Terug

Deel deze pagina:

Update: 'FC Groningen en Essent ontwikkelen grootse plannen'

Door 4 reacties

In de uitzending van Voetbal International van vanavond konden we interessante uitspraken horen over onze FC. Volgens VI is FC Groningen samen met hoofdsponsor Essent en andere bekende sponsoren grootse plannen aan het ontwikkelen voor de club. David de Vries, FC Groningen-watcher van Voetbal International, beweert dat de club richting 2015 serieus aan het landskampioenschap denkt. Eén van de te zetten stappen zou een groot nieuw trainingscentrum zijn voor de FC. Deze ambities komen momenteel vrij onverwacht, volgens VI was het voorlopig ook niet de bedoeling van de club om deze berichten naar buiten te brengen. We houden dit onderwerp natuurlijk scherp in de gaten, maar laten wijzelf wel gewoon nuchter blijven voorlopig.


Het is de bedoeling dat het nieuwe trainingscomplex op Sportpark Corpus den Hoorn gerealiseerd gaat worden, waar de jeugd van FC nu al gevestigd is. De bouw van het multifunctionele trainingscentrum zal naar verwachting zo'n 12 miljoen euro gaan kosten en gehoopt wordt om de bouw eind 2013 afgerond te hebben. Er wordt tevens gewerkt aan een masterplan om heel Groningen van duurzame energie te voorzien. Dit moet gebeuren in samenwerking met Essent, BAM en de Gasunie. In de papieren uitgave van VI, die vanaf woensdag verkrijgbaar is, valt meer te lezen over de grote plannen van de club en haar sponsoren.

Update: 11-10-11, 17:10 uur.
RTV Noord meldt dat FC Groningen binnen 5 jaar naar een begroting wil van 25 miljoen. Het bericht dat de bedrijven Essent, GasTerra, Gasunie, Bouwbedrijf Bam en Energy Valley extra geld in de club willen steken klopt volgens de regionale omroep niet.

Ook directeur Hans Nijland heeft van zich doen spreken in de wekelijkse nieuwsbrief. Lees hieronder het stuk uit de nieuwsbrief.

Media-aandacht
“Dezer dagen hebben wij veel media-aandacht. Aanleiding hiervoor is een groot interview dat we hebben gegeven aan het weekblad Voetbal International, dat morgen (woensdag – red.) verschijnt. Gisteravond (maandag – red.) is er in het gelijknamige televisieprogramma al vooruitgelopen op de inhoud. Op RTL7 werd melding gemaakt van ambitieuze toekomstplannen, een nieuw trainingscomplex en een mogelijk kampioenschap voor FC Groningen in de nabije toekomst.”

“Uiteraard zijn we blij dat er op een zeer positieve wijze naar FC Groningen wordt gekeken en er op deze manier over de club wordt bericht, maar goed beschouwd is er niet veel nieuws onder de zon. Onze toekomstplannen hebben wij in de afgelopen periode al bij meerdere gelegenheden uitgebreid ontvouwd. We zijn onder meer tijdens onze jaarlijkse persdag ingegaan op het nieuwe hoofdsponsorschap van Essent en ook onze samenwerking met de Energy Valley Topclub – waarin naast Essent ook de Bam, GasTerra, Gasunie, Imtech en Groningen Seaports zijn verenigd – om van FC Groningen de groenste club van Nederland te maken en ons stadion Euroborg te verduurzamen. Daarin hebben wij al flinke stappen gezet en we zijn bezig met een plan om dit alles nog verder vorm te geven.”

Trainingscomplex
“Dat wij op zoek zijn naar een nieuw trainingscomplex is evenmin nieuws. Onze huurovereenkomst met de gemeente Groningen voor ons TCN Trainingscomplex naast de Mediacentrale liep afgelopen zomer af en is met een jaar verlengd. Al die tijd zijn wij echter al op zoek naar een nieuwe locatie, waar we ook onze gehele jeugdopleiding willen onderbrengen. Met de gemeente hebben we hierover al meerdere gesprekken gevoerd en wij bespeuren een positieve grondhouding.”

