Terug

Deel deze pagina:

Eerste FC training nieuwe seizoen is op zondag 28 juni

Door Redactie 2 reacties

Nog twee wedstrijden (thuis tegen PEC Zwolle) en volgende week uit naar NAC Breda. Dan zit het uiteindelijk dan toch succesvol verlopen seizoen, (dankzij de beker met Europees voetbal in het verschiet) erop. Op zaterdag 23 mei oefent Grunn in Foxhol tegen FVV - aanvang 14.30 uur en mogelijk volgt er nog een oefenwedstrijd tegen een andere amateurclub. In de laatste week van mei begint voor de spelersgroep de vakantie bericht het DvhN. Wij doen alvast een oproep, om voor zondagmiddag 28 juni een plekje in je agenda vrij te houden. Wij hopen dat de eerste training van het nieuwe seizoen op Sportpark de Koepel in Haren, massaal wordt bezocht.

Reacties:
Marja170109-05-2015 om 14:55

Kan er kruipend naar toe dus zou beetje gek zijn als ik niet van de partij zal zijn. Ik zet het direct op de kalender :-)

09-05-2015 om 23:33

start van de competitie is 7 augustus 2015... dus 5 weken voorbereiding op het nieuwe en -vanwege Europees Voetbal -komende  zware seizoen. Opvallend was zowel in seizoen 2013/14 als in 2014/15 onder trainer VdLooi. dat na een eerste serie (goede)  5 wedstrijden er een forse terugval was op de ranglijst; in seizoen 2013/14 had Groningen 51 punten; in zijn 2e jaar bij FC groningen, presteerde men tot 10 mei ( met nog twee wedstrijden te gaan) 43 punten...dat kunnen er dus - na twee overwinningen -  nog 49 worden. 

De trainingsopbouw is altijd hetzelfde: 5 of 6 oefenwedstrijden met vaste tussenposes, waarvan er twee tegen serieuze tegenstanders.  Is dit genoeg in de komende zomer? Ik waag het te betwijfelen en ben alvast blij met een eventueel duel in Euroborg tegen Liverpool ( al is dit nog niet zeker ), maar men koos tot nu toe meestal voor wat mindere regionale amateurclubs.  

 

Voorzichtig mag je dus concluderen dat Groningen in de eindklassering er in slaagt om op tijd te pieken, maar om welke reden men na een ogenschijnlijke succesvolle  voorbereiding aan het begin van het seizoen al, die sportieve terugval heeft?-

Komt het vooral door het programma in de voorbereiding, de conditie,  een vorm(verlies) of door wegvallen van plots getransferde spelers, of door blessures ?.... Aangezien er nu, komende seizoen, geen tijd is vanwege eind september de eerste Europese wedstrijd, om te experimenteren komt er veel verantwoordelijkheid te liggen bij het management, om nu op tijd binnenhalen/contracteren van versterkingen of vervanging van vertrokkken spelers... ze moeten er ja gelijk staan. Maar FC Groningen heeft hierbij een reputatie om helemaal in het begin van de transferperiode al één goede aanwinst te kunnen presenteren ( tot ieders verrassing ).   Maar ter geruststelling...de transfermarkt is in Nederland lang open, nl. tot 31 augustus 24 uur.  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!