Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE vrijdag 10 juni] FC Groningen expositie - er komt nieuws over het stadion

Door Redactie 22 reacties

De trots van het noorden jubileert. Op 16 juni bestaat FC Groningen onder de huidige clubnaam 45 jaar! Van harte gefeliciteerd! Om dit heugelijke feit te vieren organiseert FC een expositie in Euroborg. Honderd speciaal uitgezochte foto's zijn vanaf zaterdag 11 juni t/m zaterdag 18 juni te bewonderen onder de noemer "Moments of History". Op zaterdag 11 en 18 juni is de expositie geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op de doordeweekse dagen kan iedereen terecht van 09.00 tot 17.30 uur. De toegang is gratis. Morgen (vrijdag 10 juni) wordt de foto tentoonstelling geopend voor genodigden. FC zal tevens belangrijk nieuws gaan melden met betrekking tot het stadion...

Update vrijdag 10 juni - lees verder onderaan het artikel

Ook voormalige FC spelers (Bas Roorda, Peter Hoekstra, Paul Matthijs, Sander van Gessel, Henk de Haan, Jos Roossien, Harris Huizingh en Hugo Alves Velame) zullen worden ingezet tijdens diverse rondleidingen door het stadion en het perscentrum. Zij zullen onder meer verhalen gaan vertellen uit de groen-witte tijden van weleer. Via deze link kunnen liefhebbers zich aanmelden voor de rondleiding.  (bron - FC Groningen)

Update vrijdag 10 juni - FC Groningen lijkt Noordlease te hebben gestrikt als naamsponsor van het stadion bericht o.m. RTV Noord. Euroborg wordt Noordleasestadion.

Reacties:
renevanderes09-06-2016 om 19:47

Komt er een exstra ring bij op .

appie happie09-06-2016 om 19:49

Nee eindelijk wordt de buitenkant aantrekkelijker..is nu een lelijke BETONBAK...

nulvijftig09-06-2016 om 19:53

Er komt een statribune?

ronald197609-06-2016 om 20:09

huur gaat naar beneden

09-06-2016 om 20:28

ze maken ons blij

maar er komt niks

 

09-06-2016 om 20:52

Nee, er komen nieuwe FC-Groningen vlaggen bij de hoofdingang. Toch al gauw een investering van een goeie 60 Euro.

09-06-2016 om 21:01

een nieuwe grasmat

 

FCGmijnclub09-06-2016 om 21:06

Standbeeld Piet Fransen naast die van Tonny van Leeuwen?

Ronnie 09-06-2016 om 21:20

Schijnt dat er eierballen en groningse metworst verkocht gaan worden en je bij de koffie echte grunniger kouke van Knol krijgt. 

Marco09-06-2016 om 22:52

Projecteer een grote afbeelding van Suarez op het stadion. Die jongen begon bij Groningen en is nu met 40 doelpunten landkampioen met Barcelona. 

Wereldwijd lopen er honderdduizenden mensen met een shirtje met zijn naam achterop, onze marketing en scouting doet er niks mee. Als je ook maar iets met het aantrekken van jeudig talent voor de opleiding of het aantrekken van sponsors dan zou je toch de fanshop vol moeten hebben met spullen van Suarez en Robben. Als je scout bent in Zuid-Amerika dan moet toch ieder talentje, ouder en zaakwaarnemer gevoelig zijn om in Europa in de voetsporen te treden van Suarez. Als je geen Zuid-amerikaans talent meer wilt halen schrap dan die scout van je loonlijst. Lijkt er nu op dat wij hebben betalend voor het talent wat Veldmate voor Ajax op het oog heeft daar. 

09-06-2016 om 23:25

Marco: FC groningen is er niet klaar voor...om een grote of zelfs grot-re club te worden.  het zit ze maar in de weg: zelfs nogpas toen Jeltema aangaf dat (citaat:) "iedereen FC Groningen benadert als zijnde een grote club, en daarom hoge prijzen vragen voor spelers".  Dus groter moet komen uit een groots ( maar Gronings ) project... denk zoiets als  nog meer zonnepanelen , of een nieuw "voordelig" pakket van 5 jaars seizoenskaarten voor een zeer aantrekkelijke prijs...om bijvoorbeeld van 12.500 in een keer naar 15.000 verkochte seizoenkaarten te komen...want het stadion moet VOL, dat is financieel voor de club  anders een gemiste kans !

maar heb ik misschien nog iets gemist? 

