Terug

Deel deze pagina:

"Europese prognose FC, nul punten"....

Door Redactie 0 reacties

Aan de vooravond van FC Groningen in Europa is vandaag duidelijk geworden dat de clubleiding het avontuur heeft begroot op nul punten. Een gelijkspel in de groepsfase levert 120.000 euro op en een winstpartij 360.000 euro en da's geen kattepies. Echter, Hans Nijland laat optekenen in de Gezinsbode (van vandaag woensdag 16 september) dat er zeker afspraken zijn gemaakt met de spelers. "Zij delen in de opbrengst als er punten worden gepakt". In de huidige clubbegroting over het nieuwe seizoen ligt een winstprognose van 1,5 miljoen euro. Hans Nijland benadrukt dat hier meer kansen dan risico's aan kleven.

Korte terugblik over de afgelopen transferperiode
FC Groningen heeft bruto een kleine 7 miljoen euro over alle transfers (inclusief de doorverkoop van Virgil van Dijk) ontvangen. Hiervan had 1 miljoen euro naar het oude investeringsfonds gemoeten, echter is dit fonds afgekocht. Er zat ruim 8 miljoen euro aan aflossing in het oude fonds, FC betaalde 5% aan rente en een kleine 20% aan de investeerders per gemaakte transfer(winst). In het nieuwe fonds zit 5 miljoen euro. De vaste rente blijft 5% maar er hoeft alleen nog gedeeld te worden in de transfers van zelfopgeleide spelers, dit tot een maximum van 3%. De club houdt daardoor meer geld over aan de transfers en betaalt minder rente aan de aflossing van het nieuwe fonds.

Tjaronn Chery
Voor de transfer van Tjaronn Chery naar QPR ontving FC 2,46 miljoen euro. Minder dan de clubleiding (3 miljoen) had gehoopt. Een club uit Saudi Arabië bood 2,8 miljoen, FC Groningen vroeg om een bankgarantie en tevens lag de voorkeur van Chery niet in een woestijnland maar in Engeland. FC Groningen is uiteindelijk met het lagere bod uit Engeland akkoord gegaan omdat Chery afstand deed van zijn recht op een deel van de transfersom. 

Eric Botteghin
FC Groningen mag dan iets minder dan verwacht aan de transfer van Chery hebben overgehouden, voor Eric Botteghin kreeg het beduidend meer. Hans Nijland geeft aan dat hij het liefst Eric Botteghin niet had verkocht maar Eric wilde perse naar Feyenoord. Saillant detail is als Feyenoord in juni voor Botteghin had aangeklopt had Groningen ongeveer 1,5 tot 2 miljoen euro gevraagd.

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!