Terug

Deel deze pagina:

Aankomend seizoen, 23 spelers op het wedstrijdformulier

Door Redactie 1 reactie

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat voor het Betaalde Voetbal een nieuwe richtlijn van start ten aanzien van het aantal wisselspelers. Bestond tot voor kort de wedstrijdselectie uit een 18 tal spelers, dit worden er nu 23. Dit betekent dat er 12 wissels mogen plaatsnemen in de dug out. Een aantal dug outs zullen her en der in den lande moeten worden uitgebreid. In Euroborg hoeft geen aanpassing te komen, deze waren al groot genoeg voor twaalf wisselspelers zegt Bas Kamminga tegen RTV Noord. 

Reacties:
11-07-2016 om 20:14

denk dat hierdoor niet veel verandert...er mogen nog steeds maar 3 wissels per wedstrijd inkomen...en nu zit er behalve de reservekeeper een vijf-zes spelers op de bank...maak je hiervan 12, dan zit er dus een heel schaduwelftal in de bus....  terwijl de trainer toch vooraf aan de wedstrijd z'n keuzes voor de basis maakt.

11-07-2016 om 22:17

Heb je wel gelijk in ,Kees, maar de trainer heeft nu meer wisselmogelijkheden voor de juiste speler op de juiste plek, en hoeft nu dus niet meer bijvoorbeeld een linksbenige back op de rechtsback plaats te zetten.

12-07-2016 om 09:10

Het geeft ook de mogelijkheid om wat meer jeugdspelers mee te nemen, die kan je bij een voorsprong met meerdere doelpunten dus wat sneller een kans geven ook om zich in het eerste te laten zien

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!