09-06-2016 om 23:26

o ja...er was ooit nog een plan van Nijland:  ze dachten erover na om elders een nieuw stadiion te bouwen...zou het dat zijn?

Marco09-06-2016 om 23:39

Met een begroting van een kleine 20 miljoen valt er veel meer van te maken. Zolang je in je marketingstrategie besluit om een Harris Huizing op je seizoenkaart te zeten zul je weinig interessant zijn voor hoofsponsors (multinationals) die belangen hebben in bijvoorbeeld een Duitsland of een Zuid-amerika. 

Scouting idem. De helft van de spelers wordt gehaald uit de driehoek Groningen, Leeuwarden, Almelo. Daarmee beperk je je zelf enorm om kwaliteit binnen te halen. Jaren geleden begon Chelsea met een elftal dat bestond uit 9 nationaliteiten. Dit zou het einde betekenen van de binding van supporters etc. Tegendeel bleek waar te zijn. De home ground supporters maakte het niks uit zolang ze maar konden voetballen, maar in het buitenland nam de belangstelling voor de club enkel toe. 

 

10-06-2016 om 10:23

kloopt helemaal met mijn perceptie van het huidige marketing beleid:  FC groningen durft zich niet als tafellaken uit te spreiden, maar kiest liever voor het servet, of een zakdoek als het tegenzit...  Jeltema had recent een inteview met de Gezinsbode, maar pas daarvoor,  in de V.I. , koos hij voor onthutsende hoeveelheid algemene/ niet onderscheidende opmerkingen. 

Ik denk dat een opdracht voor een gedegen onderzoek aan de groot marketingbureau z'n geld dubbel en dwars waard is, want nu is het nog teveel van: "wij zitten hier al 20 jaar en hebben dat altijd zo gedaan...".

Komt er dan volgend jaar een aansprekende multinational/shirtsponsor dan heb je het geld er direct weer uit!

Robba10-06-2016 om 10:25

Het kon nog wel eens een naamswijziging zijn in verband met het nieuw aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor.

@Marco daar ben ik het volledig met je eens. Indien je scouting vast zit op spelers van Heracles, Cambuur en Zwolle, word je niet  veel groter als club. Daarnaast loopt ook een deel van het publiek niet warm voor dit 'materiaal'. Kijk naar de transfers die voor Groningen het meeste geld hebben opgeleverd. Bijna (alleen) maar buitenlandse 'pareltjes'. En iedereen is fan van een buitenlandse jongens die het goed doe / veel scoren.

Nu recent staat Kostic voor een transfer tussen de €15-€20 miljoen. Dat is bijna overeenkomstig met de gehele begroting van de FC. Van Weert, leuke spits voor de FC, maar die gaat Groningen niet een grotere club maken. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een goed scoutingsapparaat hebt, er meer geld beschikbaar komt om op deze wijze een grotere club te worden.

Denk als de FC wil proberen de jeugd straks 50% door de laten stromen in de selectie, de FC het niet alleen af kan met binnenlandse jongeren. Kijk recent naar de 'toppers' die al verhuizen naar Ajax en Feyenoord uit de jeugd.  Wil dit succes worden, zal je tijdig bij jeugdtoernooien spelers van 17/18 moeten halen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je een club bent, waar een speler op jeugdtoernooien heen willen..

Persoonlijk, daar hoeft niet iedereen het eens mee te zijn, houd ik wel van onbekende spelers die naar de FC komen. Geeft toch andere verwachtingen, aangezien je er veel van verwacht. Nu Reijnen kwam, dachten de meesten (en nu nog) ..

Laten we het aankijken waar Koolhof en Busby mee aankomen!

 

 

brummie10-06-2016 om 11:42

Een goed scoutingsapparaat is inderdaad een must. Maar je mag denk ik niet vergeten, dat in de vijver waar FC in viste, nu veel meer clubs actief zijn. Daarnaast kiezen voetballer steeds op jongere leeftijd voor geld, en voetballen in een 2e divisie in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland.

