Terug

Deel deze pagina:

Enevoldsen en Pedersen niet meer in actie voor FC?

Door 7 reacties

Hans Nijland heeft woedend gereageerd op een interview in het DVHN met de Denen Enevoldsen en Pedersen. Pedersen gaf aan opzettelijk slecht te trainen, en Enevoldsen kan het niet opbrengen om met de ploeg mee te reizen naar uitwedstrijden wanneer hij geblesseerd is.


Pedersen kwam na de eerste wedstrijd van het seizoen op de bank. "Ik ging heel slecht trainen, want, dacht ik, waarom zou ik goed gaan trainen, de trainer stelt me toch niet op." Achteraf vindt hij dat hij slecht heeft gereageerd, maar zegt toch nog het volgende. "Ik vind nog steeds dat de trainer toen een verkeerde beslissing heeft genomen. Er was geen reden mij te vervangen." Enevoldsen is lange tijd geblesseerd aan zijn bekken, maar kon het niet opbrengen om naar uitwedstrijden van de FC te gaan. "Ik kan het niet opbrengen daar naartoe te gaan. Bij de thuiswedstrijden ga ik nog wel naar het stadion. Maar ik geniet niet. Als ik de andere jongens zie spelen word ik alleen nog maar meer 'down'. Ik zou dan liever thuis zitten en andere dingen doen."

Nijland is uiteraard woedend op het tweetal. Een vertrek van de Denen lijkt voor de hand te liggen, al is het maar de vraag wie ze komt halen. "Ik ben zeer teleurgesteld in de heren en dat zullen ze horen ook. Je moet trots zijn dat je voor FC Groningen mág spelen. Als ze niet meer voor deze club willen uitkomen, moesten de zaakwaarnemers van de heren zich maar melden en zullen we ze laten weten onder welke voorwaarden wij bereid zijn hen te laten gaan. Als een speler het niet meer kan opbrengen mee te gaan naar de uitwedstrijden zet dat kwaad bloed bij mij. Je voetbalt voor deze club en je wordt daar goed voor betaald, dan moet je ook respect hebben voor die club en zeker ook voor de supporters, die ook altijd meegaan naar de uitwedstrijden en een veel mindere plaats op de tribune hebben."

Enevoldsen liet zich voor de wedstrijd met Heerenveen ook nog uit over Ron Jans. In een interview met de Deense krant Ekstrabladet werd zijn mening gevraagd over Ron Jans, die in verband wordt gebracht met Odense BK. “Tijdens het jaar dat hij mijn trainer was in Groningen heeft hij aangetoond dat hij een speelsysteem kan aanpassen aan het spelersmateriaal dat hij heeft, en hij houdt van technisch voetbal. Hij is een fantastische trainer.” Zeker met de uitspraken van zondag erbij, lijkt het aannemelijk dat Enevoldsen alles behalve tevreden is over de huidige trainer, Pieter Huistra.

Het lijkt er dus op dat de heren niet meer in actie zullen komen voor de Trots van het Noorden. Gemotiveerd zijn ze blijkbaar niet meer, en het publiek zal waarschijnlijk ook niet meer positief reageren op een eventuele basisplaats of invalbeurt voor Enevoldsen of Pedersen.

Reacties:
FCGmijnclub02-04-2012 om 13:10

Ga er maar vanuit dat beide heren gewoon weer worden opgesteld en dat contracten zullen worden gerespecteerd.

Enevoldsen is onlangs net verlengd en comazuiper casino Pedersen zijn contract loopt helaas nog door.

FC kan zich helaas niet permitteren om ruim 3 miljoen in de sloot te mieteren....want de heren zullen gelet op hun vertoonde kunsten - weinig restwaarde vertegenwoordigen.....

Wat mij betreft (als het dan toch nog mocht lukken) asap afscheid nemen van Pedersen, ik wil hem persoonlijk met de auto terug brengen naar Denemarken.

En nou niet dringen allemaal wie hem als eerste weg gaat brengen!

