Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen maakt winst over het seizoen 2011/2012

Door 2 reacties

De Trots van het Noorden heeft zojuist dejaarcijfers over het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. FC Groningen schrijft over het afgelopen seizoen zwarte cijfers. Dit is uiteraard in deze tijd goed nieuws.


De FC heeft afgelopen seizoen eennetto positief resultaat van1,4 miljoen euro. Hierdoor ishet eigen vermogen gestegen naar4 miljoen euro. Wat geholpen heeft, zijn de transfers van aanvallers Tim Matavz naar PSV en Dusan Tadic naar FC Twente. Onze trots had een negatief operationeel resultaat van 1,8 miljoen euro, waarbij dient te worden opgemerkt dat de negatieve effecten van het zogenaamde Lente-akkoord voor FC Groningen (€ 0,3 miljoen) volledig in het seizoen 2011/2012 zijn voorzien. Naast de recessie heeft FC Groningen hinder onder vonden vande teleurstellende sportieve prestaties. Met name op de gebieden van de losse kaartverkoop, verhuur van businessseats en de verdeling van de inkomsten uit de televisierechten was dit duidelijk merkbaar.

Samenvattend

Door hetnegatieve bedrijfsresultaat (€ 1,8 miljoen), de positieve transferresultaten (€ 3,6 miljoen) en de geldende belastingdruk (€ 0,4 miljoen negatief) is de eindsom een netto resultaat van 1,4 miljoen in de zwarte cijfers. Hans Nijland is in zijn nopjes met de resultaten over het afgelopen voetbal seizoen voor de euro's;“We zijn verheugd te kunnen melden dat we zwarte cijfers hebben geschreven. Een positief netto resultaat en een versterking van het eigen vermogen zijn resultaten waarop we trots kunnen zijn. Door deze cijfers is de financiële basis onder FC Groningen goed te noemen.”

Reacties:
FCGmijnclub19-12-2012 om 16:53

Geweldig verkooppraatje van Hansie. Je zou haast denken dat we nu definitief naar de categorie kunnen promoveren van gezonde clubs. Toch gelukt :D

Ik was tot een tijdje terug in de veronderstelling dat onze Trots een gezonde bedrijfsvoering had. Niets is minder waar.

Er loopt onder meer een langlopende schuld van 10 miljoen, afgelopen jaren werd er structureel meer uitgegeven dan dat er binnenkwam en ik vraag me steeds meer af (mede gelet op het meesterlijke aankoopbeleid van Henkie middenveld) hoe dit bedrag ooit wordt terugbetaald....

:zzz:

Hertog21-12-2012 om 19:55

Loopt er wellicht ergens nog een administratief creatieve varkenshouder rond die deze vraag kan beantwoorden?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!