“Vers is wel onze ambitie een topsportzorgcentrum te realiseren, voor zowel sport als zorg. Over de locatie, waar dit complex zou moeten komen, is nog geen duidelijkheid. Uiteraard zullen op dit topsportcentrum al onze teams trainen, maar we denken ook aan faciliteiten als fysiotherapie, huisartsen, tandartsen, voeding- en bewegingswetenschappen.”

Energy Valley Topclub
“Ook alle topsportclubs uit de stad Groningen, die vallen onder de samenwerking met de Energy Valley Topclub – dus de basketballers van GasTerra Flames, de volleyballers van Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa-college – zouden in onze ogen gebruik moeten kunnen maken van deze faciliteiten. Wij hopen dat het moderne nieuwe complex er eind 2013 staat.”

“Dat in de media wordt gesproken over een kampioenschap van FC Groningen op termijn met steun van het grote bedrijfsleven vanuit de Energy Valley Topclub en dat directeur Corporate Affairs Dig Istha van Essent een landstitel niet onmogelijk acht, is prachtig. Wij stellen in Voetbal International echter dat wij eerst dit seizoen Europees voetbal willen bewerkstelligen en dat we daarna de volgende stap willen zetten en dat is het streven naar een vaste plaats bij de beste vijf clubs van het land.”

Landskampioenschap
“Wel is het zo dat wij het tot een aantal jaren geleden voor onmogelijk hielden dat FC Groningen een keer landskampioen zou kunnen worden. Maar met name na de verhuizing naar Euroborg en de ontwikkelingen binnen de club van de laatste jaren, willen wij een kampioenschap naar de toekomst toe niet helemaal meer uitsluiten. En dan mag je ook dromen hebben.”

“Al met al streelt het ons natuurlijk wel dat grote media, als Voetbal International, onze ambities serieus nemen en FC Groningen wordt hiermee nog nadrukkelijke op de kaart gezet als een club met vooruitstrevende plannen en waar nog altijd interessante ontwikkelingen plaatsvinden. Ook het Dagblad van het Noorden zal morgen (woensdag – red.) een groot artikel wijden aan onze club.”

 

Huldiging FC Groningen

Reacties:
TomOkker10-10-2011 om 18:31

Kijk ik had al zo'n vermoeden. Ik vroeg me al die tijd al af waar al die centjes naar toe gingen. Blijken ze in de dikke spaorswien van Erik te zitten. Heel goed om aan de Gemeente te laten zien dat je niet altijd je handje hoeft op te houden.

TJB05011-10-2011 om 05:16

Zeer mooi nieuws.
Een nieuwe trainingscomplex voor onze FC.
En in 2015 of eerder meedoen om kampioenschap maar dan zullen we de uit wedstrijden ook moeten winnen en ook wat geluk in de wedstrijden hebben. Ik hoop dat het onze lukt om mee te doen om het kampioenschap en uiteindelijk ook kampioen te winnen . En dan nog de Champions Leuge wedstrijden in de Euroborg mooier kan haast niet. maar we moeten eerst nog maar zien of alles wel lukt ik heb er natuurlijk vertrouwen in en zal onze club voor altijd blijven steunen !!

Forza FC

TomOkker14-10-2011 om 15:21

Krijg je hier per dag een punt aftrek ofzo. Ik snap best dat sommige mensen mijn reacties niet altijd even leuk vinden maar om hier even langs te gaan om je gram te halen is wel errug kinderachtig of niet soms.

Groen hart16-10-2011 om 05:11

Hhahha
Huistra: compliment Groningen

Je moet door de eindstand heen kunnen kijken”, betoogde hij. „We waren vooral in de tweede helft heer en meester. Als we nog eens 10 keer zo'n helft tegen Heracles voetballen, winnen we 10 keer.”

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!