechter, die wil ons nogal eens dwars zitten. Op papier niet de moeilijkste wedstrijden maar ja we zijn niet echt in vorm. 

Nogutsnoglory117-11-2016 om 23:35

Toch zeg ik 3-1

18-11-2016 om 08:10

Om Blom nu vooraf de schuld te geven van een eventuele nederlaag...nee!  Hij heeft ook goede wedstrijden gefloten, en is idd soms wat irritant in zijn leiderschap.

FC Groningen moet het ZELF doen, die wedstrijd winnen...dat kan m.i. ook.  Het zijn meest simpele voetballers, in het Haagje, dus ik zeg: 1-0 

(en ik hoop dat Appie en RR toch kijken )

Nachtwacht18-11-2016 om 09:23

Zes punten wedstrijd... nu al...

Op de een of andere manier hebben we het thuis altijd lastig tegen ADO.

Nachtwacht18-11-2016 om 09:26

Ik verwacht een draak van een wedstrijd met twee ploegen die angst hebben om te verliezen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!