Terug

Deel deze pagina:

Evenaring negatief clubrecord 1974? [Update zondagmiddag 16.25 uur]

Door Redactie 31 reacties

De trots van het noorden is in een vrije val geraakt. Maar liefst vijf(!) wedstrijden op rij gingen verloren. Volgens de Telegraaf benadert FC het trieste clubrecord uit 1974, inmiddels 42 jaar geleden. In de periode maart en april van dat groen-witte rampjaar verloor FC zes wedstrijden achter elkaar. Los van genoemd artikel - wacht voor het aankomend weekend de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het is heel goed denkbaar, gelet op de huidige manier van voetballen - dat genoemde serie uit '74 geëvenaard wordt en als het bestuur niet snel ingrijpt, (daarna) mogelijk overtroffen wordt...

foto - enpc.nl

Trainer Erwin van de Looi, door Hans Nijland (vorig jaar) bewierookt als "meest succesvolle FC trainer ooit" (winst KNVB beker) is hard op weg deze status kwijt te raken. Hij is er dit seizoen niet in geslaagd FC Groningen vanuit een positieve spelopvatting te laten voetballen. De coach is de grip op zijn selectie volledig kwijtgeraakt. 

Wat voor gevolgen het heeft om nu niet in te grijpen kan het clubbestuur duur komen te staan. De TV gelden zullen het aankomend seizoen aanzienlijk worden verminderd. Of sponsoren en seizoenkaarthouders massaal gaan afhaken, (die zich al maandenlang niet meer kunnen identificeren met de huidige trieste gang van zaken op het veld), de tijd zal leren..... 

Update zondagmiddag 16.25 uur - Voor Hans Nijland is een eerdaags afscheid van Van der Looi geen thema. Ondanks de druk van de achterban. Volgens Nijland mogen de pijlen niet alleen gericht worden op de trainer. Wij moeten als directie ook goed in de spiegel kijken...

Nijland voert aan dat belangrijke spelers als Botteghin, Kieftenbeld en Chery niet goed is opgevangen. Een speler als bijvoorbeeld Jesper Drost heeft wat meer tijd nodig...

Hans Nijland onderkent dat het nu niet goed gaat maar heeft alle vertrouwen dat het goed komt. De cyclus van drie jaar wordt afgemaakt. Vroegtijdig afscheid nemen van Erwin is absoluut geen thema. Hij heeft enorm veel betekend voor de club zegt Nijland tegen RTV Noord. 

 

Reacties:
13-03-2016 om 15:18

Die "dooddoener"meest succesvolle trainer aller tijden moeten we maar snel vergeten, want zo succesvol is dit figuur helemaal niet. Heb het wel eerder genoemd dat er wel meerdere trainers zeer succesvol bij GVAV/FC-Groningen zijn geweest. En om alles nu aan die ene "prijs" op te hangen gaat mij ook een beetje te ver. Echt succesvol ben je niet eerder dan dat je een hele tijd een prima prestatie neerzet, iets dat voor elke sport telt. Het succes van een "eendagsvlieg" (v.d Klooi) telt dan even niet.

13-03-2016 om 17:01

ja...degene die die uitspraak " meest succesvolle trainer" heeft bedacht, die moet voor straf de omgang zondag in deEuroborg gaan vegen . Nu komt er ee nieuw statement aan:  6 wedstrijden verloren ( na vitesse ) een record sinds 1974.  Ik ben even de weg kwijt...een prijs ...daarmee komt de club in een Hall of Fame...en een record negatieve serie, daarop wordt de trainer NIET aangekeken.  En wat gebeurt er op het veld?  De spelers proberen geen fouten te maken ( wat Bacuna en Burnet wel doen ) en er wordt zoals altijd gegokt op anti-voetbal met een een geplande tijdelijke opleving in 1/4 van de tijd, waarmee mogelijk één punt of ovefrwinning gestolen kan worden. Dat gebeurt al twee jaar, en nu is er ineens geen scorebordjournalistiek meer voorradig. "Zijn we er toch ingetuind"     

FCGmijnclub13-03-2016 om 16:44

Merkwaardig dat Nijland nu met een statement aan komt zeilen dat bv) het vertrek van Chery, Kieftenbeld en Chery niet goed is opgevangen....

