Terug

Deel deze pagina:

Doelstelling FC Groningen 2012-2013

Door 1 reactie

Vandaag is bekend geworden via FC Groningen TV en de clubsite wat de doelstelling is voor het aankomende seizoen. Eindigen in het linkerrijtje, plaatsing voor de play-offs en het terugwinnen van de goodwill van de supporters zijn de voornaamste pijlers. In eigen huis wil FC spektakel bieden. Tevens wil de Trots van het Noorden de beste van de middenmoot zijn. Vorig seizoen is FC Groningen in de zwarte cijfers terecht gekomen. Dit lukte na verkoop van Matavz en Tadic. Dankzij deze transfers is de begroting omhoog geschroefd naar 18 miljoen euro. Begroot tekort is vijf ton. Maaskant is van mening dat zijn selectie op dit moment goed genoeg is voor de start van de competite. Hij wacht rustig af wat er gaat gebeuren. In 2014 wil de FC het Topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn gaan gebruiken, na verwachting wordt dit in oktober van dat jaar. Op dit moment zijn er 14.000 seizoenskaarten verkocht. Er zijn nog zo´n 1800 kaarten over.


Begroting stijgt met 9 ton
Voor het nieuwe seizoen stijgt de begroting met 9 ton naar 18 miljoen euro aan inkomsten. De uitgaven liggen begroot op 18,5 miljoen.

Hans Nijland keek tijdens de jaarlijkse persdag terug op het afgelopen seizoen. Toen was de begroting gesteld op 17,1 miljoen euro aan inkomsten. De uitgaven lagen op 17,7 miljoen. Bovendien blijkt dit tekort verder te zijn opgelopen na het mislopen van de play-offs. Daar bij opgeteld waren er minder inkomsten aan recettes en TV opbrengsten.

Toch is onze FC voornemens dit najaar zwarte cijfers te gaan presenteren. Dit komt door de transfers van Tim Matavz en Dusan Tadic. Ook het verlies (van vijf ton) op het aankomend seizoen wordt gefinanciëerd uit het eigen vermogen. Gelukkig is er nog voldoende saldo over zodat deze reserve kan worden bijgeschreven ten bate van de clubkas.

Fors geïnvesteerd
Er is fors geïnvesteerd in de spelersgroep maar ook in het businessgebouw. Er wordt momenteel voor 1,8 miljoen euro verbouwd. "Komend seizoen wordt het in de Hattrick’s Club niet alleen interessant en leuk, het wordt netwerken op topniveau in een toplocatie” zegt Nijland.

Commercieel
Ook in commercieel opzicht blijft FC Groningen het goed doen. Naast de Vastgoed lounge en Energy Valley opent binnenkort een nieuwe lounge, genaamd Media Experience.

Trainingscomplex
Hans Nijland hoopt dat er op kort termijn duidelijkheid komt van de Gemeente Groningen. Het gaat om de trainingsfaciliteit op één complex in de wijk Corpus Den Hoorn. De plannen zijn om een Topsportzorgcentrum te laten verrijzen van 4000 m2, voorzien van een nieuw energiezuinig gebouw en een medisch zorgcentrum. Als alles volgens plan verloopt is alles over ruim twee jaar in gereedheid.

"Goodwill"
“Wij willen terugkeren in het linkerrijtje en de play-offs bereiken. Maar net zo belangrijk is het terugverdienen van de ‘goodwill’ van de supporters. En dat gaan we doen met enthousiast en aantrekkelijk voetbal.”

Reacties:
Marco27-07-2012 om 18:38

Schitterd dat de club vooruit wil en kan. Ditmaal zijn de doelstellingen play-offs haalbaar en er wordt volop gebouwd rondom de club. Hoewel de eerdere wens van Maaskant om de beker te winnen mij als supporter meer aanspreekt. Zou prachtig zijn om met 20.000 man naar de Kuip te gaan.
Vraag mij alleen wel af of je geen beter elftal kunt krijgen met een begroting van 18 miljoen.
Zeker de buitenlandse spelers zijn geen dragende spelers waarvan je je mag afvragen of ze het Europees nivo aankunnen(Ivens, Kostics, Jonas, Suk, Tex. Luciano etc.). Weliswaar jong, maar het kost ook allemaal een hoop geld.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!