Terug

Deel deze pagina:

Beste Hans,

Door Groen Hart 16 reacties

Ingezonden mededeling: Mijn eerste kennismaking met de FC was toen ik 10 jaar was in 1973. We zijn nu 43 jaar verder en het gevoel is weg na al die jaren... Sinds 2014 geen seizoenkaart meer omdat ik met tegenzin heenging en het Groningen gevoel kwijt ben. Vanaf mijn 12e ook naar alle uitwedstrijden: kocht een treinkaart van mijn krantenwijkje en op zaterdag al nerveus. Uit naar Wageningen, Vlaardingen, we speelden eerste divisie. Een seizoenkaart met mijn opa op de Tonny van Leeuwen tribune in het Oosterpark, doodziek als we verloren. De emmers die over de tribune gingen om te collecteren voor Peter Houtman, het vliegtuigje van de Loeks die de lucht inging - PETER HOUTMAN TERUG- ! De Europese wedstrijden Partizan, Fiorentina, Atletico etc. genoten. Doodziek als Groningen verloor maar altijd weer heen.

In 2014 maar een abonnement genomen op Fox om toch mijn club te zien spelen. Maar beste Hans ik betrapte mij vanmiddag tegen Vitesse dat ik met een half oog keek en niet eens vloekte bij de doelpunten van Vitesse.

Heel graag wil ik van u weten hoe u de supporters het Groningen gevoel weer teruggeeft? Ik ben het volledig kwijt en met mij heel veel mensen. De groene hel is veranderd in een groene hemel voor elke tegenstander en dat mag u en de staf zich aantrekken....

Groeten,

een bezorgde supporter

Reacties:
20-03-2016 om 19:48

Hans trekt zich hier geen reet van aan, eigenwijs als hij is.

fc gras20-03-2016 om 20:11

Hans Nijland is zelf ook een supporter, hij heeft alleen de pech dat hij niet een keer een thuiswedstrijd mag overslaan zoals ik vandaag heb gedaan. Volgend  jaar krijgt Hans weer bakken stront over zich heen omdat hij Faber heeft aangesteld, die ook niet bepaald bekend staat om attractief voetbal, gelukkig is hij wel net zo charismatisch als Pieter Huistra. 

appie happie20-03-2016 om 20:14

Had bijna mijn verhaal kunnen zijn!!!dingen kloppen alleen ging ik (bijna) niet naar uitwedstrijden..als er niks gebeurd kost dat idd seizoenkaarten..en veel heel veel goodwill..

Ik zei ook niks toen vitesse scoorde vanmiddag..mijn vrouw zei na de wedstrijd of ik blij was met een gelijk spel..

20-03-2016 om 23:46

Precies zo ging het met Van de Looi: hij kwam na de wedstrijd thuis...zijn vrouw in de keuken bezig met een avondmaaltijd...en ze zei: ik hoorde op Noord radio van 0-0 in de rust, daarna heb ik niet meer geluisterd..."hoe ging het, schat ?"

20-03-2016 om 20:16

Ze moeten gewoon betere spelers halen geen Reijnen ,Burnet,ach nog veel meer ik wil er geen tijd meer insteken Nijland volgt zijn eigen kop.Als het goed gaat loopt hij met z,n dikke kop vooraan en als het slecht gaat zie je en hoor je hem niet.

 

appie happie20-03-2016 om 20:23

Gebeurt  dus ipv gebeurd

phdevries20-03-2016 om 20:37

Dag bezorgde foxsport-suppor,

Prachtig dat je in het verleden betrokken bent geweest bij de club en dat je tegenwoordig met een half oog TV kijkt maar Hans hoeft jou niets te verklaren. Het lijkt mij vanzelfsprekend met supporters die uit en thuis wedstrijden bezoeken te communiceren en perspectief te bieden.

Ik stel de redactie van Boerenmacht voor om actieve supporters een stem te geven, niet bezorgde foxsupporters.

