Terug

Deel deze pagina:

CUPDAY!! FC Groningen - FC Twente; Stap één, op weg naar de Kuip?!!

Door Lukas van der Wal 4 reacties

Vandaag is het weer zover, we mogen weer naar de Euroborg. FC Groningen speelt om half zeven vanavond tegen FC Twente in het bekertoernooi. De Trots van het Noorden is bekerhouder en wil dus laten zien dat dit geen incident. De Tukkers zijn geen makkelijke tegenstander, maar in de eigen Groene Kathedraal zijn we favoriet. 

Groenwit is in dit prille seizoen thuis goed bezig. In competitieverband werd nog niet verloren, in de Europaleague tegen L'OM wel. Tegen de Fransen waren de Groningers niet opgewassen, gelukkig zijn de roodhemden een tegenstander van een ander kaliber. Erwin van de Looi grijpt deze wedstrijd aan om de vaste krachten, Lindgren, Tibbling en Linssen rust te geven. Reijnen, Hiariej en Antonia krijgen de kans om zich te laten zien. Wat ons betreft had Mimoun Mahi ook een land mogen krijgen, ondanks zijn 'conditionele' achterstand door de Ramandan van een kleine twee maanden geleden.
 
Vermoedelijke basis - Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Tamata; Maduro, De Leeuw, Hiariej; Antonia, Hoesen, Rusnák.
 
Van de 39 thuiswedstrijden met Twente won de FC er 14, verloor dertienmaal en speelde er twaalf gelijk. De balans is dus in het voordeel van Grunn, maar veel heeft dit niet over. De wedstrijd staat onder leiding van de altijd 'goedlachse' Kevin Blom. Onder zijn leiding verloor Grunn zeventien wedstrijden, speelde het zes gelijk en won het maar acht duels! Blom is de Trots van het Noorden niet gunstig gezind. 
 
 
Wij zijn benieuwd waar de bekerhouder tot in staat is. Groenwit heeft ambities om de beker met bravoure te verdedigen. Tegen de Tukkers zal de FC er bovenop moeten klappen net als de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De mannen van interim-trainer René Hake moeten het idee krijgen dat er in Groningen niks te halen valt. Eerder dit seizoen speelden we gelijk, maar waren de kansen voor Grunn. Met deze gedachte, dat we voetballend veel beter waren dan de gasten sluiten wij de voorbeschouwingen af! Waar een wil is, is een weg. Laten we het onmogelijke, mogelijk maken! Het wordt wederom tijd voor een invasie naar de Kuip, met als eerste horde om te verslaan, FC Twente-thuis! 
Reacties:
23-09-2015 om 00:21

als je ziet hoe moeilijk PSV en Heerenveen het hadden, dan is wel weer eens duidelijk dat voor de beker het vooral op strijd/inzet aankomt.  Kan FC Groningen dat brengen, dan wordt het daarvoor beloond.

campesino23-09-2015 om 14:16

Ik pleitte gisteren nog voor een roulatie systeem, Dus wat dat betreft prima. Maar een middenveld met hiarieh en de leeuw? Kieftenbeld erbij en het feest is compleet. Had dan liever ook dost voor de leeuw gezien. Maar goed, ik heb dan ook geen wetenschappelijke technieken.

23-09-2015 om 14:52

forget de wetenschap vanavond: het komt erop neer wie het meeste wil en strijd levert. Ik zie De Leeuw wel scoren na een voorzet van Antonia. 

Overigens las ik gisteren dat in de NBA (basketbal VS) een trainingsmethode is onderzocht waarbij aan allle spelers een schema werd oppgedragen van almaar schieten (trainen) op die basket, totdat ze erbij neervielen...en wat bleek: na langere tijd was de accuratesse zo verbeterd dat ze gemiddeld een 10% hogere score op het raakschieten hadden. Dat zou dus pleiten voor een aanpak bij het voetbal waarin afronden-eindeloos oefenen- zich uitbetaalt. Nu die perfecte voorzet nog- 't is maar dat je het weet.

23-09-2015 om 14:54

Dost had ik ook liever gezien, maar op de bank zit Drost, toch?

23-09-2015 om 18:07

@kees

@jdnijland: Bankbezetting FC Groningen: Van der Vlag, Lindgren, Burnet, Drost, Tibbling, Linssen, Mahi.

Rapdoel24-09-2015 om 00:47

de laatste 3 hebben uiteindelijk gespeeld...heeft goed uitgepakt :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!