Terug

Deel deze pagina:

Aankomende zaterdagavond officieel afscheid Maikel Kieftenbeld

Door Redactie 18 reacties

Zaterdagavond staat de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. De aftrap staat gepland om 19.45 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er officieel afscheid genomen van oud aanvoerder Maikel Kieftenbeld bericht de clubsite. De verdedigende middenvelder maakte eind juli 2015 een transfer naar Birmingham City, na 5 jaar trouwe dienst bij FC. Kieftenbeld speelde 171 officiële wedstrijden voor de trots van het noorden en vertrok in de zomer onverwacht, tegen een gelimiteerde afkoopsom. 

Reacties:
appie happie01-03-2016 om 16:56

Laat ze in voetballand eens ophouden met afscheid nemen wat een flauwekul.

 

Je gaat toch zelf ergens anders spelen nou mooi voor jou,maar val ons niet lastig met afscheid nemen.Totaal overbodig,van mij hoeft het niet.

 

Zo denk ik eroveren dat mag.!!!

01-03-2016 om 18:35

is een onderdeeltje van de contiunue marketing om stadionbezoekers te paaien...met een soort clubgevoel... Niks ten nadele over K., maar, ik zeg je : ik heb er geen slecht maar ook geen goed gevoel bij.  Zal aan mij liggen, maar de beste campagne bereik je door als club sterkere spelers aan te trekken die een kwaliteitsimpuls geven aan het team. ( en zeg ik erbij...) met een ambitieuze en gezaghebbende coach en een speelwijze die de supporters in verrukking brengt..minder doelloos geschuif met de bal en meer uit het hart en voor onze (!) club.  .dat gaat meer over het nu en de toekomst... en dat hebben we wat tekort, al een mooie tied ! 

GerdaS01-03-2016 om 18:00

Mooi zo. En neem  dan ook afscheid   van de klooi.dan  Kan mooi in 1 keer. 

01-03-2016 om 18:33

De speler is in augustus vertrokken en weet al niet meer dat FC-Groningen überhaupt nog bestaat, met Chery hetzelfde. Stelt allemaal niets voor. Zeker een "trend"van de tegenwoordige tijd. Hebben we ooit afscheid genomen van b.v Jan Schipper, Bjarne Jensen of Eddy Bakker en zo kan ik er nog wel een honderdtal opnoemen. Blijf maar gewoon dan doen we al gek genoeg. Het enige wat telt dat is dat er aantaande zaterdag, desnoods met het snot voor de ogen, gewonnen moet worden. Zal moeilijk genoeg worden. En Gerda-S, afscheid nemen van v.d Kloo? Liever niet. Laat dat figuur maar stilletejes vertrekken via de achterdeur. Heeft al genoeg verknalt bij de club.

02-03-2016 om 17:17

Weet je Hoekie, je hebt het altijd over papegaagedrag maar ik denk dat jezelf de grootste papegaai bent want je papegaait steeds weer hetzelfde. Dat er "posters" zijn die het niet met jou eens zijn of niet dezelfde visie hebben kan jou waarschijnlijk niet al teveel schelen. Het recht op vrije meningsuiting is in dit land nog steeds een groot goed, dus een ieder mag zeggen en denken wat hem/haar het beste toelijkt. Toch zijn er dan nog altijd weer mensen die hierop commentaar menen te moeten geven omdat diegene een andere mening heeft, daarom heb je altijd ook deze tegenstellingen o.a ook op dit forum. Ik zou zeggen, gun een ieder zijn/haar mening zonder daar steeds weer op te moeten reageren, zo blijft dit forum een prettige ontmoetingsplaats voor de aanhangers van deze prachtig club. En een tip: "staat je een reactie je niet aan........gewoon er aan voorbij lezen".

Hoekie01-03-2016 om 19:06

Respect voor Kieftenbeld, gun hem al het goede. Hij heeft zich op sociaal gebied belangeloos ingezet en een beetje meer respect van sommige forumleden zou op zijn plaats zijn. Over het pappegaaigedrag over de trainer zal ik me hier verder maar niet over uitlaten anders dat ik het zielig vind. 

campesino01-03-2016 om 19:15

Het is maar wat je zielig vind. ik vind het zielig  dat er mensen zijn die willen dat deze trainer aanblijft. iedere dag dat hij langer blijft, gaat deze mooie club een beetje meer naar de kloten. het is tevens zielig dat nijland dit niet inziet, of wel inziet , maar geen maatregelen wil nemen.

wat ook zielig is, is dat ik kieftenbeld ging missen toen kappelhof ons middenveld onvelig maakte.