Groet,

Peter

20-03-2016 om 20:40

Niet lullig bedoelt Peter, maar je hebt supporters in alle maten en soorten. Daarnaast mag iedereen zijn mening geven....

20-03-2016 om 20:47

Ik heb precies hetzelfde ging altijd met zenuwen richting de Euroborg met de gedachte van Berg maakt er weer 1 vandaag! Of wat zal het super duo stenman tadic vandaag weer laten zien! Tegenwoordig weet je dat het gewoon elke wedstrijd weer zwaar gaat worden of zelfs dramatisch... Dus meneer peter ssst en hou je praat voor je 

Cantona20-03-2016 om 20:54

Hij volgt de club nog steeds ondanks dat het al jaren niet om aan te gluren is, je kunt me toch niet wijs maken dat jij de hele wedstrijd van vandaag met volle aandacht bekeken hebt ?

 

appie happie20-03-2016 om 21:11

Daarnaast heb ik reeds 40 jr seizoen kaarten gehad..iets wat jij vast niet kunt zeggen peterboy..maar ga niet vanwege wangedrag  op t veld en niet alleen deze jaargang..dus..als ik t nu even thuis ga kijken doe ik dat lekker...en als ik kommentaar heb geef  ik dat..

Goedenavond..

21-03-2016 om 11:21

He Peter,

Dit is nogal elitair gedrag vindt je ook niet? Dus als je geen seizoenkaart meer hebt, ben je geen echte supporter en mag je eigenlijk helemaal je mening niet geven. Ik vind dat bullshit. Ik kan er nog inkomen als je het tegen iemand hebt die louter teletekst afstruint, maar mensen die iedere week kijken zijn wel degelijk supporters en betalen er evengoed voor.

Misschien kom je uit Noord Korea ofzo, maar supporters hier mogen gewoon hun mening geven, en zelfs non-supporters eigenlijk... dit is een vrij land. Dus m.i. gewoon kappen met die elitaire shit.

 

 

Cantona20-03-2016 om 21:04

Toch even gekeken wat een seizoenskaart in vak X volgend jaar kost.

En wat denk je ,geen 236 maar 238 Euro....

Jawel ,weer hebben ze het lef om de prijzen omhoog te gooien.

Het is maar 2 euro maar dit kan toch niet, je zou toch denken dat de prijzen zouden dalen?

Groen hart20-03-2016 om 21:54

Fijn Petertje jouw mening !

de brief was van mij, gelukkig denkt BM wat anders over meningsuiting dan jij .

geniet lekker verder in de groene ;hel; van het oogstrelende voetbal.

de rest bedankt voor de steun .

 

20-03-2016 om 22:44

Als ik voetbal wil kijken op FOX sport is dat mijn zaak, Peter. Dat hoef jij mij niet te vertellen. Als ik naar de Euroborg ga dan wil ik worden vermaakt door een team die goed voetbal speelt. Als ze met het snot voor de ogen spelen en er wordt verloren, á la, het zei zo, maar zoals er de laatste tijd wordt gespeeld blijf ik lekker thuis en kijk wel naar FOX sport, terwijl zit te blauwbekken op de tribune. Ieder z'n meug, zeg ik dan maar.

campesino20-03-2016 om 23:15

Tot voor kort  de rest van de dag chagrijnig als de fc verloor. mensen bleven dan het liefst een tijdje uit mijn buurt. de laatste tijd veel minder, een soort van berusting. en vandaag al helemaal niet. was er eigenlijk pisseger over dat psv verloren had, omdat ik ajax de titel niet gun. heb ook geen zin meer om te reageren dat vd looi moet oprotten. het zal me worst zijn. laat maar lekker zitten die kluns. het is nu toch al te laat.

brummie21-03-2016 om 08:58

Beste bezorgde fan,

Het is altijd leuk terugkijken op successen van vroeger in het oosterpark en je eigen beleving destijds. Prachtige europacupwedstrijden inderdaad, maar ook hele matige tegen bijvoorbeeld rot weiss erfurt of vac samsung. Bij verlies van de FC was ik in de oosterpark tijd een paar dagen in mineur. Maar ik was toen ook jong en nu de jaartjes iets meer zijn gaan tellen, en jezelf als persoon veranderd bent, je er nu heel anders naar kijkt.

