Terug

Deel deze pagina:

UPDATE - Voorbeschouwing FC Groningen - Excelsior

Door Redactie 13 reacties

Een opmerkelijk competitie opzetje! Want Grunn start vanaf dit weekend met een drie(!)luik tegen Rotterdamse clubs... Te beginnen zaterdagavond tegen bovengenoemde tegenstander, een week later wacht de Kuip en op zondag 19 februari eindigt deze trilogie in het Kasteel. Drie keer achter elkaar aantreden tegen clubs uit dezelfde stad, je moet het maar bedenken... Op voorhand hopen we dat deze puntenoogst tegen de verspreide Havenstadclubs groter wordt dan dat ene schrale puntje, terugkijkend op de dramatische seizoensstart. In Kralingen verloor FC (uiteindelijk) met 2-0. Hedwiges Maduro werd binnen een half uur gewisseld, Samir Memisevic nam achterin de honneurs over. Op Maduro is (vanaf die tijd) geen beroep meer gedaan. Memisevic die over het algemeen wel een solide indruk maakte, zit de laatste tijd eveneens te banken. Wellicht dat trainer Ernest Faber door het vertrek van Hans Hateboer en de blessure van Juninho Bacuna opnieuw (en vaker?) een beroep gaat doen op de robuuste Bosniër.  

Korte terugblik 
De Trots van het Noorden nam het afgelopen weekend een punt mee uit Friesland en heeft dit seizoen nu voor de zevende keer gelijk gespeeld. Achteraf bekeken zat er niet meer in en was het een terechte puntenverdeling. Een positief gegeven is dat er vijf keer op rij niet is verloren. Het laatste verlies dateert van zondag 4 december tegen Ajax, waarmee het telwerk aan verliespartijen eveneens op 7 uitkwam. FC Groningen won tot nu toe zes keer, bij winst op de Kralingers staan alle verrichtingen statistisch gezien in evenwicht.

 

De tegenstander Excelsior
De Kralingers zagen deze week doelman Tom Wuijters een transfer maken naar Turkije maar huurden onlangs Warner Hahn van Feyenoord. Verdediger Jurgen Mattheij is geschorst. De oud papier club die momenteel veertiende staat, ging onlangs met 4-0 in Kerkrade onderuit tegen het huurlingenlegioen van de Koempels. De rode kaart van Mattheij was zeker van invloed op het uiteindelijke resultaat. Met Luigi Bruins, Anouar Hadouir en Ryan Koolwijk beschikt de club over de benodigde routine.

 

Historie via FCG Stats

21-08-2015 ED FC Groningen - Excelsior 2-0  

08-04-2015 BK FC Groningen - Excelsior 3-0  

19-10-2014 ED FC Groningen - Excelsior 1-1  

17-09-2011 ED FC Groningen - Excelsior 2-0  

18-09-2010 ED FC Groningen - Excelsior 2-0 

In deze 24 (thuis) wedstrijden vielen er 51 doelpunten voor en 20 tegen. Het gemiddelde winstpercentage is 62,5%. 

FC Groningen
Hoe de opstelling er definitief uit komt te zien blijft (op het moment van schrijven) nog even gissen. Ernest Faber kennende - wil zo min mogelijk aan zijn vaste elf sleutelen. Gedwongen nu door het vertrek van Hateboer en de blessure van Bacuna zijn er sowieso twee vacatures. Voor de rechtsbackpositie lijkt Desevio Payne de meest aangewezen optie. Als controleur kan Etiënne Reynen worden doorgeschoven. Samir Memisevic vormt dan samen met Kasper Larsen het centrale hart achterin. Uiteraard zijn er meerdere opties. Te denken valt eveneens aan een mogelijke basisplaats voor Tom Hiariej en/of Glenn Bijl. 

UPDATE vrijdag 11:30uur - Vermoedelijke opstelling.

FCG Radio on Twitter

Ingezonden mededeling/oproep: Ode aan Mahi 
Voor iedereen die Groningen een warm hart toedraagt is het natuurlijk geweldig dat Grunn hem niet heeft verkocht en hij in elk geval de rest van dit seizoen nog actief is bij onze FC. Voor Mahi zelf was het waarschijnlijk wel even slikken, hij kon bij Newcastle natuurlijk meer verdienen en ook sportief gezien een stap vooruit maken. Uiteraard wil elke prof graag stappen maken - dus dit zal voor hem niet anders zijn. Maar sportief gezien voor Groningen zou een vertrek op het laatste moment natuurlijk een enorme aderlating zijn geweest.

Zoals het onderwerp al aangeeft een "Ode aan Mahi" waarbij de supporters wordt gevraagd om komende zaterdagavond niet alleen voor het team maar ook speciaal voor hem op te staan en hem toe te zingen.