Aangezien FC een stabiele subtopper is, lijkt me het een logisch gevolg dat je spelers scout bij lager geklasseerde clubs. 

Natuurlijk zijn buitenlands pareltjes, een mooie aanvulling op de selectie. Maar spelers uit bijv. zuid amerika brengen een hoger 

risico met zich mee, ook financieel gezien, met betrekking tot slagingskans.

De vraag die we elkaar moeten stellen is hoe groot moet onze club worden, en nog belangrijker, hoeveel kan de club eigenlijk nog groeien? Denk dat qua stadion en faciliteiten we aardig aan de max zitten. 

Heb zelf wel vertrouwen in het nieuwe topsportcentrum. Eigen jeugd opleiden wordt een nog belangrijker speerpunt. Als alle randvoorwaarden hiervoor kloppen, kan het niet anders dat veel meer jeugdige spelers gaan jkiezen voor fc. De club is hier innovatief en voortschrijdend t.o.v. andere clubs mee bezig.

Qua marketing kan FC nog stappen maken. Ook qua merchandise in de fanshop. Zeker aanbod casual kleding collectie is erg matig. Het merk FC groningen mag nog meer uitgedragen worden. Wat dat betreft hebben we (nu) nog een uitstekende hoofdsponsor met landelijke allure. 

 

GerdaS10-06-2016 om 12:00

Nieuwe  naam  voor het stadion.

10-06-2016 om 12:46

De naam Euroborg vind ik slecht gevonden. En ja als je dan met een even slechte stadionnaam ''noordleasestadion'' geld kan verdienen is dat een vooruitgang.

10-06-2016 om 12:37

Heel belangrijk nieuws! ''Jongens we vinden het echt niet leuk dat jullie op de trappen staan hoor, willen jullie daar wel mee stoppen?''

10-06-2016 om 14:04

NOORDLEASE STADION wordt het dus !  kjijg het mijn b*k nog niet uit, maar in de volksmond zal het wel "Station Noordlease" worden...of gewoon "NoordLease"...

Euroborg is passé, en geen EK voor ons, dus een goed moment voor een verandering

appie happie10-06-2016 om 14:22

zou echt achterlijk zijn Noordlease stadion..komt er geen hond meer om....misschien wel minder..bahhh  ik geloof het niet..

Ronnie 10-06-2016 om 15:52

Appie en Kees, laten we niet roomser zijn dan de paus. Als Nijland veel geld krijgt door verkoop van naam op een hoop beton en wij een spits of klasse verdediger dan heeft hij het gewoon goed gedaan!

en ach, als mijn pa mij belt gaan we toch gewoon samen naar de euroborg. Of het nu officieel noordleasebak of leasearena heet. Boeien

ik zeg goed gedaan fc!

brummie10-06-2016 om 14:24

Euroborg was goed ingeburgerd qua naam. Zal ook wel een beetje zo blijven. Over 3 jaar kan er wel weer een andere sponsornaam aan het stadion geplakt worden. Nu hopen dat FC hier goed voor betaald krijgt!

brummie10-06-2016 om 14:32

als supporters van den Haag kyocera stadion kunnen uitspreken, dan is noordleasestadion nog een makkie :-)

Robba10-06-2016 om 15:15

Geld is- en blijft helig in het voetbal.. Jammer dat het op deze wijze moet.. Maar als we van het geld een topploeg op de mat kunnen leggen met topvoetbal, hoor je mij in mindere mate

10-06-2016 om 15:21

Wat maakt het nou uit hoe het stadion heet? Mijn buurvrouw heet Trijntje Toos, maar ze schenkt prima koffie en ze heeft een gigantische voorgevel. Moet ik dan vanwege haar naam thuisblijven?

Al zou het stadion 'Foppe' heten, ik kom voor een goede pot en die hele naam roest mij niks...

Ik heb gezegd...   :-)

10-06-2016 om 17:05

@ Bril

Die buurvrouw van jou is dan toch meer een gevalletje voor de shirtreclame 

harley10-06-2016 om 21:27

En hoe lang ist gelee dat jij die goede pot gezien hebt? Heette de Euroborg toen nog Oosterpark?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!