Ja ook ik ging naar uitwedstrijden als vee in een trein gepropt, nu bezoek ik uitwedstrijden zoals Twente, Cambuur en Heerenveen. 

Gewoon tussen het thuispubliek, omdat het kan.

Daarnaast is voetbal niet meer exclusief in het stadion en bij studio sport. Je kan tegenwoordig eigenlijk klokje rond voetbal kijken,

op vele zenders. 

 

Vorig jaar bij de bekerwinst is volgens mij het "Groningen" gevoel nog nooit zo groot geweest. Stad en ommeland was in extase,

een volksverhuizing naar de Kuip, mensen op viaducten en weilanden. Spandoeken tot ver na Utrecht op de snelweg. Een feestende

grote markt en drafbaan. Trotser kun je niet zijn toch?

Wellicht dat daarom de tegenvallende prestaties nu een enorm contrast zijn met het feest van vorig jaar. En dat daarom de teleurstelling groot is.

 

In het oosterpark aardig wat verliespartijen gezien, wat dat betreft als je naar de statistieken kijkt blijft de Euroborg nog steeds een onneembare vesting. Er valt zeker na de winterstop in de Euroborg niet veel te genieten. Zoals eerder besproken is de TD er niet in geslaagd vertrekkende spelers adequaat op te vangen en valt de puzzel qua opstelling niet in elkaar helaas. Dit mag je leiding aanrekenen, natuurlijk! maar hebben we niet voor veel hetere vuren gestaan als supporter? In het OOsterpark hebben we ook veel slechte periodes gekend, met degradatie als dieptepunt.

Maar na een mindere periode komt vaak een weer een betere periode, met successen. En vergeet niet je dat je zelf ook veranderd, anders aankijkt tegen dingen en verschuiving van je interesses...   Daarom wordt er over vroeger veel dingen geromantiseerd, vroeger was alles beter etc... Maar is/was dat werkelijk zo?  Ik denk dat voetbal ook anders als supporter beleefd wordt dan pakweg 15 jaar geleden. We zijn een consumptie maatschappij geworden, alles moet nu sneller, beter, en verwachtingspatronen zijn ontzettend hoog. De servicegraad legt de consument zeer hoog. Werkend in de deatilhandel stel ik vast dat klanten tegenwoordig zulke hoge eisen van service aan de dag stellen, dat daar niet meer aan te voldoen is. 

Het gaat nu minder met de FC, maar juist in deze fase komt mijn "Groningen" gevoel meer naar boven. In mijn geval wordt dit gevoel juist sterker. Dit seizoen zo goed mogelijk proberen af te sluiten en volgend seizoen nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Thats Life!

 

 

 

21-03-2016 om 11:51

Deze keer ben ik het, wat betreft deze post van jou, volledig met jou eens, Brummie.  Proficiat!!!!!!

brummie21-03-2016 om 13:00

dankjewel Rob Roy, waardering voor het feit dat je niet alleen post als je er niet mee eens bent, maar ook als je wel ergens mee eens bent. Chapeau!

hertopwil21-03-2016 om 13:04

mooi geschreven Brummie, want zo is het.

Toen we vorige jaar naar Roterdam gingen met zijn allen was het allen maar de FC wat leefde in de provencie.

Ik heb er nog steeds de P in als ze verlizen,en vooral nu dat ik spelers zie lopen die ons bv in het gezicht uitlachen.