Uiteraard is het elftal beduidend minder gaan draaien maar dit kan toch niet betekenen dat de selectie nu het voetballen verleerd is?

Ik houd mijn groen-witte hart vast a.s zondag. Was ooit getuige hoe een spontaan uitgebarsten volkswoede in het Oosterpark zich richtte op wereldtrainer Rob Jacobs....

 

 

campesino13-03-2016 om 16:57

ik houd mijn hart helemaal niet vast. ik hoop op een soortgelijke volkswoede (ik neem aan dat hopen op iets niet in strijd is met het huisreglement). het enige wat vd looi volgende week kan redden zijn (doel)punten. maar bij teveel terugspeelballen op padt  of een achterstand, zullen de rapen gaar zijn. en terecht. als vd looi tegen vitesse nog op de bank zit, is dat zware minachting van het publiek. en daar wordt het spelletje uiteindelijk toch om gespeeld. zonder publiek, geen betaald voetbal. dus nijland, het is geen tijd om stijfkoppig te zijn, en doe je plicht!!!

appie happie13-03-2016 om 16:51

Nijland wil nu alsnog verzachtende omstandigheden aanvoeren...telaat!!!wist hij in de winterstop ook wel...dat eea niet liep..zwak uitgedrukt nog.

 

Ik vind dat mijn eerdere voorstel van vandaag een kans verdiend;vdLooi direct weg Lukkien tot eind seizoen een kans,lukt dat mag hij blijven anders ook mooi weg.

13-03-2016 om 16:51

Ik ben zeker geen volksmenner...zo iemand die een antenne heeft om de massa te besturen op een eenzijdige manier, maar als ik de uitleg hierboven van de directeur lees, dan vervreemd mij dat van de werkelijkheid... "de directie moet goed in de spiegel kijken": dat is een uitspraak van een slager die zij eigen vlees keurt. Waarom toch deze afleidingsmanoeuvre...waarschijnlijk om de trainer uit de wind te houden; het is namelijk makkelijker de rit met Van de Looi  uit te zitten, dan tijdens  dit seizoen dan nog eens allerlei concessies te doen: concessies aan de spelersgroep, concessie aan Lukkien en concessies bij het toekomstige onderhandelen met vertrekkende spelers in de winter. 

Alles draait om geld in het betaald voetbal...opportunisme om het  geld...en niks te maken met adequate vervanging in de zomer die onder het niveau was.  Sopelers hebben niet alleen een marktwaarde , er zijn ook zodanig veel data over een speler bekend, dat echt wel een indruk kan komen over het niveau van de speler. Maar daar had FC groningen geen geld voor over..punt uit! 

Verder is er natuurlijk flink geld nodig voor het eigen vermogen/Topsportcentrum, dus iedere euro wordt  3 x omgedraaid.  Ik zou dit allemaal niet zo'n nieuws hebben gevonden, als ik niet van bovenstaande voorstelling van zaken van de directeur, een vervelende smaak in mijn mond had gekregen:  Een beetje teveel de "keizer" die zegt wat goed (genoeg) voor het FC Groningen publiek is....een beetje te weinig de voorzitter van het management, die een realistischer visie geeft, en de vertrokken Veldmate hoeft ook nu niet te liegen, want die is niet meer infunctie.  Hij zei hij zijn vertrek dat hij "een club achterlaat waar hij veel aan te danken heeft", en "die er hardstikke goed voorstaat".   Voor de supporter ziet het er niet uit, en dat kan alleen maar negatief uitpakken, zo'n situatie. Als je kritiek hebt over de sterkte van de selectie moet je op tijd maatregelen nemen.   

