Terug

Deel deze pagina:

Energy Valley is de nieuwe rugsponsor FC Groningen

Door 3 reacties

We zouden het haast vergeten rondom alle play off perikelen van de afgelopen dagen. Maar - vanaf het aankomende seizoen is Energy Valley voor drie jaar de nieuwe rugsponsor op dewedstrijdshirts van FC Groningen enkomt in de plaats vande vertrouwde naam Bos incasso (sinds het seizoen 2003-2004). Het Groninger bedrijf had nog een doorlopend contract van twee jaar. Omwille van de ambities vanonze Trots is in goed onderling overleg besloten dat Henk Bos afstand neemt van zijn rechten. Bos incasso blijft wel verbonden als sponsor bij de FC. Dit benadrukt tevens de goede wederzijdse relatie!


Wie is Energy Valley?
Het gaat om een netwerkorganisatie dat invulling wil geven aan de regionale groeikansen van de
energiesector. Belangrijke spelers in dit netwerk zijn : BAM, GasTerra, Gasunie, Groningen Seaports, Imtech, RWE/Essent en diverse groenleden uit de energiesector. Zij maken zich sterk voor duurzame energie.

Barcelona model
Energy Valley gaat naast de FC nog drie collega verenigingen in de stad sponsoren. Het gaat om de basketbalclub GasTerra Flames, volleybalvereniging Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa-college. Zij spelen net als Grunn op het hoogste niveau, hebben een landelijke uitstraling en Europese ambities.

Alle vier verenigingen hebben maatschappelijk een breed draagvlak in stad en ommeland. Men wil zich tevens richten op de jongeren om hun warm te maken voor techniek en duurzaamheid. Want ook de komende jaren is er veel behoefte aan goed opgeleide vakmensen. Er zullen met regelmaat speciale bijeenkosten worden georganiseerd om de jeugd te bereiken om energie vraagstukken op een leuke manier onder de aandacht te brengen.

Wat betekent dit voor de FC?
Groen en duurzaam is een strategische beleidskeuze van onze club. Het heeft immers de ambitie om de groenste club van ons land te worden. Met het aantrekken van Essent als hoofdsponsor en nu Energy valley als rugsponsor zal dit een positief aanzuigende werking hebben op meerdere sponsors uit de energie sector. Ondanks het gegeven dat ook in deze deal geen bedragen zijn genoemd mag er zeker vanuit worden gegaan dat de bijdrage van onze nieuwe rugsponsor beduidend hoger zal liggen danhiervoor.

Reacties:
FCGmijnclub30-05-2011 om 21:23

Essent en Energy Valley, ik zet in (per seizoen) op minimaal 2 miljoen euro. En hoe beter onze FC het komende seizoen gaat presteren, ik heb begrepen dat Essent dan extra geld in de clubkas gaat storten. Tot max 2.5 miljoen??? Oh ja en voor ik het vergeet, Hulde voor het bestuur met hun mensen die bezig zijn om nog meer geldschieters te strikken voor de mooiste club van Nederland. Ik ga voor groen, ik ga voor wit, en hoop.... dat er volgend jaar Europees inzit :!: Come on FCG :woohoo: :woohoo: :woohoo:

dennis12031-05-2011 om 09:12

Je moet toch echt leren om een reactie van een ander te accepteren Grades,als petertje deze reactie wil geven moet hij dat toch zelf weten.Jij reageerd op iedereen en daar word ik een beetje moe van,je hebt volgens mij niks anders te doen dan voor je PC te hangen en iedereen probeerd belachelijk te maken.GET A LIFE grades.

31-05-2011 om 16:37

Ben het helemaal met je eens Gradus. Peter ouwehoert over een vervuilende kolencentrale maar hij stapt maandagmorgen ook weer vrolijk in z\'n autootje om naar z\'n werk te gaan zonder er bij na te denken hoe vervuilend hij te werk gaat.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!