Hoekie01-03-2016 om 19:44

Campesino @  Een forum is in mijn ogen niet bedoeld om per week 50 keer hetzelfde te roeptoeteren en elkaar na te apen. Blijkbaar zien sommige posters dit forum als het podium om hun frustratie kwijt te raken. Ik zou tegen iedereen willen zeggen ga vooral lekker door als dat oplucht. Ik zal proberen er om heen te lezen. 

appie happie01-03-2016 om 19:55

Zat ook in zijn stramien als aanvoerder dan moet je een cociaal zijn/doen dus  niks nieuws. comes with the job.Hoekie.

Hoekie01-03-2016 om 20:19

Klopt helemaal Appie Happie. Aanvoerder, sociaal bewogen en genomineerd voor een award, voorop in de strijd en altijd voorbeeldig gedrag, 5 jaar bij de FC. Ik vind juist deze eigenschappen een waardig afscheid waard. Het is maar je de nadruk oplegt. Misschien dat een ander 3 passeerbewegingen en het maken van veel goals belangrijker vindt. 

appie happie01-03-2016 om 21:09

Gaat me niet om Kieftenbelt maar om het fenomeen  voetballers die afscheid nemen.

01-03-2016 om 20:29

Daar hebben ze het voetbal voor uitgevonden om passeerbewegingen te maken en veel goals, en niet om afscheid te nemen van overigens een voorbeeldige voetballer die graag eens om zich heen wilde kijken en toen voor een niet onaanzienlijk salaris naar Engeland is vertrokken. Het ga hem goed bij Birmingham, maar nu nog afscheid nemen in de Euroborg? Beetje overdreven.

Ronnie 01-03-2016 om 20:43

Wat moet je der mee? Afscheid nemen van kieftenbelt. Prima kerel hoor, maar weg is weg. Voegt helemaal niets toe en die mannen vinden er ook niets aan, anders waren ze wel eerder gekomen en niet op 3/4 van het seizoen. Houd je liever bezig met spelers voor de toekomst. Stel nou ens een trainer aan dan weten spelers ook wat ze kunnen verwachten. Want dat er spelers bij moeten, dat ziet zelfs stevie wonder nog wel.

01-03-2016 om 20:44

wat ik niet begrijp, is dat er sommige posters zijn, die vinden dat je iets niet MAG zeggen, ...wat zou daar de reden van zijn...(hmmm)...ik vermoed dat zij zelf / hun eigen mening belangrijker vinden dan die van de ander... Het gaat hierboven bij de reacties allang niet meer of Kieftenbeld voor de wedstrijd een bloemetje krijgt, maar randzaken mogen niet verdeozelen dat er wat aan schort aan het FC Beleid... straks komen ze weer aan met volksclub of terouwe aanhang....mijn punt is dat je die ook kan verpesten-verkrachten door gewoon een anti/ambitieus beleid te voeren van FC groningen als melkkoe voor een paar belanghebbers/ niet zijnde het publiek/.Het argument dat dit zl zo vaak is geroepen als papagaaigedrag of hoe je het ook noemt...  daar staat wat mij betreft maar een programma punt op de agenda voor komend weekend...Groningen-PSV die je moet willen winnen....niks minder dan dat.

brummie02-03-2016 om 08:56

Is de eerste zin in je betoog ook niet van toepassing op jezelf?

appie happie01-03-2016 om 21:40

Wilden mensen een losse kaart kopen voor zaterdag  kost die in vak m of l  wel ff 32 of 34 euro..ik zeg pfffff wel veul centn.

01-03-2016 om 21:53

ja maar het is een lichtwedstrijd tegen de lampjes, he..

ps: als ze met collectieve lef en inzet winnen, dan  heb je wel waar voor je geld, ook al is het aan de prijs.

brummie02-03-2016 om 09:11

Kieftenbelt verdient gewoon een afscheid na 5 jaren in ons fc shirt. Dat het later in het seizoen gebeurt lijkt me dat dit naar alle waarschijnlijkheid te maken heeft met zijn drukke speelschema. Logisch lijkt me.