ronald197613-03-2016 om 16:59

ik ga zondag niet heen. Zoal uit als thuis is er geen zak aan ik hoop dat als Nijland zondag half lege tribunes ziet alsnog vd klooi laat oprotten zoals het nu gaat hoop ik voor Nijland gerichte goede versterkingen voor volgend seizoen anders speel je volgend seizoen voor 10000 mensen en niet meer

appie happie13-03-2016 om 17:11

Ronald  de tribunes  zijn nu al leeg tegen psv  ook  toen waren er ook 100den stoeltjes gewoon leeg..in voorgaande wedstrijden durf ik zelfs te spreken 1/3 stadion wat groen was van de lege stoelen..dus...zondag a.s  Vitesse  ik vrees ook dat er vele niet komen opdagen...

ronald197613-03-2016 om 17:28

klopt appie. Ik zie ze met dit elftal niet veel punten meer pakken we zakken steeds verder naar onderste plekken totaal geen plezier in spel. Geen lijn in spel

trainer die weg helemaal kwijt is

als vd klooi weg getrapt word. Dan geen Lukkien die doet zelfde als vd klooi

dan alfonds arts. Effe een ander voor de groep

jvantilt13-03-2016 om 17:38

Op zich heeft Nijland natuurlijk gelijk. Het verlies van dragende spelers is niet voldoende opgevangen. En niet alleen Van Looi heeft de schuld. Het voetbal dat de spelers laten zien is allerbellaberdst; de inzet is onvoldoende zo ook de mentale weerbaarheid. Er is - al jaren - geen killersmentaliteit; evenmin er ook voor de trainer ervoor gaan. Natuurlijk is ook van ooi debet aan deze catatsrofale situatie door zijn merkwaardig niet na te volgen tactische ideeën, zijn inconsistentie en zijn onvermogen om uit de aangekochte talenten datgene te halen wat zij zouden kunnen presteren, zijn onvermogen om een team van indiviuele spelers boven zichzelf te laten uitstijgen.

jvantilt13-03-2016 om 17:40

Overigens geen reden om Van Looi te kielhalen, zoals menig reaguurder hier doet.

RKR13-03-2016 om 17:42

Van de Looi gaat inderdaad niet direct over het transferbeleid. Hij kon er niets aan doen dat Botteghin veel te laat met paniekaankopen is opgevangen. Dat Drost niets laat zien lag ook niet in de lijn der verwachting. Alleen zie je wel dat hij geen goede crisismanager is, hij komt met erg merkwaardige ingrepen. Kan me voorstellen dat De Leeuw er helemaal gek van wordt.

13-03-2016 om 18:03

Nee hij wilde reijnen wel graag hebben

ronald197613-03-2016 om 17:43

als vd klooi zijn elftal al niet strijdbaar krijgt voor een wedstrijd en zo slap begint na rust sorry daar is hij hoofdverantwoordelijk voor. Dus dan simpel vd klooi weg

Jantje13-03-2016 om 18:54

Wat wij als suporters moeten eens doen is achter je club gaan staan als minder gaat. enige wat helpt is zondag nog meer achter je club gaan staan. wat de ploeg nodig heeft is keer weer winnen, en dan draait de boel van zelf wel weer de goede kant op.

Komop steun je ploeg eens, hebben meer aan dan het gezeik dat de trainer weg moet. zelf met nieuwe trainer is geen garantie op wint.

Laat zien dat je een echte groninger bent. 

Supporter197115-03-2016 om 13:44

Helemaal mee eens Jantje!!

 

Woltjer15-03-2016 om 20:22

Ja Jantje zo denk ik er ook over, het wordt tijd voor een kolkende euroborg ! Het gaat denk ik wel een sfeervol potje worden, het ene kamp die al bij voorbaat met de witte zakdoeken klaar zit vs het tweede kamp die het team naar de overwinning wil schreeuwen. 

brummie13-03-2016 om 19:08

Vd looi mag zich qua resultaat 2 x europees halen en prijs beker, als succesvolste coach tot nu toe in de boeken gaan. Natuurlijk heeft fc ook andere succesvolle coaches gehad, maar ook veel mindere.

mocht fc wel winnen zondag dat is het gat met de huidige nr7 nog maar 3 punten. Niet onoverbrugbaar lijkt me. Tegen clubs als az en Twente uit verloren we sowieso bijna altijd. Gewoon een pittige serie. 

