Terug

Deel deze pagina:

Blikvanger langs A7

Door 0 reacties

Het was al een tijdje bekend dat de FC al zijn elftallen wil laten trainen op Corpus Den Hoorn. Wethouder Frank de Vries heeft afgelopen maandagavond het nieuwe clubgebouw (virtueel)gepresenteerd, aan de raadscommissie voor sport. Het wordt een blikvanger die pal naast de A7, recht tegenover het Maupertuus komt te staan. Het gebouw zal een groene buitenkant krijgen, en wordt nu al de tweede groene kathedraal genoemd. FC Groningen wil er kantoren van de club onderbrengen, evenals het spelershome, de medische staf en ruimte voor bezoekers. Tevens komen er nieuwe trainings en wedstrijdvelden.


Het nieuwe plan die de Gemeente Groningen voor ogen heeft, en ter goedkeuring wordt doorbesproken met de overige verenigingen die daar gehuisvest zijn, zal niet ten koste gaan van deze clubs. Voetbalvereniging Gronitas kan daar blijven, evenals het American Footbal, de rugby en de wielerclub.

Op kort termijn volgt een afrondend gesprek. Oud financieel directeur Erik Mulder is belast met de verhuizing (zijn laatste klus) naar het nieuwe complex. Hij is zeer content met dit plan en geeft aan dat een diep gekoesterde FC wens, namelijk dat alle elftallen van onze Trots op dezelfde accomodatie kunnen trainen, in vervulling kan gaan.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!