Terug

Deel deze pagina:

FC installeert selectiecommissie voor opvolging Hans Nijland en Ron Jans

Door Redactie 3 reacties

FC Groningen heeft een selectiecommissie ingesteld die de werving en voordracht gaat doen voor de opvolging van Algemeen directeur Hans Nijland en Technisch directeur Ron Jans. De bedoeling is om in eerste instantie een algemeen directeur te vinden die vervolgens gaat meebeslissen wie de nieuwe technische directeur wordt. De uiteindelijke benoeming van de Algemeen directeur ligt in handen van de Raad van Commissarissen bericht de clubsite.

De commissie gaat per 1 januari aan de slag en bestaat uit voorzitter Erik Mulder, lid Erik Kuik en secretaris Berend Rubingh. Hans Nijland is gevraagd als adviseur. Het streven is om deze opdracht binnen drie maanden te af te ronden. 

Update vrijdag 21 december - In de nieuwe opzet van de dagelijkse clubleiding komt er één nieuwe directeur bij. FC Groningen kent jarenlang twee directeuren in de personen van Algemeen directeur Hans Nijland en commercieel directeur Robbert Klaver. Er wordt een technisch directeur toegevoegd. (bron-RTV noord)

 

 

Reacties:
FCG-Forever20-12-2018 om 22:34

Erwin Koeman of John de Wolf zouden opties kunnen zijn voor een rol als technisch manager

marcelfcg21-12-2018 om 12:34

Hoezo dan? Beiden net als Jans 0-ervaring op dit gebied. Een doorgewinterde TD lijkt mij een must.

20-12-2018 om 22:57

Haha, leuk bedacht hoor maar ik denk dat geen van beide genoeg capaciteiten hebben om deze, toch zware verantwoordelijke baan, te vervullen. Geen van beide heeft een zo groot netwerk dat ze voor de FC-Gronngen een meerwaarde zouden zijn. Beide goeie voetballers maar als Technisch Manager moet je toch uit ander hout gesneden zijn. Erwin, net op straat gezet in Turkye en de Wolf trainertje van een amateurclub. Naar mijn mening zijn er wel andere opties. Welke?? Laat ik graag over aan de mensen die er verstand van hebben.

Ronnie 21-12-2018 om 08:48

Zo is dat Cambell. Ik lees hier wel vaker gekke namen.

iemand die een bal goed naar iemand anders kan spelen is niet per definitie een goede trainer, laat staan een goede manager/ leidinggevende. Dus streep alle namen als joop gall, jan van dijk etc maar snel af. Zo is fc groningen ook het avontuur aangegaan met Jans, en dat was geen succes. Goede hardwerkende kerel, geen manager en geen netwerk.

je hebt echt iemand nodig met leidinggevende kwaliteiten, met een uitgebreid netwerk, een onderhandelaar en dealmaker, zakenman, ondernemer etc. En dan moet iemand met dat profiel ook nog eens bij fc groningen willen werken....Dat wordt dus nog een hele zoektocht voor beide functies. 

Succes want er hangt veel vanaf in de situatie waarin we als fc nu zitten

21-12-2018 om 08:48

Wordt de optie om Robbert Klaver door te schuiven ook overwogen?

21-12-2018 om 18:53

misschien als interim, als ze niemand nog hebben voor de functie van Alg directeur hebben "gestrikt", maar Mulkder als voorzitter, die zat vroeger toch ondergeschikt  bij directeur Nijland? Het is een financiële man, waarom?  ( ik durf het bijna niet te vragen... komt er onderliggend aan de sollicitatiecommissie ook een candidaat uit een externe partij die 49% van de aandelen overneemt/   Benieuwd waarmee het driemansschap komt...drie maanden wachten in theorie, ik denk dat ze er in 2 maanden al uit zijn ! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!