Je hoeft geen fan van vd looi te zijn, maar hij verdient zeker wel iets meer krediet. Denk dat hij toch wel de afgelopen seizoenen het maximale eruit heeft gehaald. Iedereen kan nu concluderen dat het vertrek van botteghin, chery en kieftenbelt een te grote aderlating is geweest. Iedereen maakt fouten of verkeerde inschattingen. Ook nijland, trainers en ook spelers. Bij elke voetbalclub, en ook in de maatschappij. En ja soms pakt iets minder uit. Maar om spelers, trainer en onze directeur te fileren..... 

13-03-2016 om 19:14

waarom nodig je ze niet uit voor de thee ?  zijn ze van porcelein soms?

Rob197013-03-2016 om 20:16

Brummie, jij kijkt toch ook de wedstrijden van Fc Groningen, dan moet je het toch met de negatievelingen eens zijn, dat het schrikbarend is wat ze op het veld laten zien. Deels door de spelers zelf, maar toch is de trainer hiervoor verantwoordelijk. Het opstellen van Kappelhof is daar toch een groot voorbeeld van. Kappelhof heeft de statistieken wel mee, maar zijn aanwezigheid op het middenveld heeft toch geen enkele toegevoegde waarde gehad. Alleen zijn positie had als voordeel dat hij als 5e verdediger kon meevoetballen. Nog meer zekerheid, maar totaal geen voetbal die iets extra's heeft gebracht. En ik moet toegeven dat je gelijk hebt over de negatieve reacties, maar wat wil je een club die een ieder aan het hart gaat, glijdt wel erg ver af. De laatste wedstrijden die gespeeld zijn kun je verliezen, maar met het voetbal dat Groningen heeft laten zien, kwa inzet, maar ook kwa tactiek, wordt een supporter niet echt vrolijk. Negatieve reacties zijn tevens wat  makkelijker dan positievere. Ook ik schrijf liever over een weergaloze Hoessen, een dartelende Linssen, of een grasvretende Tibbling, een sneaky de Leeuw met een souvereine Reijnen. Maar helaas is dit niet de werkelijkheid. Van de Looi aanhouden is het netst, maar om nog iets van het seizoen te willen maken, zou je toch echt iets moeten doen. Dat kan de trainer zijn, maar het kan ook op andere wijze. Maar het tactische plan dat wekelijks niet werkt, is toch echt gemaakt door de technische staf. 

Hoekie13-03-2016 om 20:51

Brummie: Iedereen baalt als een stekker dat ons cluppie niet alleen zwak speelt maar ook nog eens ogenschijnlijk zonder bezieling de wedstrijden afwerkt. Het werkt natuurlijk ook niet echt mee dat vd Looi zijn vertrek heeft aangekondigd. De ervaring leert dat spelers opeens ander gedrag gaan vertonen en daarmee de club schaden. Geen speler is groter dan de club. 

Spelers moeten teleurgesteld zijn als ze er naast staan. Het siert de Leeuw dat hij na deze verloren wedstrijd niet de slachtofferrol speelde. Hij beseft nu dat er andere krachten aangewend moeten worden. Deze speler gewoon opstellen tegen Vitesse net als Indrissi. Zij spelen met de passie die we op dit moment nodig hebben. Supporters moeten teleurgesteld zijn, de smoor in hebben na zoveel geklungel. De echte supporters staan nu op en ongetwijfeld zijn er ook supporters die al weken de zakdoekjes klaar hebben liggen om de trainer naar huis te kunnen sturen. Een kleinere groep ziet ook Nijland graag vertrekken. Petje af voor Nick vd Velden die Icoon Johan Derksen ongezouten van repliek diende. 

13-03-2016 om 19:22

1 ding is zeker. Als deze trainer het karwei af mag maken dan gaat het negatieve clubrecord uit 74 uit de boeken. Weer een succesje voor Van der Looij

brummie13-03-2016 om 19:29

Kees,

Het zijn goedbetaalde profs, maar neemt niet weg dat ik bij een aantal hier op het forum toch een beetje respect naar de ander toe mis. Geld ook richting staf, spelers en directie. Vind het op dit forum vaak ook negatief papagaai gedrag. Bij een overwinning hoor je ze niet, maar als het wat tegenzit of bij een verliespartij is het moord en brand. 