 

Wat me verder opvalt, is het dat een aantal ontzettend negatief zijn over vd looi, of zoals een aantal hem noemen als vd klooi. Zegt iets over het niveau zeg ik maar. Dat het niet loopt zoals we gewend zijn met z'n allen en daar wat frustratie bij komt kijken prima. Maar in mijn ogen kan je vd looi niet aanrekenen dat we een jonge, wisselvallige ploeg hebben. Daarnaast zijn rusnak en de leeuw het hele seizoen al uit vorm. Kan dit ook niet aan de spelers zelf liggen?  En we missen een leider zowel binnen als buiten het veld en een scorende spits. En dan hebben we het nog niet eens over de blessures.

Fc twente is de ploeg in vorm en had vetrouwen. Speelde met 10 man achter de bal in eigen huis en speelde op de counter. Zoals de meeste ploegen in de eredivisie heeft ook onze fc moeite om het spel te maken. En waarom kunnen we niet een keer een minder seizoen hebben? Is dat erg?

De eredivsie blijft een loterij, ploegen spelen er wisselvallig. Heracles kreeg de laaste 2 wedstrijden 10 goals tegen. Heerenveen gestolen overwinning tegen de graafschap en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Psv thuis wordt een zeer lastige opgave, psv heeft een uitstekende ploeg en onze fc weinig vertrouwen. Maar de bal is rond, en  met positieve support valt er wellicht wat te halen voor onze fc!

manus02-03-2016 om 10:53

Misschien ligt het aan De Leeuw zelf dat hij uit vorm is, maar het ligt toch niet aan hem dat Vd Looi hem steeds maar weer in de basis opstelt...

02-03-2016 om 12:14

@ Brummie: vooropgesteld, ik heb deze trainer nooit VdKlooi genoemd... In het algemeen wordt op een supportersforum met open posts nogal eens emotioneel gereageerd.. dat gaat meteen vanaf één gewonnen of verloren wedstrijd. Intussen staat de FC niet stil...ze hebben zelfs officieus plaats 4 als mogelijkheid genoemd, waarom is me een raadsel, ik denk een zoethoudertje. De gematigde supporter die wel tegen een stootje kan , zegt er maar wijselijk niks over...die komt weer terug als er een nieuwe trend in is gezet, waardoor niet op basis van  hoop en vrees wordt geoordeeld maar op basis van vorm, talentvolle jonkies, of opvallende veranderingen in plaats op de ranglijst.

 

FC  Groningen is een stabiele club, hoor je de kenners zeggen.  In de loop van de jaren staat ze tweede helft linkerrijtje en soms even erboven of eronder.  Dat is op zich een verdienste / ook van de TS want de club heeft keer op keer te maken met lange blessures, verkoop van de beste spelers enz.

Maar er is ook een andere realiteit, nl die van de selectie zelf. en daar lijkt het er niet beter op te worden, de laatste jaren maar juist minder: minder doelpunten, meer tegengoals, uitwedstrijden die bijna nooit worden gewonnen  en momenteel een weinig onderscheidend veldspel.  Is hier nog plaats voor verdere teruggang, zonder op een keer te merken dat het schip zinkende is... Het lijkt, als we de leiding en TS moeten geloven, allemaal een rimpeling op een grote seizoensgolf, en je hoort de trainer zeggen: we komen heus wel terug, daar waar we willen staan.

Ik behoor dus niet tot de posters die suggereren dat de trainer maar wat aanklooit of zo, hijn is wel erg hardnekkig met het vasthjouden aan tekortkomingen in het team.  Het is alsof je een niet muzikaal kind moet leren pianospelen...stop er maar 30 weken lessen en geduld tegenaan en het komt goed ...nee dus !

Ik zie wel met lede ogen aan dat er iets fundamenteels ontbreekt en dat de supporters en allen die de FC G een warm hart toedragen, momenteel voor de gek worden gehouden. De spelerswaarde gaat omlaag, al lange tijd, de vervangers voor belangrijke posities ( aanval en verdediging ) presteren fors onder hun niveau, en de trainer, daar ben ik trouwens ook flauw van, van telkens maar weer die houding... het is zoals het is. Dat mag voor ons allemaal samen in het grote leven zo zijn,  voor een sportieve teamprestatie is juist de uitdaging om je te onderscheiden, en dat doen we niet.. Europees niet, maar ook door een soort leer-traject wat spelers ervaring geeft en beter maakt. 

Ik moet denken aan de discussie om de selectie van Feyenoord ...bijna nooit wafren ze kampioen ( minder kans dan hoe vaak de elfstedentocht wordt gehouden).. trainers zijn dan opeens veranderd in psychologen, en hebben het over de koppies, verwachtingspatronen van een kritisch legioen enz enz.

