Terug

Deel deze pagina:

Dusan Tadic Speler van de Week bij Voetbal International

Door 1 reactie

Vele Groningers zullen er nog steeds van aan het nagenieten zijn, de heerlijke 6-0 overwinning die gisteren werd geboekt op Feyenoord. Het was lastig om één speler uit te lichten na zo'n wedstrijd, maar VI koos voor Dusan Tadic. FC Groningen was goed vertegenwoordigd in het elftal van de week van Voetbal International, want behalve Tadic waren ook Lorenzo Burnet, Virgil van Dijk en Tom Hiariej in die basiself te vinden. Omdat Tadic verkozen was tot Speler van de Week, werd er een groot artikel aan hem gewijd op de site van VI. Dit leuke stuk valt hieronder te lezen.


De tekst komt van de hand van David de Vries, journalist bij Voetbal International en gespecialiseerd in onder andere FC Groningen.

Dusan Tadic, de opvolger van Milko Djurovski

"Zijn naam had afgelopen zondag zomaar koning Midas kunnen zijn. De nummer 10 van FC Groningen danste in de wedstrijd tegen Feyenoord door zijn theater dat Stadion Euroborg heet, en alles wat hij aanraakte - met vooral zijn linkerbeen - veranderde in goud."

"De supporters van de thuisploeg wisten echter dat hij geen hoofdrolspeler uit een Griekse mythe was, maar Dusan Tadic, de man die al sinds zijn komst naar De Trots van het Noorden zijn fans betovert. Met zijn assists, zijn spaarzame maar mooie treffers, maar toch vooral met zijn flair. Tijdens zijn eerste thuiswedstrijd voor de Groningers dook hij naar de grond na een gemiste kans. Tadic, een briljante voetballer, en af en toe een dramaqueen."

"Afgelopen zondag stond hij aan de basis van de 6-0 overwinning op Feyenoord, met de openingstreffer in de eerste minuut en een puntgave assist op Huyn-Jun Suk in de laatste. De Rotterdamse defensie tolt het nu vermoedelijk nóg voor de ogen. Van de zege keken ze in Stadion Euroborg niet meer op. De prestaties van Tadic blijven echter verbazen."

"Ze zijn in Groningen maar wat blij dat ze hun zoveelste groeibriljant van de laatste tijd niet naar FC Twente lieten gaan. Terwijl de deuren van de transfermarkt zich al begonnen te sluiten, rammelde voorzitter Joop Munsterman op 31 augustus nog met zijn geldbuidel, maar Tadic was niet te vermurwen."

"Nijland deed een miljoenenbod af met de kwinkslag of dat de aanbetaling was, en ook Tadic liet weten eerst te willen slagen in Groningen. Zeker nu de club – op termijn – zelf ook serieus naar de hoofdprijzen lonkt. Bovendien, wat zijn munten uit Enschede nog waard als alles wat je aanraakt in goud verandert? Nee, Tadic lijkt voorbestemd voor FC Groningen en dat is geen kwestie van vandaag."

"Hoe valt het anders te rijmen dat hij in het verleden bij FK Vojvodina samenspeelde met de zoon van Milko Djurovski, ook al zo'n teddybeer van het groen-witte publiek. Tadic is hard op weg de status van de vader van zijn voormalige teamgenoot te benaderen. Vorig seizoen was hij nog onderdeel van de beste linkerflank van de Eredivisie, geassisteerd door secondant Fredrik Stenman."

"Even was er de angst over het vervolg, nadat de Zweed naar Club Brugge was verkast, maar met Lorenzo Burnet achter de Serviër gaat het niet minder. 'Tadic is een heerlijke speler om op dezelfde flank mee samen te spelen', vertrouwde de verdediger VI onlangs toe."

"Goed gaat het, maar compleet is het verhaal nog niet. Tadic moet meer scoren, vindt hijzelf, en die stelling wordt onderschreven door de statistieken. Wil hij echt in de voetsporen van zijn Uruguayaanse voorganger Luis Suarez treden, dan moet zijn productie omhoog. Drie goals, dat is te weinig voor een ster."

"Wij twijfelen er niet aan dat het hem gaat lukken. Afgelopen voorjaar sprak hij nog watertandend van landgenoten als Danko Lazovic, Miralem Sulejmani en Marko Pantelic. Als Tadic zo doorgaat, duurt het niet lang voordat de rollen zijn omgekeerd. Minimaal nog drie thuisduels in Groningen staan voor Tadic op het programma, en dan gaat de transfermarkt weer open."

"Nijland zal bibberen. Het vertrek van Tadic staat vast, de vraag is of het in januari of komende zomer zal zijn. We weten allemaal hoe het met koning Midas is afgelopen. Hij was zijn magie zat, vroeg om genade, en werd voorzien van een fraai paar ezelsoren. Dusan Tadic zal blij zijn dat hij afgelopen zondag geen Midas maar gewoon zichzelf was."

Reacties:
Magician01-11-2011 om 11:50

Wauw, dat is pas kunnen schrijven!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!