Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!!! sc Heerenveen - FC Groningen; Samen strijden om de Friezen in eigen huis een pootje te gaan lichten!

Door Lukas van der Wal 7 reacties

FC Groningen ontmoet vandaag in dat ene dorpje de tobbers van het Noorden. Groen-wit heeft op dit moment een achterstand van acht punten, maar dat zal hopelijk na vandaag nog maar vijf zijn. Met een vol uitvak zal de FC 200% moeten geven voor de volle pond!

De wedstrijd van vandaag zal ongetwijfeld wat extra lading hebben, het is een derby en het nieuws van GF sloeg in als een 'bom'. We hopen dan ook dat de FC op een gepaste en overtuigende manier gaat reageren, net als het uitvak.

sc Heerenveen - FC Groningen 1-2 SFEER UITVAK (AFTERMOVIE)

Ernest Faber stuurt tegen de blauwwitten de 'vertrouwde' elf namen het veld in. Op de training van gisteren zagen we namelijk geen wijzigen. Voor een reportage hiervan, klik op het album onderaan dit artikel!

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Van Nieff, Tibbling, Bacuna, Jenssen, Linssen, Sørloth, Mahi.

De kraker van jewelste begint in het buitenland om half één en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Wil de FC nog wat extra boast geven aan dit seizoen, dan zullen de Groningers bij de oerrivaal moeten winnen. Het winnende recept voor vandaag; Strijd, passie, scherpte en samen strijden op het veld en in het uitvak! We wensen iedereen een gedenkwaardige derby-day toe en onthoud, wij zijn Groningen, er gaat niets boven Groningen! Wat er ook gebeurd!

Reacties:
Oeleoptak29-01-2017 om 14:05

Vreemde wissel. M.i. meer voor de hand om Bacuna, Linssen of Tibbling te wisselen voor Drost.

appie happie29-01-2017 om 14:27

Idd

29-01-2017 om 14:34

Niks mis mee vandaag,dik tevreden!

 

Nachtwacht29-01-2017 om 14:35

Het middenveld was duidelijk voor Grunn. Tibbling, Jensen en Bacuna waren heer en meester. Centrum van de verdediging ook top. Complimenten voor de ploeg.

29-01-2017 om 15:00

"Het moet uit de lengte óf uit de breedte..."  zei mijn moeder vroeger toen ze een trui voor mij  opnieuw breidde...

 

Evenzo bij Groningen: nadruk op versterkte defensie en Hateboer en van Nieff die op eigen helft bleven...en inderdaad: Heerenveen veel stil op de 20 meter en verschfte zich weinig kansen, zeker in de 2e helft. 

Ik moest nog wel even aanm Van de Looi denken met zijn standaard tactiosche plan ( 4-3-3 )  een punt meenemen in een uitwedstrijd is goed voor de ranglijst. 

Maar de aanvalslinie heeft toch nog te weinig finesse: veel voorzetten of snelle voortzettingen komen niet aan of mislukken...daar hebben ze momenteel de voertballers niet voor in de basis..  Ik begrijp nog steeds niet waarom Linssen, Mahi en Drost niet meer raffinement laten zien in de wedstrijd....  "wedstrijd" werd het eigenlijk niet.

Ruben Ytergard Jensen ( komt z'n broertje Ulrik misschien toch naar FC Groningen ) voor mij beste speler en Tibbling had wel conditie maar moet óveral staan ...achter midden en voor...krijgt te weinig steun/afspeelmogelijkheden.

Gelukkig (nog) geen gedonder met de supporters-groepen... wat schiet je er ook mee op !

Roelofsky29-01-2017 om 15:13

Goede prestatie nu nog even Simon Thern meenemen wil daar graag weg...

29-01-2017 om 16:25

moet dan wel snel gebeuren voor 31 jan 24:00 uur

Nogutsnoglory129-01-2017 om 17:11

Snap weer niet waarom Idrissi er niet in kwam. Hij had misschien nog wat kunnen forceren met een individuele aktie. Linsen staat er volgens mij alleen in omdat hij zo goed en fanatiek meeverdedigd en dat mag onze voormaliger verdediger Faber graag zien. Maar Linsen komt geen lantaarnpaal voorbij. Waarom de laatste 25 minuten niet wat meer risico genomen ? Hveen was ampergevaarlijk de tweede helft. Met 1 puntje schiet je niet zo veel op. 

Wel jammer dat de fanatics er niet bij waren in het uitvak. Scheelt we beduidend in de sfeer. 

Ben benieuwd hoe dat in de thuiswedstrijd tegen Excelcior zal zijn. 

marcelfcg29-01-2017 om 17:27

Je geeft het zelf al aan. Linsen speelt het hele seizoen al slecht maar is verdedigend wel beter dan zijn stand-in. En daardoor is de balans in het team beter. Vond dat ze knap overeind bleven tegen Hveen.

Nogutsnoglory129-01-2017 om 19:00

Maar je mag op een gegeven moment toch wel iets meer risico nemen en proberen met een aanvallende wissel wat te forceren. Gebeurde tegen Vitesse ook veel te laat. Vind Faber wel een beetje een angsthaas. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!