Maar om op je vraag terug te komen, ze mogen bij mij bakkie thee doen, ze zijn van harte welkom! En ik zou zeker niet schromen om ook kritische vragen te stellen.

13-03-2016 om 20:20

ik ben als eerste erbij om te juuichen bij goed spel....een goal is prachtig, een overwinning altijd meegenomen... maar die paar raddraaiers daargelaten, de supporters die niet houden van de tactiek van deze trainer, die hebben de afgelopen jaren vwb het kijkspel,  heel veel moeten slikkenb onder deze trainer/dit team: uitwedstrijden waar een eerste helft/driekwart wedstrijd  op "halve kracht" werd gespeeld en vaak eerst een achterstand kwam, en een teamprestatie (denk ook aan tegenvallend Europees), valt er bijna niet een verbetering  te ontdekken bij FC Groningen. De trainer had het in de nabeschouwing vaak over die paar kansen van Gfroninger zijde..."als" die erin gingen dan.....enz" Dat gaat dus niet alleen over de reeks-van-nu, maar vaar is de hand van de trainer zichtbaar en waar de  spelvreugde?....en waar zijn jouw ook-kritische vragen op DIT forum bij het vertoonde spel?.  ps: NEC(onder Faber) speelde vandaag een uitwedstrijd bij Ajax, met lef werd het 2-2

13-03-2016 om 21:13

Ik vind zeker niet dat vd Looy het maximale uit de selectie gehaald heeft de afgelopen jaren. Het is eerder zo dat spelers er niet bepaald op vooruit zijn gegaan. Dat is toch onder meer de taak van een trainer/coach of oefenmeester. Jonge spelers beter maken, spelpatronen oefenen etc. Als supporter die meer dan 25 jaar een seizoenkaart heeft zijn de afgelopen twee seizoenen ondanks de verrassende bekerwinst de saaiste ooit. Zelfs de jaren in de 1e divisie vond ik het spel met bijv Leonardo en Hugo boeiender dan dat wat we nu zien. Deze mening had ik ook maanden geleden toen we 5e stonden en vd Looy verklaarde voor plaats 3 (!!!!) te gaan. Mij werd toen duidelijk welk gebrek aan realiteitszin hij heeft. Veranderingen of verbeteringen komen niet vanuit vd Looy zelf maar moeten van buitenaf aangegeven worden. Het is de taak van trainer en spelers om de supporters te vermaken, we betalen voor een voorstelling waarbij we recht hebben dat ze tijdens die luttele 90 minuten 100% inzet laten zien. Doen ze dat niet of faalt een coach mogen we reclameren. Het is een denkfout om te menen dat spelers niet ondersteund worden als ze kritiek krijgen. Juist door kritiek kunnen ze beter worden. Als wij niet gefloten hadden speelden Reijnen en Kappelhof elkaar nu nog de bal toe. De vele wisselingen in de spits, op 10, op het middenveld (waar eigenlijk niet ) duiden erop dat hij het niet meer weet. Zijn gebrek aan tactisch inzicht en het vermogen de spelers te raken maakt dat hij beter kan stoppen. 

brummie13-03-2016 om 22:15

Kees,

Nec verloor bij Excelsior enige weken geleden ook met 2 nul. Nec speelt graag op de counter, en dat strijdplan pakte goed uit tegen Ajax. Chapeau. 

Jou vraag beantwoord ik graag met een wedervraag: hoe vaak heb jij op DIT forum iets positiefs te melden zonder het af te zwakken? 

Ik ben een supporter en leef mee met mijn club. Natuurlijk baal ik van de resultaten of spel. Maar kan voor mezelf ook helder analyseren en relativeren. Maar goed het wordt nu langzamerhand een welles nietes spelletje. Laat ze maar lekker stille tochten houden  en witte vlaggen meenemen naar het stadion en hun frustraties uiten. Ik ga as zondag achter mijn club staan en hoop dat ze 3 punten pakken door ze aan te moedigen. Met positiviteit bereik je altijd meer dan met negativiteit. Kees, doe je voordeel ermee...

