Terug

Deel deze pagina:

'FC Groningen gunt Tjaronn Chery een stap omhoog'

Door Lukas van der Wal 2 reacties

Door het bereiken van de groepsfase van de Europa League na de bekerwinst tegen PEC Zwolle wacht groen/wit een bonus van € 2,4 miljoen. Hans Nijland benadrukt tegenover de NOS dat dit bedrag niet zomaar wordt uitgeven.

'Laten we omzet en winst niet met elkaar vergelijken. Vergeet niet dat we extra kosten maken, omdat we ook drie Europese uitduels gaan spelen'. De algemeen directeur is voorzichtig en toont zich een realist; 'We gaan dat geld niet zomaar uitgeven, want het is een incidentele bijdrage. Dat komt niet terug als je je het jaar daarop niet voor de Europa League weet te plaatsen.

'Denk eerder aan de jeugdopleiding. We zijn bezig met de bouw van een trainingscomplex, met daarbij een topsportzorgcentrum. Je hebt er als club meer aan als je daarin durft te investeren." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook wordt er rekening gehouden met een vertrek van spelbepaler Tjaronn Chery. De 27-jarige voetballer is toe aan een stap omhoog en FC Groningen gunt hem een transfer. Nijland zegt hier het volgende over,' Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen. Hij wordt 27 jaar en heeft het hier fantastisch gedaan. Er komt heus wel weer een nieuwe Chery.'

Mocht Chery inderdaad vertrekken, dan kan de FC een bedrag tegemoet zien. Hoe hoog dit bedrag zal zijn, is uiteraard afwachten, met name hoe coöperatief Nijland daadwerkelijk is. 
Reacties:
04-05-2015 om 22:18

Nou, de spelers en fans zijn nog niet goed en wel teruggekeerd in het Noorden, of de geldkwestie is al weer aan de orde: Waarom wacht Nijland hier niet mee tot na de huldiging?  Dat hij nietr van plan is om een topteam bijelkaar te kopen, dat was al duidelijk. Terecht wil de man het "zuinigheid met beleid" huldigen ... Een eenmalige meevalletr van 2,4 miljoen is geen kattepis, en dat voordeeltje gaar dus naar de nieuwe subonderneming waar ook mensen een (goed-)betaalde baan krijgen...Maar ook die laatste zin in dit item is dan weer komisch:  NIJLAND is NOOIT gul...ik ben toch zeker Sinterklaas niet?...zal hij desgevraagd zeggen.  Maar serieus: Hij is meer dan in z'n nopjes met het geld, zeker wel! want dat kan de FC  goed gebruiken...als die studentenpartij nou maar instemt in de Raad met die 5,6 miljoen voorschot...dan vallen alle stukjes op z'n plaats.  Chery gaat dus weg, wisten we al en dat is om het geld, want volgend jaar brengt ie minder op. De Leeuw wil misschien blijven, maar Botteghin gaat ook als er een goede club langskomt....en Rusnák: ach die blijft vast nog, maar de waarde van hem wordt alvast opgeschroefd: toch knap na een half jaar bij de FC.

En nu een week lang niks over geld, maar over de sportprestatie...AUB

Marco04-05-2015 om 22:19

Blij dat Nijland de inkomsten als incidentieel beschouwd en meer ziet in het versterken van de club op langer termijn. 

Bijna een jaar geleden moest Nijland nog naar de gemeente voor huurverlaging omdat zijn beleid en falende scouting de club naar de afgrond had gebracht. Dankzij sportief succes en de verkoop van onder meer Kostic is het ten goede gekeerd. 

Ploegen als Twente, Vitesse, H'veen en Utrecht hebben zich behoorlijk verslikt in hun ambities. 

Iedereen gunt Chery een mooie buitenlandse club. Als hij voor de Europese wedstrijden ons gaat verlaten dan is het sportief enorm verlies. Hopelijk hebben ze een waardige opvolger op het oog.

04-05-2015 om 23:02

Marco:  al winnen we 3x achtereen de beker: Nijland zal altijd over financiële tegenvallers reppen. En zal nooit willen dat anderen het geld alvast uitgeven, want geld genereert weer geld.  Vorige jaar was een toptransferjaar met een plus van ruim 9 miljoen aan transfergeld voor FC Groningen, waarvan ruim 4 miljoen aan Fox gelden...maar Nijland zegt in de pers dat hij tegen Feyenoord "met de grootste moeite de tent niet vol kreeg" ...dit jaar komt die 2,4 miljoen en 3x inkomsten voor thuiswedstrijden.  Nijland heeft het dan over de kosten voor FC G van de drie uitwedstrijden...Ach: laat dat zo zijn, denk ik maar.  Een WC rol kost ook wat...je kan niet zonder. Erwin Koeman vertelde in de pers dat het een paar jaar geleden niet erg goed ging financieel, maar sinds die uitkoop van investeerders en halvering van dat investeerdersfondsafdracht wordt er dus steeds gekeken waar op bezuinigd kan worden: normaal dus!  Maar ik vind dan wel dat de club zijn beleidsplannen (en het beschikbare geld) zó moet aanwenden dat het de club sportief en op het veld- en in competitie met andere subtoppers - de komende paar jaren goed kan presteren. Gaat het drietal nu, deze zomer weg ( opbrengst denk ik,  weer 8 a 9 miljoen, en evt nog een miljoen erbovenop van de Van Dijk-transfer) dan moet er zeker niet alleen iets "voor in de breedte erbij" ( citaat VdLooi ), maar laten we eerst afwachten wat er gebeurt: goede en niet geblesseerde spelers inpassen in een elftal neemt tijd...en die is er in feite niet, want een ding is zeker: het wordt keihard werken in het najaar met die extra wedstrijden in de week.   Heerlijk! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!