Terug

Deel deze pagina:

Marco Bizot krijgt het vertrouwen, Luciano tweede keeper ( update dinsdagmiddag )

Door 6 reacties

Op voetbalzoneis vandaag te lezen dat Robert Maaskant twijfelt over de plek onder de lat. Hij laat de keuze over aan de trainer van de keepers, Ruud Hesp. Maaskant gaat deze week met Hesp in gesprek omte kijken wie aanstaande zondag gaat beginnen tegen FC Utrecht. Dit betekend dus dat Bizot dicht tegen een basisplek aan zit. Tevens vind Maaskant dat de keepertrainer er meer van verstand van heeft. We zijn benieuwd, een nieuwe jaar, met nieuwe kansen voor iedereen.

Update dinsdag middag 13:00 uur.

Marco Bizot zal aanstaande zondag bij de hervat tussen de palen staan. Devalt te lezen op de FC Groningen clubsite. De 21-jarige keeper krijgt het vertrouwen van keeperstrainer Hesp. Maaskant heeft Luciano en Bizot hiervan vandaag op de hoogte gebracht. De conclusie van Maaskant: “We waren niet onverdeeld tevreden over de prestatie van Luciano. Hoewel hij voor de winterstop zeker ook een aantal goede wedstrijden heeft gekeept, verwachten wij met Marco Bizot in het doel nog meer progressie als team te kunnen boeken. Zijn kwalitatieve potentieel achtten wij groter dan dat van Luciano. Zijn lengte werkt in het voordeel en ook het meevoetballen is bij Bizot goed verzorgd. Hij is jong, talentvol, heeft een half jaar bij ons kunnen acclimatiseren en wij denken dat hij nu klaar is voor zijn nieuwe rol. Hij zal dus ons vertrouwen krijgen.”

Wij willen Bizot veel succes wensen tegen FC Utrecht. Luciano zal zeker teleurgesteld zijn. Aan de Brazilaan de uitdaging om het het ongelijk van Maaskant te bewijzen op de trainingen. Ik ben teleurgesteld, dat is logisch, en dat heb ik ook uitgesproken. Maar het is ook zo dat ik de beslissingen van de staf moet respecteren, net als dat geldt voor alle andere selectiespelers. Ik zal de draad weer moeten oppakken en keihard gaan knokken om te laten zien wat ik kan. Ik blijf hard trainen en ik zal Marco zo goed mogelijk proberen te helpen, zoals hij dat hiervoor ook bij mij deed.”

Goalie Bizot is heel bij met het vertrouwen van de technische staf:“Prachtig natuurlijk. Hier heb ik sinds mijn komst naar FC Groningen naar toe gewerkt. Het wordt een spannende periode en ik zal er alles aan doen het in mij gestelde vertrouwen waar te maken. Het wordt voor het eerst dat ik in de Eredivisie ga keepen en dat vraagt heel wat. Maar ik ben er klaar voor en wil me graag bewijzen.”


Reacties:
Milko15-01-2013 om 08:24

Zie je maar weer dat bij het ´blokje zelfvertrouwen geven´ er bij Maaskantje nogal wat tekort schiet. Luciano is slecht begonnen aan het seizoen maar heeft zich prima hersteld. Hem nu vervangen betekent dat je hem kunt afschrijven.
Luciano is geen topkeeper maar wel beter dan Bizot. Blijft een raar seizoen :oO:

FCGmijnclub15-01-2013 om 14:10

Verrassende move terwijl Luciano de laatste maanden uitstekend zijn doel verdedigde. Was constant één van de beteren, samen met Van Dijk en notabene Femi.

Vanaf nu geen begrip meer voor de uitspraak "we zijn een jonge ploeg die weinig ervaring heeft" en daarom verliezen we veel.....

Voor Luciano hoop ik aankomende zomer op een mooie transfer, deze jongen is nu definitief geknakt.

Wat mij betreft was het al een tijdje exit Veldmate en vanaf vandaag mag [u]Robert Maaskant mee...[/u]

Een hoofdtrainer die één van zijn zwakste schakels naast Van Dijk in het team blijft handhaven is niet meer serieus te nemen.... + daarbij opgeteld de handjes boven het hoofd houdende van een viertal andere hopeloos uit vorm verkerende lieverdjes....

Bah!

dennis12016-01-2013 om 09:04

weer een speler die kapot word gemaakt door maaskant.De slechtste aankoop dit seizoen,hij maakt meer spelers kapot dan beter. :-x

Hertog16-01-2013 om 14:30

Mag je hier ook schelden? Nou ja, schelden hoort niet. Daarom houd ik het hier bij: van tevoren heeft hij zich al ingedekt door duidelijk aan te geven dat de keeprstrainer de doorslag zal geven bij de uiteindelijke keus. Naast al het negatieve wat ik hem al toedicht komt nu 'lafheid' er bij.
Zoals Luciano heeft gespeeld de laatste weken was hij 1 van de betere spelers. Luciano verdiend dit niet, het elftal verdiend dit niet, de supporters verdienen dit niet. En Maaskant verdiend ons niet. Onze FC moet zich zo snel mogelijk ontdoen van deze man.
Netjes gehouden toch? Want van binnen kook ik!

Hertog16-01-2013 om 14:40

En als ik Sanko was zou had ik me wel 10 keer bedacht. Zal
Sanko weten van Johanson die "nog geen kut kan dekken" en van Magnasco die nooit meer een basisplek kreeg? We kennen allemaal de Sankootjes... Sanko, ik zie je graag terugkeren maar denk dat het voor jou beter was geweest als je niet was teruggekomen! Jones mag blij zijn dat hij niet meer onder Maaskant speelt! Net als Hiariej.

Milko16-01-2013 om 17:01

kan me aansluiten bij je teleurstelling. Ook ik hoop dat zijn contract niet wordt verlengd :uhm:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!