Terug

Deel deze pagina:

De verdwenen tonnen van Kostic

Door 3 reacties

Volgens VI zit de FC in de problemen. De zaakwaarnemer van Kostic zit in de cel omdat er tonnen zijn verdwenen. De Trots van het Noorden betaalde 1,25 miljoen voor Kostic. Radnicki ontving de `vraagprijs` van zeven ton. De Servische justitie heeft veel vragen over deze transfer.. Het bestuur van Radnicki is vastberaden, ze gaan ervoor, de waarheid zal boven water komen. De club wil eerlijkheid, fair play en goede relaties onderhouden. De huidige affaire met de FC, tast hun `goede' naam aan. De Servische club smeekt, alsjeblieft, FC Groningen maak openbaar hoeveel jullie betaald hebben.

Nijland houdt vol dat de FC €1,25 miljoen heeft betaald aan Radnicki. Volgens de Servische club is er geld verdwenen, dit zou dan betaald zijn aan de zaakwaarnemer Pavlovic die gemachtigd was namens de club te onderhandelen en aan notabene de vice voorzitter en algemeen secretaris van Kostic´s oude werkgever. De volledige gegevens zouden terug te vinden zijn in de TMS (Transfer Matching System). Justitie is in ieder geval nog niet in details naar buiten getreden.

Specialist Wil van Megen is duidelijk in zijn oordeel; 'De commissies voor zaakwaarnemers moeten door beide partijen identiek worden weergegeven'. Gebeurt dat niet dan weigert de Fifa de benodige papieren te registreren. De clubs hebben dus beide 1,25 milj of 7 ton ingevuld, wij denken aan het eerste bedrag. Er zouden zelfs sancties kunnen komen aldus Van Megen, blokkering van de transfer of een verbod tot het uitvoeren van transfers.

De justitie in het Balkan land denkt eveneens dat er vijf ton in de zakken van Pavlovic en de twee clubbestuurders is terecht gekomen. Door de ruzie tussen Pavlovic met Radnicki is dit vermoeden sterk gegroeid. Er worden vaker 'beloningen' betaald aan derden, maar deze hoogte in relatie tot de vraagprijs van 7 ton is niet gebruikelijk volgens Van Megen.

De FC heeft dus meer dan een miljoen betaald voor Kostic. Volgens Nijland is alles correct gelopen en zijn alle facturen toonbaar. De totale transactie kostte €1,25 miljoen. De transfer is door het TMS-systeem gegaan, anders kon Kostic nooit door de FC worden aangetrokken. FC Groningen blijft over haar transfers transparant en open. Communicatie zal in overleg met alle partijen gedaan worden.

Op dit moment is er een Servisch rookgordijn opgetrokken over de daadwerkelijke transfersom en de randzaken. De waarheid zal uiteraard boven water komen, maar in wiens voordeel? Zaakwaarnemer Pavlovic was niet bereikbaar voor commentaar, zijn voorrarrest is verlengd met dertig dagen.

De FC heeft Kostic vrij af gegeven. Wij zijn van mening dat de Trots van het Noorden correct heeft gehandeld en absoluut geen trek heeft in een nieuwe zwart geld affaire. Een transfer die met het volle verstand is afgesloten en zal voldoen aan alle juridische maatstaven.


Reacties:
FCGmijnclub09-01-2013 om 21:03

Hoe waterdicht is het TMS systeem? Kan daar iemand in die organisatie zitten die bv) ook omkoopbaar is en na deze transfer is gaan knoeien met de getallen?

We weten inmiddels allemaal wel hoe betrouwbaar een aantal gasten bij de Fifa is..... :-x :-x

Milko10-01-2013 om 08:52

Volgens mij heeft Groningen vanaf het begin gezegd dat de transfer 1,25 miljoen heeft gekost. Zou dan wel heeeeel dom zijn als de fout bij Groningen zou liggen. Maar buiten dat, elke euro voor Kostic boven de ton is er één te veel.

Don Chaot11-01-2013 om 05:44

Precies Milko, hij heeft eigenlijk nog niets gepresteerd voor dat vele geld dat FCG heeft betaald!!! Net als Teixera die ook een rendement van nul heeft. Verder denk ik dat FCG wel zo professioneel is dat ze de juiste bedragen hebben doorgegeven, bij die club in Servie zijn er genoeg gasten die zo corrupt als de neten zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!