13-03-2016 om 22:55

Ach, vraag met wedervraag beantwoorden is heilloos... Je mag vinden van mijn posts wat je wilt, maar ben liefst positief...anders heeft het volgens mij niet zo erg zin om te posten.  en verder waardeer ik een polemiek, ook al is het met sommigen niet mogelijk...zal jij ook gemerkt hebben.   Ik probeer ook altijd humor te gebrjuiken, maar dan moet dat weer net w\el begrepen worden, he...Je begrijpt: voor mij is de discussie Van de Looi gesloten, wat anderen ook met hun witte zakdoek doen ...ik gebruik 'm om m'n neus in te snuiten .

Supporter197115-03-2016 om 13:53

Mee eens! Mooi gesproken Brummie.

Hoekie14-03-2016 om 10:57

Brummie:

Witte vlaggen en stille tochten daar doe ik ook niet aan mee. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt en worden ze nog steeds gemaakt. Ik kan mij best voorstellen dat supporters hun onvrede willen uiten en ook nog wel dat ze een open brief sturen. Maar het kan niet zo zijn dat supporters gaan bepalen welke koers gevaren moet worden. Het is natuurlijk lekker gemakkelijk dat iemand of een groep die geen enkele verantwoordelijkheid hoeft te dragen wel even gaat voorschrijven wat er moet gebeuren. In een reactie heeft Nijland al aangegeven dat hij en iedereen die de FC een warm hart toedraagt de pest in heeft maar dat de situatie niet is opgelost door een persoon de zwarte piet toe te spelen.

campesino14-03-2016 om 13:22

doordat jij en brummie (tom okker is af en toe iets genuanceerder) na een nederlaag iedereen zijn gal laat spuien en daarna tien keer het tegendeel beweerd, wil niet zeggen dat je dan gelijk hebt. voetbal is er voor de supporters. want zonder supporters geen inkomsten (en niet alleeen die naar het stadion gaan, ook de tv supporters, die misschien nog wel meer geld opleveren). dus hun mening is belangrijk. natuurlijk bepalen de door hartstocht gelijde supporters niet het beleleid, maar het zou dom zijn niet naar de supporters te luisteren. en natturlijk is vd looi niet de enige die fouten maakt. nijland heeft misschien niet fantastisch ingekocht, maar dan nog hebben we een vele malen betere selectie dan die van excelsior, nec, heralcles en zwolle. vd looi haalt er niet alles uit, de saaie speelwijze staat de supporters niet aan en het allerbelangrijkste, vd looi is niet in staat de spelers te motiveren. pas bij een achterstand gaan we voetballen (en soms dat niet eens). en het wordt van kwaad tot erger. dan moet nijlnad karakter tonen en zich niet achter smoesjes en dooddoeners verschuilen.

Hoekie14-03-2016 om 14:15

 Campesino:

Natuurlijk heeft v.d. Looi een flink aandeel in de huidige malaise. De vraag is of het wegsturen van van de Looi het probleem oplost. Faber direct halen gaat niet lukken en lost ook het probleem op de korte termijn niet op. Lukkien doorschuiven is doorgaan op de reeds ingeslagen weg want als Lukkien nu opeens het ei van Columbus heeft gevonden dan had hij eerder aan de bel moeten trekken. Ik vind het argument dat v.d. Looi zijn spelers niet kan motiveren meer zegt over die spelers dan over v.d. Looi. Dat wordt ook beaamd door de tekst uit de open brief van de Fanatics. Ik sta op het standpunt dat je met zijn allen in de stront zit, je ook maar moet zorgen met zijn allen er uit te komen. Ik ben het op zich met Jan Mennega eens dat v.d. Looi bijvoorbeeld Michael v.d. Leeuw verkeerd gebruikt. De Leeuw als schaduwspits gebruiken betekent wel een heel andere speelwijze (4-4-2) met weer nieuwe risico's. Elke keer dat je namelijk iets verandert, brnegt dat onrust. Stel dat v.d. Looi dat aandurft zo te spelen dan gaat iedereen hier weer roepen dat hij de hele boel op zijn kop zet. Als ik de trainer zou zijn, dan gaan we opportunistisch spelen. Rob Roy er bij voor wat tegengas en dan komt het helemaal goed.