Het bekende "Mahhiiii trala lala lala lalaaaa" zou natuurlijk een geweldig middel zijn om niet alleen te laten zien dat we blij zijn dat hij er nog is, maar ook voor hem een gevoel moeten geven om zich de komende half jaar nog eens extra goed te laten zien op de Nederlandse velden.

Ondanks het vertrek van Hateboer, Rusnak en Hoesen blijft FC op papier de favoriet. Het gat op de huidige nummer 7 Vitesse en 8 FC Twente is 5 punten. Is FC in staat om de aansluiting te dichten? Dan zal er gewonnen moeten worden, te beginnen zaterdagavond tegen Excelsior!

Come on FC!    

Reacties:
Ronnie 02-02-2017 om 21:21

Memisevic? Faber heeft toch al aangegeven wat er gebeurd als hateboer weggaat? Payne gaat daar spelen en voor bacuna komt hiariej. 

Excelsior is voor de fc een niet te onderschatten tegenstander. Niet omdat zij zo goed zijn, maar omdat fc het spel niet kan maken en Excelsior snelle jongens voorin heeft.

1-0 en voorruit dan maar, doelpunt van Drost (grapje natuurlijk)

03-02-2017 om 00:12

Reijnen op het middenveld lijkt me geen goed idee, liever Tibbling naar het midden schuiven, niet als controleur maar voor Janssen.  Idrissi op de plek van tibbling aan de zijkant. Heb er vertrouwen in dat Payne de plek van Hans moeiteloos overneemt. Van Weert erin voor Sorloth en er zal zonder moeite gewonnen worden.

harley03-02-2017 om 14:26

En zo heeft een ieder z'n voorkeuren..als trainer kun je het nooit goed doen.

Kevin03-02-2017 om 14:56

Excelsior moet met 5-0 te verslaan zijn, maar Groningen verslikt zich vaker in tegenstanders als Excelsior. Zelf verwacht ik toch dat er gewonnen wordt, 3-0. Ben vooral benieuwd naar de doorgeschoven Reijnen/Memisevic, kijken of dat goed werkt voor een offensieve instelling. Verder vraag ik me ook af of vak G leeg blijft en hoe het gaat met de sfeer. Het zal wel niet zo vol zitten om 20:45 tegen Excelsior, ben benieuwd maar vrees het ergste... 

harley03-02-2017 om 15:27

Wanneer wij het spel moeten maken hebben we het moeilijk..laat ik eens positief zijn 1-0.

Jantje03-02-2017 om 15:28

Altijd als Groningen tegen een kleine ploeg moet spelen laten ze het afweten meestal.

 

03-02-2017 om 16:06

0-1

appie happie03-02-2017 om 16:25

Halloooooo negatief     is geen optie....3 punten blijven gewoon hier..Wordt een reguliere overwinningen. ..Met 2 a 3 doelpunten verschil..20.45 is idd kloten tijd. ....Als ik ga (ik doe het mooi niet deze x) zou ik pas..23.30 of nog later thuis zijn..Dat is nix..

 

brummie03-02-2017 om 16:25

Fc zal het spel moeten gaan maken, en hopen dat er snel een doelpunt valt. Excelsior heeft bewezen tegen clubs als bijv. Vitesse en Az een resultaat te kunnen behalen. Aan de andere kant werd er vorige week kansloos met 0 4 verloren bij Roda uit. 

Vorm van de dag en effectiviteit zal denk ik de doorslag geven. Come on FC!

03-02-2017 om 17:29

Word een prima reguliere overwinning zonder teveel spektakel, ik zie niet in waarom de fc thuis momenteel niet zou winnen van Excelsior. Groningen is prima de winterstop uitgekomen met 1 overwinning en 2 gelijke spelen.

 

0-1 kan het natuurlijk ook worden Sjon je lijkt het bijna te hopen.

03-02-2017 om 18:35

Jullie kunnen wel steeds roepen Achmed dat het een overwinning gaat worden misschien 2 a 3 -0.

Dat hadden jullie vast ook tegen Go Ahead Eagles een makkie 2-0 nee makkie 3-0 omdat ze onderaan staan .

Maar vergeet je dan dat het 1-1 is geworden kan ook tegen Excelsior zelfs verliezen de bal is rond.

03-02-2017 om 20:34

De bal is inderdaad rond Sjon en de de wedstrijd moet eerst maar gespeeld worden , maar gezien de hudige vorm en het thuisvoordeel zou er normaal gesproken van Excelsior gewonnen moeten worden. 

Maar iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben vooraf , en na de wedstrijd heb je weer genoeg om na te bespreken.

Met jou uitslag kan het alleen maar meevallen haha

04-02-2017 om 17:55

Groningen is niet in vorm ze kunnen vast veel beter Achmed.

vorm of geen vorm tegen deze ploegen moet je gewoon 3 punten halenen vooral thuis.

Maar de bal is rond Exelsior heeft snelle jongens voor lopen en wij trage verdedigers .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!