Er kan dit seizoen niet erger worden(hoop ik, kloof 9 pnt!!!) Maar aan het einde van seizoen kunnen er zo een 6 tal

spelers de deur uit. En over de wissels van van Looi verbaas ik me al maanden. En als ik dan lees of hoor dat hij nog aan het pusselen is, denk ik MAN we zitten bijna in april dan moet er toch een team staan. En ik vind dat wij van de FC een TEAM hadden.misschien spelen we geen barcelona voetbal, maar wel een team die mee deed (tot 2x toe bij een 4 plaats)

En nu zakt dat zelfde team in elkaar als een ...... Maar waar ik dus wel bewondering voor heb is dat ondanks dat slecht spel Hans Nijland wel ff in de supportus home kwam om iedereen te woord te staan (gemend of niet,maar hij was er) later komen zelfs nog lindgren; de Leeuw en Padt  binnen. En dan hoor je zelf van deze jongens hoe kloten dat ze dit vinden. Ik vond het best top dat deze 3 toch boven kwamen ondanks de boosheid van ons. Ik weet niet als ik in hun schoenen zou staan dat ik dan ging. Dus wel respect voor hun.

En verder ondanks alles moeten we toch gewoon achter onze liefde blijven staan. We hebben een mooie tijd megemaakt,en nu jammer genoeg een mindere. En als ik dan zie dat ze elkaar gister zelfs in de haren vliegen omdat ze er niet mee eens zijn wat er gebeurd dan denk ik jongens stop dat. Sla elkaar de hersens niet in we hebben elkaar nodig. ja tis echt shit dat we nu in deze spiraal zitten. maar er komen weer betere tijden. Al jaren zo geweest bij de FC.

21-03-2016 om 13:49

Helemaal mee eens @hertopwil, wanneer je als supporters van één club elkaar al aanvliegt op de tribune dan is het niet best 

21-03-2016 om 16:12

Er zitten altijd wel een stel leeghoofden tussen op die tribune. Psychisch gestoorden die eerder in een gesticht horen dan op de tribune bij de FCG. 

21-03-2016 om 16:13

Reactie Hans via Twitter; We hebben 4000 euro opgehaald voor het goede doel.

Ik ben ook van vanaf 1976, maar vanaf de Euroborh is het gevoel toch wel langzamerhand verdwenen. Ik kijk nog via Fox maar betrapte me er gisteren op dat ik naar Den haag tegen NEC keek een groot gedeelte.
Sinds Nijland er is, is het financieel beter maar sportief toch wel minder.

renevanderes21-03-2016 om 19:10

 

Heeft Hans Nijland nu nog steeds niet door dat dit geintje hem volgend seizoen duizenden seizoenskaarten kost. Want nep of succes supporters verlengen hun seizoenskaart namelijk niet.

21-03-2016 om 19:37

Ik schaar me niet onder deze twee categoriën @renevanderes maar ik zit ook te twijfelen of ik wel verleng. Het gaat om een flinke uitgave en misschien is het nieuws voor je, maar voor sommigen onder ons is het met geld een kwestie van keuzes maken. Je kunt iedere euro maar één keer uitgeven. Ik kom al heel wat jaartjes naar de Euroborg maar vind het vermaak wat me op dit moment wordt geboden ver beneden peil. Datgene de voorzitter ons in de brochure voor de seizoenskaarten 2015-2016 heeft beloofd wordt bij lange na niet gehaald. Ik dacht drie goede wedstrijden thuis gezien te hebben, maar daar streep ik twee van af: de gelijkspelen tegen Twente en Feijenoord bleken lang niet zo'n geweldige prestatie als je dat afmeet tegen de slechte reeks die beide direct nadien hebben gespeeld. Die hadden met meer voorwaartse druk ook gewonnen kunnen worden. Rest alleen Akkrum Zuid voor als wedstrijd thuis die ik waardeer met een ruime voldoende. Ik baal van generaliseren en iedereen die geen FCG tattoo heeft, geen abonnement op het supportershome en niet onder een groen-wit dekbed slaapt afdoen als nep- en succes supporter. Ik snap best dat er genoeg mensen zijn die onvoorwaardelijk voor hun club gaan, alle wedstrijden uit- en thuis bezoeken en hun laatste cent er aan zouden uitgeven, maar je kan een dergelijke houding niet van iedereen verwachten. Ik voeg dus graag een categorie toe aan je lijstje: mensen die een beetje waar willen voor hun dure centjes ......

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!