14-03-2016 om 13:10

Tsja, wanneer je zonder reden na de winterstop je speelwijze gaat veranderen (met de zgn punt naar voren) om je nieuwe spits Sorloth te laten ballen, sla je de plank wmb al mis. Hop, De Leeuw dan maar op een voor hem beroerde positie zetten, en wanneer hij het daar niet goed doet pleur je hem lekker op de bank. Ipv in de spits (wie scoorde er tegen Excelsior?) Sorloth is ineens geen vaste spits mee, maar Hoesen wel ineens. Onbegrijpelijk. Tel daarbij op z'n onnavolgbare wissels en opstelillingen na de winterstop (Payne, Bacuna en bv geen Larsen), het vasthouden aan namen ipv ze op de juiste positie te zetten (De Leeuw, Kappelhof).....

Deze trainer is keihard door de mand gevallen, ook bij z'n spelers.

14-03-2016 om 20:07

Geen tegengas Hoekie maar butaangas, en dan hou jij er een vlammetje bij, lopen ze misschien wat harder, met hetvuur aan de kont.

14-03-2016 om 13:11

Die stille tocht was natuurlijk een gebbetje van mijn kant.

14-03-2016 om 13:18

En ik maar denken dat Tibbling gebelsseerd was. Maar nee, het was natuurlijk een bewuste keuze van die lange om onze beste speler op de bank te zetten.

14-03-2016 om 13:23

Al het zoeken naar oorzaken en veroorzakers boeit mij niet. Ik kan dat toch niet beïnvloeden. Waar ik wel naar kijk, net als bij al het andere dat ik aanschaf, is de verhouding prijs-prestatie. Voor onze plaatsen twee maal 274 euri is niet niets. De huidige prestaties op het veld zijn dan wel een hele slechte prospectus voor het volgende seizoen. Met andere woorden: sta op de wip als het gaat om verlengen. En nee, ik ben niet een die-hard fan die onder alle omstandigheden zijn club steunt. Maar ook geen succes supporter die alleen maar gaat als er gewonnen wordt. Sleutelwooord voor mij is vermaak. Aanvallend voetbal, acties voor de goal, spectaculaire reddingen en desnoods strijdend ten onder. Zelfs de statistieken onderschrijven het gebrek aan dit alles: vorig jaar deden we nog volop mee met een aantal spelers in de bovenste regionen van de VI speler-van-de-week klassementen. Niets meer van over.

14-03-2016 om 13:37

Nou ja, een trainer die z'n beste voetballer op de bank zet is toe aan een pilletje of wat..

14-03-2016 om 13:48

Even googelen en ja, een pilletje van Drion misschien????? Of is dat even te gortig?  

14-03-2016 om 13:49

Das te gortig. Een pil die z'n verstand doet terugkeren.

appie happie14-03-2016 om 15:29

Dan wordt dat een pot vol....

campesino14-03-2016 om 15:51

HOEKIE

het is inderdaad de vraag of het wegsturen van vd looi helpt. het is eigenlijk al te laat. tijd om er nieuwe spelpatronen in te slijpen zis er niet meer. hooguit op het mentale vlak kan er winst geboekt worden. een soort ron jans dus, die er weer een beetje plezie in brengt. en duidelijk schappen, iedereen op zijn plekkie en met niet teveel opdrachten het veld.  met vd looi lukt dat niet meer. speleres nemen hem niet meer serieuz, hebben er geen vertrouwen meer in, zijn meer met zichzelf dan met het team bezig. dus ja , je hebt gewoon weinig keus. waarschijlijk helpt een niuewe trainer niet, maar je houdt in ieder geval de achterban rustig en tevreden, met waarschijlijk meer seizoenkaarten tot gevolg het volgnde jaar.