In dat geval ben ik minder optimistisch geworden over de mogelijkheden van de FC G voor het volgend jaar: het kan maar zo zijn dat we opeens niet meer op die automatische eindklassering 8 tot 12 kunnen rekenen, en dat de trouwe supporters het gevoel krijgen dat ze zelf die bal er beter in kunnen schoppen dan de onzeker aandoende spelers op het veld.

Maar er is een helpende hand (van God): er zijn genoeg clubs die om Groningen heen die een seizoen wisselvallig spelen en dus komt Groningen niet zo heel snel in degradatienood.  Gelukkig maar, want dan is VandeKlooi nog een kozenaampje in vergelijking met wat er dan wel wordt geroepen.   

Hoekie02-03-2016 om 14:36

Brummie: Helemaal met je eens. Het wordt blijkbaar als stoer ervaren allerlei krachttermen te uiten met name richting trainer en dat moet best een keer kunnen. Het wordt in mijn ogen gênant als een groepje posters tientallen keren deze grammofoonplaat opzet. Als je kritiek geeft, kan je een reactie terug verwachten. En bij laatste verwachten ze instemming of een applaus. Tja dan komt de selectieve verontwaardiging al snel als anderen daar een eigen mening op na houden. Je vraagteken achter een eerdere posts had je dus weg kunnen laten.

02-03-2016 om 15:06

 Hoekie:  de vraag stellen is iets anders dan hem beantwoorden...je slaat de plank hiermee volkomen mis, en over jouw opmerking en telkens weer die herhaling dat een groepje supporters die (genant) `tientallen keren`dezelfde grammofoonplaat opzetten, ga je helemaal voorbij aan de werkelijkheid en de twijfels over de selectie en het structurele beleid van FC Groningen, en niet vanwege de waan van de dag zoals ik in reactie op Brummie`s post heb uitgelegd. De verhoging van de begroting komt in eerste instantie niet ten goede aan het Eerste elftal, en mogelijk in de visie pas over een paar jaar... dat zien de supporters ook.

Misschien helpt het om je te realiseren dat Van de Looi, en Lukkien en Veldmate zelf vertrekken vanwege hun eigen carriereperspectief of om een andere plausibele reden.  Ik hoop dat ze een goede wedstrijd spelen tegen PSV, natuurlijk! maar de schwung zit er (al veel langer) niet in...En omdat te keren is meer realiteitszin nodig dan een peptalk of een andere trainer...denk ik maar.

 

Hoekie02-03-2016 om 16:15

Kees: de verwijzing naar een retorische vraag is je zeker ontgaan. waarschijnlijk heb je het niet door maar een inhoudelijke discussie aangaan over de trainer is op dit forum niet meer mogelijk. Als men termen gaat gebruiken als oprotten, onbenul nono en klootzak is iedere vorm van discussie bij voorbaat kansloos. Je hebt dus helemaal gelijk dat ik daar aan voorbij ga. Ik heb respect voor Brummie dat hij tegen beter weten in alles in een bepaald perspectie te plaatsen.

Hoekie02-03-2016 om 16:45

.......perspectief weet te plaatsen

02-03-2016 om 17:12

Hoekie dat laatste   mee eens...de retorica  (welbespraaktheid, kunst van verhandelingen geven) is mij lief, maar niet aan iedere poster hier  gegeven...  Het zou trouwens een wetenschappelijk proefschrift waard zijn, om te onderzoeken waarom bijvoorbeeld Wilders in de peilingen scoort met aperte `minder Marokanen´ uitroepen en allerlei denigrerende en kwetsende opmerkingen die op de man zijn gespeeld....  Ik bedoel maar: krachttermen en kort door de bocht uitroepen sorteren ook een schokeffect.

Ik hoop dat bovenstaander polemiek leiden zal tot in van wat minder ergeren aan anderen... vaak is het sop de kool niet waard toch....  en zaterdag gaat het om de bal...komt het zien!

ronald197602-03-2016 om 09:42

mij is duidelijk dat het alleen maar minder word kwa spelers waarom scouten in zuid Amerika. scout meer in frankrijk Spanje Portugal. En lees net vd weert van excelsior transfer vrij weg  met de leeuw. Hoesen islamovitch. Kom op Nijland en jeltema. Wij willen geen 2 rangs spelers meer

ronald197602-03-2016 om 09:42

mij is duidelijk dat het alleen maar minder word kwa spelers waarom scouten in zuid Amerika. scout meer in frankrijk Spanje Portugal. En lees net vd weert van excelsior transfer vrij weg  met de leeuw. Hoesen islamovitch. Kom op Nijland en jeltema. Wij willen geen 2 rangs spelers meer

ronald197602-03-2016 om 09:45

en op middenveld direct vd berg op halen vechters mentaliteit. Ook transfer vrij.