Enevoldsen verdient zeker nog een kans maar moet eens een keer aan zijn ego gaan werken. Niemand is groter dan de club!

02-04-2012 om 13:29

De FC-Gronigen leiding moet klaar zijn met deze dissidenten.Alles wat er nu nog overgezegd en geschreven wordt is teveel.Als je al voor een vorstelijk salaris te beroerd bent om een beetje fatsoenlijk te trainen ben je in mijn ogen een flapdrol. Er rest deze 'heren' maar één ding en dat is zo snel mogelijk oprotten!!!!!!

Hertog02-04-2012 om 14:34

Tja, Pedersen... Slechts sporadisch heb ik van hem 100% inzet gezien. Dat is jammer. Want hij heeft ontegenzeglijk de voetbalkwaliteiten om onze FC beter te maken. Maar ja, met kwaliteit alleen kom je er niet.

Wat betreft Enevoldsen kom je denk ik ergens terecht waar de club op meerdere fronten vragen oproept: de mentale begeleidng.

Telkens weer het (te) grote verschil tussen thuis en uit. Dat is een mentale kwestie. Met een gerichte training (psychologische begeleiding, haptonomie, therapie) valt hier veel winst te halen. Gebeurt dit? Ik hoor er nooit wat over. Komt natuurlijk ook omdat er best een taboe rust op dat het in het hoofd niet helemaal goed zit. Dus wellicht gebeurt het wel maar ik lees er nooit wat over.

Wat me brengt bij de vraag: hoe zit het met de persoonlijke begeleidng van Thomas. Als ik zo lang zou kwakkelen en de club wat prestaties betreft naar de kloten zie gaan zou ik me bijzonder ongelukkig voelen. Het gaat bijzonder slecht met je club en zelf ben je niet in de staat om daar verandering in te brengen omdat je niet fit genoeg bent om te spelen. Krijgt hij hier begeleidng in? Is er een psycholoog die tegen hem zegt: de jongens hebben je nodig? De jongens kunnen niet zonder jou? Misschien wel hoor. Misschien krijgt hij die begeleiding.Ik wil maar zeggen: topsport is zo verschrikkelijk veel meer dan goede lichamelijke prestaties alleen. En zonder het een zal het ander nooit voor optimaal benut kunnen worden.

02-04-2012 om 17:48

Eh Ja Pedersen is regelmatig in de nachtelijke uren in de stad te vinden! M Drent zou jaloers zijn;)

Don Chaot03-04-2012 om 03:23

Er lopen wel meer rond met een Pedersen-instelling daardoor gaan ook veel wedstrijden verloren!! Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan Tadic die gaat er teminste voor (100%)!! Maar ja, hij raakt op een gegeven moment gefrustreerd door het gepruts van een ander!! Anderson probeert het ook maar ook hij laat z'n kop hangen als het tegen zit. Wat ze echt missen zijn Leiders, en geen LIJDERS, die de ploeg op sleeptouw nemen!!!!!

campesino03-04-2012 om 08:25

als ik zou zeggen dat ik opzettelijk slechter werk, wordt ik op staande voet ontslagen. is dat niet mogelijk met pedersen? dan besparen we in ieder geval zijn loon.

campesino03-04-2012 om 08:34

er wordt gedaan of de spelersgroep achter huistra staat. maar de uitspraak van enevoldsen legt een bom onder deze gedachte. ik kan me ook niet voorstellen dat teixeira, suk en jones om er een paar te noemen blij zijn met huistra. ook hiarieh moet er schijtziek van zijn dat hij steeds rechtback moet spelen.

enevoldsen heeft op dat punt dus gewoon gelijk. maar om te zeggen dat je geen zin hebt om wedstrijden te bezoeken is niet erg slim.
maar enevoldsen is gewoon een prima voetballer die onder huistra alleen maar slechter is geworden maar ja, bacuna, texeira, kieftenbeld, suk, pedersen, sparv zijn er ook niet beter op geworden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!