Terug

Deel deze pagina:

Essent is de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen

Door 3 reacties

Waar RTV Noord kort geleden een primeurop haar website plaatste, heeft FC Groningen nu de verhalen rondom de nieuwe hoofdsponsor bevestigd. Essent prijkt de aankomende drie jaren op de wedstrijdshirts van FC Groningen. Over de hoogte van het geldbedrag dat de energiereus in de FC gaat steken is niets gezegd, naar verluidt zou het om enkele tonnen meer gaan dan de jaarlijkse bijdrage van ruim één miljoen euro die Noordlease jaarlijks aan de Trots van het Noorden uitgaf. Dit bedrag kan hoger uit gaan vallen als Groningen nog beter gaat presteren. Op zondagmiddag 24 juli zal het logo van Essent voor het eerst in de Euroborg op ons shirt te bewonderen zijn. Het speelt dan (eindelijk) een oefenwedstrijd tegen het Duitse Hamburger SV.


Essent neemt vanaf komend seizoen dus de plek van Noordlease in, op de voorkant van de shirts. Bij de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor, werden ook direct de nieuwe shirts getoond. Opvallend was onder andere het clublogo, die in verband met het 40-jarig bestaan van FC Groningen, een kleine metamorfose heeft ondergaan. Deze is nu goud gekleurd. Bij het thuisshirt is uiteraard vastgehouden aan het traditionele witte shirt met groene banen. Wat betreft het uitshirt is er gekozen voor paars als basiskleur. De tweekenmerkende banen zijn wit, wat ze erg opvallend maakt. De één zal er uiteraard meer van houden dan de ander. Tot slot zijn de nieuwe tenue's voorzien van een ouderwets kraagje.

Tenue 2011-2012

Reacties:
hollandman13-05-2011 om 22:22

aan de woorden van hans: tussen de 2.750.000 en 4.500.000 als je gaat kijken wat andere clubs krijgen!!

FCGmijnclub13-05-2011 om 22:49

Essent is een prima deal. Het bestuur heeft hiermee uitstekende zaken gedaan. Daar mogen we allemaal best even trots op zijn! Mijn inschatting is een minimaal bedrag van 1,5 miljoen euro op jaarbasis met een maximale uitloop naar 2,0 miljoen euro en dat is gewoon heel netjes. Ik proef uit de woorden van Nijland een vervolg stap die de FC naar een hoger plan moet brengen. Worden de sportieve ambities binnenkort omhoog gezet? Dat de FC gaat mikken om structureel tussen de plaatsen drie t/m zes te eindigen?

Knoalster14-05-2011 om 08:02

Het lijkt me dat de stap naar de top te maken veel te groot is. Als je dat echt zou willen doen zou je in ieder geval je beste spelers moeten behouden, zou er een rechtsback en linksback bij moeten van niveau, een nr. 10 en een scorende buitenspeler. De nieuwe shirts kunnen mij in ieder geval niet bekoren, duidelijk geen vooruitgang. Verder zou het stadion nog moeten worden uitgebreid als je echt mee wilt doen.......maar ik zie de Fc geen 30.000 plaatsen verkopen elke week.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!