Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen vertrekt met 24 spelers naar Oliva ( SPA ) Suk en Jones mogen weg

Door 7 reacties

De Trots van het Noorden zal zaterdagochtend met24 spelers afreizen naar het trainingskamp in Spanje.Het trainingskamp duurt tot en met twaalf januari. De zieke Género Zeefuik,linksback Emil Johansson,Suk Hyun-Jun en Matias Jones zullen inGroningen achterblijven. Voor de laatst genoemde twee spelers is er geen toekomst meer bij de FC. De clubleiding heeft de Zuid Koreaan en Uruguayaan te kennen gegeven dat ze uit mogen zien naar een andere club. TalentenNick Bakker, Yoëll van Nieff, Hilal Ben Moussa en Timo Letschert gaan wel mee op trainingskamp.Tevens is het de bedoeling dat spits Zeefuik dinsdag alsnog aansluit bij de selectie. Dit gebeurt pas, als de speler weer fit is.


Trainer Maaskant heeft goed nagedacht over zijn keuzes met betrekking tot de samenstelling van de selectie. Op de FCG clubsite zegt hij hier het volgende over; “Bij de samenstelling van de groep voor dit trainingskamp hebben we gekeken naar een dubbele bezetting van alle posities, in combinatie met een aanvulling van talentvolle jongens.”

Emil Johansson blijft innog een week langer in Zweden.DIt heeft als reden datde speler moetherstellen.Tevens krijgt de linksback de ruimte om zo te kijken naar een andere club.Een optie is IFK Göteborg, de Zweed staat in de belangstelling van de Zweedse club. Optie is dat de verdediger wordt verhuurd of verkocht.

FC Groningen speelt zondag 6 januari tegen topklasser AFC uit Amsterdam. Op donderdag 10 januari speelt de FC tegen KAA Gent. Als afsluiting wordt er geoefend tegen NAC Breda, deze wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 11 januari. Een dag later zal de Trots van het Noorden weer terug gaan naar het hoge Noorden.

Selectie voor het trainingskamp
Luciano da Silva, Marco Bizot, Johan Kappelhof, Stefano Magnasco, Virgil van Dijk, Oluwafemi Ajilore, Kees Kwakman, Nick Bakker, Lorenzo Burnet, Yoëll van Nieff, Rasmus Lindgren, Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw, Paco van Moorsel, Tim Sparv, Hilal Ben Moussa, Timo Letschert, Mitchell Schet, Leandro Bacuna, David Texeira, Richairo Zivkovic, Andraz Kirm, Henk Bos en Filip Kostic.

Reacties:
FCGmijnclub04-01-2013 om 19:11

Dat Suk kan uitzien naar een andere club is begrijpelijk maar nu ook Jones, :-x weer 750.000 euro de sloot in.

Ach ja, en Jones heeft ook zoveel kansen gehad in het eerste..... terwijl er een aantal "nog minder bedeelden" wekelijks mogen aanklooien en zorgen dat er steeds minder (seizoens)kaarten worden verkocht.

Matias twee jaar terug met een hoop heisa hier binnengehaald als de nieuwe Suarez.....

Goed bezig Henkie :zzz:

05-01-2013 om 08:46

Oke verder met de jeugd kan maar of het verstandig is nu,er zijn al heel wat seizoenkaart houders weggegaan.En nu weer na zo,n halve slecht seizoen verwacht ik dat er nog meer kaarthouders die weggaan als er geen echte versterking meer bijkomt. Nick Bakker, Yoëll van Nieff, Hilal Ben Moussa, Timo Letschert, Richairo Zivkovic, Henk Bos Is voor de toekomst en niet voor nu voor af en toe inpassen oke maar om er direct te staan nog te vroeg.

PMB05-01-2013 om 20:21

Een half seizoen geleden, toen Huistra ontslagen werd en Maaskant kwam, heb ik geroepen: Niet doen! Het is meer van hetzelfde! Zoek als topclub in spe een autoriteit! Enkel dan kom je met onze echt getalenteerde selectie, daar waar het behoort te staan. Binnen de top 5! Ik heb Co Adriaanse genoemd. Ja hoor, prijzig! Maar betaalt zichzelf terug! Deze coach had met deze groep "prijzen gehaald"!
Nu is het de omgekeerde wereld, hij (Maaskant) blijft en het latent scorend vermogen wordt de deur uitgedonderd! Omdat hij(Maaskant) het er niet uit heeft kunnen halen. En dat bedoelde ik nu aan het begin van de competitie. Maar ik hoop alsnog aan het einde van het seizoen te mogen roepen: Ik heb ongelijk gehad!

05-01-2013 om 20:46

Nee PMB dat zie je verkeert er is geen enkele trainer die met dit rommel kan werken.NIJLAND en VELDMATE hebben verkeerd ingekocht .Teveel dezelfde spelers en geen spelers die ze echt nodig hebben we moesten een creative speler een scorend spits en een verdediger met liders capiciteiten en ga kijken bij Vitesse voor een keeper Room heet hij.

PMB05-01-2013 om 21:16

Ok Hollander. In goed Gronings: agree to disagree!

Hertog06-01-2013 om 09:29

Je wordt trainer van een jonge ploeg.Van een ploeg bovendien die het seizoen ervoor afsloot met 0,0 vertrouwen. Wat zou ik dan doen als trainer? Als eerste zou ik er voor zorgen dat mijn spelers vertrouwen in zichzelf krijgen. Onder andere door kritiek op de speelstijl binnenskamers af te handelen. In plaats van ze publiekelijk af te branden. Ik zou binnen een paar weken een selectie maken. Een paar jongens er uit, anderen duidelijk maken dat ze genoegen moeten nemen met een plaats op de bank. Vervolgens zou ik een voorbeeld nemen aan van Gaal: als een leeuw zou ik voor mijn selectie gaan staan. Als mijn ploeg ten onder zou gaan zou ik me op werpen als enige schuldige want enige verantwoordelijke. Mijn spelers zouden dat weten en ze zouden zelfvertrouwen er van krijgen.
Zoals de situatie nu is: alle spelers weten dat als ze een wedstrijd slecht spelen er een grote kans is dat ze na de wedstrijd publiekelijk aan de schandpaal worden genageld (kijk naar de reactie van Maaskant toen we geen prijs wonnen in Korea, kijk naar zijn reactie in de catacomben op Johanson, kijk naar het passeren van Magnasco na 1 belabberde wedstrijd). Neem ook de manier waarop Maaskant de wedstrijd tegen Ajax "oppimpte". Onze jongens vergelijk hij met Celtic en (Ajax dus met Barcelona !).Die avond zou het gaan gebeuren. Resultaat: een volledig verlamd elftal. Maaskant schuift alle verantwoordelijkheid van zich af en wijst altijd richting spelers, scheidsrechter en zelfs een keer richting publiek!

06-01-2013 om 12:33

Ja Hertog dan heb je nog een nijland en een Veldmate die dit rommel hebben gekocht.En met dit rommel wat er nu is wil hij europees spelen .Nou geen enkele trainer krijgt het voorelkaar zelfs geen van gaal

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!