Oeleoptak14-03-2016 om 17:46

Ik denk dat Jan Mulder gelijk had, die zei dat toen de trainer aankondigde niet verder te gaan, hij net zo goed direct op had kunnen stappen. Je staat dan nl al met een been buiten, dus raak je automatisch de regie kwijt voor een belangrijk deel. En de regie is hij kwijt, dat kun je wel zeggen, alleen is wat nu gedaan niet zo gemakkelijk. Lukkien zal niet beter wezen denk ik, en ws is hij na dit seizoen ook weg want Faber wilde zijn eigen assistent meenemen en Lukkien is gepasseerd, dus die wil ook wel weg. Dus daar geldt dan hetzelfde voor, met een been buiten de deur. Al met al een les voor de toekomst, niet voortijdig over contracten reppen qua trainer.

Doormodderen en het hele lied uitzingen is wat ons slechts is gegeven. Wat het systeem betreft, als het zwabbert en onstabiel is, doe dan het duidelijke 442 systeem, lekker statisch maar iedereen heeft zijn eigen territorium en taak. Met Leeuw en Sorloth voorin natuurlijk. Zijkanten hoeven alleen maar goede voorzetten te produceren, soort van Engels voetbal dus. Neemt niet weg dat dan ook een klooibal als die van Burnet ook mogelijk is, een wondermiddel is het dus niet.

Hoekie14-03-2016 om 18:15

De strekking van je verhaal komt overeen met  wat ik in eerdere posts al aangaf. Meer Engels voetbal en inderdaad garantie heb je niet maar je krijgt wel meer spektakel. 

14-03-2016 om 19:31

Nee...maarik ben er wel voor om zo snel mogel;ijk uit deze situatie te komen! Dat zal betekenen dat er in de zomerwindow veel transfers gaan volgen ( o.a. voor vertrekkende spelers ), maar dat er ook meer regie komt van de clubleiding over het spelsysteem.  Vroegeer stond nog in de 5-jaars beleidsdoelstelliigen dat FC groningen altijd op natuurgras speelt, en in een 4-3-3 systeeem voetbalt...  Dat hoef van mij niet opschrift, maar er is veel aan gelegen om deze komende 2 maanden tebenutten om de supporters zuivere koffie voor te zetten.  Ik steun  Van de Looi, omdat hij vroeger wel eens meer terugkwam uit een achterstand ( qua punten) en daarmee iedereen verrasttte... Als de dag van gisteren herinner ik mij nog die spannende en gewonnen PO-wedstrijd thuis tegen Vitersse.! 

 

Ik wens Nijlanjd en Van de Looi en de hele selectie veel succes, en hoop dat ze in de krachtmeting tegen Vitesse het beste in zich boven halen!.

appie happie14-03-2016 om 18:53

Lukkien naar Emmen , goed voor hem...

Supporter197115-03-2016 om 13:50

Wat een hoop gezeik op dit forum, men noemt zich supporters maar men reagereert erg opportunistisch. Als het goed gaat wil iedereen van het succes profiteren en aanwezig zijn bij een bekerfinale en huldiging. Als het wat minder gaat wil men wegblijven bij de thuiswedstrijden.

Ik snap dat niet, juist als het wat minder gaat moeten we met zijn allen achter de club blijven staan!

15-03-2016 om 16:47

Wat let je, dan ga je er toch achter staan, makkelijk zat, maar gun anderen hun positieve c.q negatieve bijdrage aan dit forum. Gezeik? hoe gezeik? Een ieder mag toch zelf bepalen hoe hij/zij over het één en ander denkt, of wil jij dat de mensen even vertellen.

Supporter197116-03-2016 om 16:45

Nee rob roy , maar de negatieve reacties getuigen toch weinig van inhoud en intelligentie. Het is allemaal zo makkelijk om mee te gaan in die negativiteit.

17-03-2016 om 20:21

Evenals de positieve reacties die van weinig inhoud en intelligentie getuigen. Ieder zijn/haar mening, weet je nog? Alle mensen zijn niet allemaal eensgezind en er zijn op dit forum die dat nog niet helemaal doorhebben. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!