Terug

Deel deze pagina:

Burnet had toch meegekund + update

Door 8 reacties

Lorenzo Burnet was gepasseerd voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Emil Johansson had zich zaterdagmorgen om acht uur afgemeld wegens ziekte. FC heeft daarna diverse pogingen ondernomen Burnet te bereiken en zijn voicemail ingesproken dat hij met de selectie mee moet reizen naar Amsterdam. Burnet liet de oproepen voor wat het was. Wel was te zien dat hij via zijn mobiel actief was op Whatsapp. Trainer Robert Maaskant is "not amused" en heeft aangegeven dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is.


Update maandag 10 december: Morgen volgt er een gesprek tussen het clubbestuur en Lorenzo Burnet. De linkerverdediger mag zich dan verantwoorden waarom hij de afgelopen zaterdag telefonisch niet bereikbaar was. Hij had alsnog in de basis gestaan voor de zieke Emil Johansson. Vanmorgen heeft Burnet een onderhoud gehad met de Technische Staf. Veldmate wil geen mededelingen doen over de inhoud van dat gesprek. De Amsterdammer trainde vanmorgen wel mee met een groepje dat dit weekend niet gespeeld heeft.

Update maandag avond: VerdedigerBurnet moet de komende periode extra maatschappelijke activiteiten van FC Groningen bijwonen. Dat heeft de FC besloten volgens VI. Volgens Maaskant een lichte sanctie "Het is niet echt een boete. We hebben met elkaar gesproken en het was de ene waarheid tegen de andere. Hij zei dat het netwerk van Telfort was weggevallen. Daar heb ik mijn twijfels bij. Toch moeten we het niet te groot maken allemaal. Lorenzo blijft gewoon meetrainen en gaat vast zijn leven beteren."Burnet is dus welkombij het eerste elftal en hij zal vol voor zijn plek gaan vechten.

Update dinsdag middag 11-12-2012:HenkVeldmate heeft met Lorenzo Burnet gesproken over afgelopen weekend.Het volgende valt er te melden over de soap; Burnet heeft van de situatie geleerd en dat is het belangrijkste. Daarnaast zal hij tot aan de kerstdagen buiten de trainingen om twee dagdelen meelopen met een accountmanager van de commerciële afdeling, meedraaien in de organisatie van een maatschappelijk project en met algemeen directeur Hans Nijland meegaan naar een lezing. Dit zien wij niet als een straf maar om hem inzicht te geven in wat er buiten het voetbal om bij een voetbalclub allemaal nog meer komt kijken.”

De technische man geeft ook aan dat hij geen belemmeringen ziet om Burnet in de wedstrijdselectie etc op te nemen. Uiteraard heeft Maaskant hier de laatste stem in. We zijn dan ook benieuwd als de linksback aankomend weekend tegen VVV van de partij is.

Reacties:
Don Chaot09-12-2012 om 07:45

Het heilige vuur is bij hem uit, dus te koud om te spelen! Weer zo'n figuur erbij?

FCGmijnclub09-12-2012 om 08:13

Misschien liggen Maaskant en Burnet elkaar niet...en dan kun je m.i. dit soort zaken beleven. Voor de goede orde, ik praat de aktie van Burnet niet goed.

Burnet was vorig seizoen één van de betere spelers. Waar is zijn vorm gebleven?

Milko09-12-2012 om 09:34

Ik heb het idee dat Maaskant zijn contract NIET wordt verlengd. En daar heb ik geen moeite mee!

Hertog09-12-2012 om 10:33

Wat is dit nou weer voor gedoe dan?

09-12-2012 om 10:47

:-x Kam mij groen en geel :-( ergeren aan dit soort jongetjes. Hebben geen enkele verantwoordigheidsgevoel richting hun clubmaten. Weg ermee!!!!!

MaxFCG09-12-2012 om 13:31

Zoals al gezegd wordt, Femi speelt prima!
Voor mij een raadsel waarom het afgelopen jaren met hem mis is gegaan...
Burnet hoort zich gewoon beschikbaar te stellen, hij moet zich niet vervelend gaan gedragen. Hij heeft laten zien dat hij prima kan voetballen, laat dit nog eens zien!!

10-12-2012 om 15:14

Sinds Femi bij de FC Groningen speelt heeft hij het niet getroffen met de trainers.Met Ron Jans ging het nog wel in het eerste jaar ,maar daarna konden zij niet meer door één deur. Pieter moest helemaal niets hebben van Femi en daarom werd deze jongen maar uigeleend aan een Deense club (ben even de naam kwijt).Robert Maaskant geeft deze jongen vertrouwen en zowaar hij begint op de training óók weer te lachen, iets wat hem de laatste jaren niet meer was gelukt. Hij krijgt vertrouwen van de trainer én hij begint weer goed te spelen, iets wat vooraf wel bekend was bij de TS. Laten we blij zijn dat dit gebeurd en Femi weer een eerlijke kans geven.Heb er vertouwen in dat hij het dubbel en dwars terugbetaald, iets wat je van Burnet niet kan zeggen.

FCGmijnclub10-12-2012 om 16:21

Hoe je het ook wend of keert, Femi zal hoe dan van de loonlijst moeten verdwijnen en waarschijnlijk gebeurd dit over een paar weken.

Als het aan mij zou liggen zou deze jongen opnieuw een contract moeten krijgen voor minder jaarsalaris want zijn huidige salaris is eigenlijk (in deze economische barre tijden) niet meer op te hoesten.

Jammer dat hij bij velen in het geheugen zal blijven als de allergrootste miskoop van de FC.

Eigenaardig (nu de druk eraf is) dat met name de laatste twee wedstrijden Femi de beste speler was van onze FC.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!