appie happie02-03-2016 om 17:08

Antonia heeft emoties iets wat vreemd is voor onze trainer,daarom mag hij de hele week niet buiten spelen..nou ik zeg wanneer vd looi ook maar een kwart van Antonias emoties had stonden wij er beter voor.

 

Meneer vd looi wil niet eens met Antonia spreken dat kan na psv wel,nou dan is het mooi te laat,Antonia is echt een speler die tegen psv een uitstekende kracht is voor de fc.

 

ik zeg wanneer de fc zaterdag verliest er witte zakdoekjes zullen komen,en dat roepen de heren over zichzelf af.

02-03-2016 om 17:25

ik had ook Antonia erin gezet, al was het alleen om boven de emoties en uitlatingen van die speler  te staan.  

02-03-2016 om 17:55

Antonia is tot nu toe de enige speler met nog een beetje "gif" in z'n lijf, maar ja dat staat de trainer netuurlijk niet aan dus wordt de speler "buitenspel" gezet. Hier ontbreekt bij mij de logica, want wie is er nu belangrijker, de speler of de trainer?

brummie02-03-2016 om 18:05

Antonia is een goed betaalde prof die zich zoals ieder ander lid van de selectie moet houden aan bepaalde regels. Voortijdig naar de kleedkamer gaan en dan ook nog de trainers verbaal aanpakken in het bijzijn van je collega's. Als alle teleutgestelde selectiespelers zo gaan reageren is het hek van de dam.

Ondanks dat je hem goed kan gebruiken (snelheid) tegen psv, alhoewel hij een matig seizoen speelt, terechte schorsing. Het zou pas hypocriet zijn om hem tegen psv nu je hem plots nodig hebt, weer te laten terugkeren bij de selectie.

02-03-2016 om 18:36

ze kennen Antonia toch....vorige jaar speelde hij ook bijna niet, en hij verklaarde hij na de  finale voor de camera dat hij een moeilijk privé jaar had gehad...maar nog even over Kieftenbeld...die was ook dwars naar de club toen hij meer salaris wilde,...wel 4 maanden lang..zo hebben ze allemaal wat, die spelers...  Jammer dat hij zich niet sportief zaterdag kan revancheren... de trainer had ´m vermoedelijk niet opgesteld, want De Leeuw moet van hem altijd spelen.  Benieuwd of Mahi nog mag invallen 

harley02-03-2016 om 19:21

Vreemd..maar ik heb weinig zin meer om naar de wedstrijden te gaan. Nog nooit gehad. Stukje berusting. Voor mij is dit seizoen eigenlijk wel over. Wordt in mijn ogen ook niet anders met een andere trainer op korte termijn. Gewoon volgend seizoen opnieuw proberen.

in iedre post roepen dat Looi weg moet..Antonia opgesteld moet worden heeft ook weinig In vind ik. 

Ik zit er zaterdagavond weer..met geen tot weinig verwachtingen..dan nog 4 thuispotjes..

ach..als ze 2 x degraderen zit ik er ook..zal wel clubliefde zijn..en liefdes worden soms behoorlijk op de proef gesteld..

02-03-2016 om 21:16

wel een beetje sombermans...harley:  vandaag speelt Oranje vrouwen tegen Zwitserland, stand 4-1...wordt je daar niet g...    eh... ik bedoel vrolijk van !!

Woltjer02-03-2016 om 23:16

Tja Maikel Kieftenbeld die heb ik wel onverwacht veel gemist dit seizoen. Is bij zijn huidige club een vaste waarde en zeer geliefd bij de supporters in tegen stelling tot bijvoorbeeld Tjaron Chery die vaak op de bank zit bij QPR. 

Maikel is een raspaardje in hardwerken en doorgaan tot het gaatje. En daar schort het voornamelijk aan in de huidige selectie. Het huidige middenveld heeft geen killersmentaliteit. 

Maikel bedankt voor je geweldige inzet als stofzuiger en wat we vooral bij is gebleven is dat heerlijke zondagschot tegen Feijenoord 6-0.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!