Terug

Deel deze pagina:

FC kan terugkijken op een goed financieel seizoen

Door Redactie 5 reacties

Een winst na belasting van € 3,5 miljoen na het seizoen 2015/16. Een verbeterd eigen vermogen van € 2,9 miljoen per 30 juni 2015 naar ruim € 6,4 miljoen per 30 juni 2016. In grote lijnen de resultaten die vandaag op de clubsite zijn gepresenteerd. Ook de omzet steeg naar een recordbedrag van € 22,1 miljoen dankzij deelname aan de groepsfase van de Europa League.

FC Groningen heeft stappen gezet ten aanzien van het plan beleidsvisie 2018 'Talenten op één' en er zijn nieuwe afspraken gemaakt over het gebruik van het stadion. Het stadionbezoek lag op een gemiddelde bezetting van 94%, gemiddeld bezochten 20.874 mensen de groen-witte thuishaven waaronder 14.000 seizoenkaarthouders.

Hans Nijland is tevreden over de cijfers maar benadrukt dat de bekerwinst en de rechtstreekse Europese kwalificatie van grote invloed zijn geweest op het huidige financiële resultaat. Deze extra inkomsten vallen voor het huidige seizoen 2016/17 weg.

Nijland wil structurele maatregelen blijven doorvoeren om de club financieel gezond te houden en wil met name minder afhankelijk worden van transfergelden.

Het financiële fundament onder de club is goed. FC Groningen is bij het laatste meetmoment opnieuw ingedeeld in categorie 3. 

RTV Noord meldt dat er dit seizoen ook een verlies is bij te schrijven. FC Groningen noteerde tijdens de eerste zes competitieduels iets meer dan 19.000 bezoekers. Het gemiddelde duikt voor het eerst sinds jaren onder de 20.000. Ook de seizoenkaarthouders zijn hierin meegerekend, ongeacht of men al of niet bij een wedstrijd aanwezig was.

Reacties:
16-11-2016 om 18:55

Hoe zou het toch komen dat er minder toeschouwers komen?

Om toeschouwer te zijn moet er ook iets te aanschouwen zijn.
Het is niet om aan te zien. (MIJN MENING)

16-11-2016 om 20:08

Financieel gezond, maar wanbeleid op het elftal.

16-11-2016 om 20:25

Bekruipt mij een gevoel dat hier alleen over een ""meetmoment" wordt gesproken, en dat voorziene reserveringen over het huidige seizoen ( minder inkomsten ) niet zijn meegenomen. FC groningen heeft geprobeerd om viooral transfervrije spelers te halen en met uitzondering van "key-spelers" zoals Drost is nog flink geïnvesteerd. 

De gedachte dat een sponsor alleen wil meedoen met een club die potentie heeft en verstandig met de centen omgaat, speelt vast mee

Ik verwacht wel in de as. winterwindow dat er een mogelijk twee talenten van elders (andere clubs) uit de A1 of jong-selectie worden gehaald zoals bij De Vos en Idrissi gebeurde.  Verder wordt het tijd voor Payne en Baas ...en ik een vertrek van twee spelers die op de bank zijn gekomen onvermijdelijk.  Maar ik hoop eigenlijk dat ze niet vergeten om vóór de aanvang van het komende seizoen ook een  in het buitenland gescoutte rasvoetbvaller erbijhalen, van onderin de 20, die iets extra's toevoegen aan de selectie....Pozzebon is niet zoeen 

Want hoe je het wendt of keert: er is bij FC groningen  te laat aan de versterking van de defensie gewerkt, en te weinig gedaan met de spelers die het niet hebben gebracht vorige seizoenen.   Misschien dat Rusnák alsnog zijn kansen pakt.

Maar goed..het is te prijzen dat er i.i.g. iets over de financiën wordt gemeld.  De spaarrente mag dan laag zijn, een gevulde oude sok is niet verkeerd. Hoeveel er betaald gaat worden uit dit eigen vermogen voor de bouw van het Topsportcentrum  (eind 2016)horen we later misschien nog eens.  Maar als dat miljoenen zijn dan zal de ruimte op de spelersbegroting opnieuw beperkt zijn

Wie weet wat op zondagmiddag  ADO oplevert.  ik ga er extra voor zitten, want Appie en Rob Roy kijken niet.

 

Hoekie17-11-2016 om 15:14

Als de berichten waar zijn wat er allemaal gebeurd is onder vd Looi en Lukkien dan moet Rusnak en consorten ook maar snel vertrekken. Voor een zeer riant salaris moet je betere prestaties eisen. Spelers die denken dat ze zich van  alles kunnen permiteren en met een air lopen te voetballen daar win je de oorlog niet mee. Gold destijds ook voor Zeefuik die meer in de cafetaria zat dan in de sportschool. 

appie happie17-11-2016 om 18:10

Rusnak denkt dat ie en geweldenaar is   nou  hij is een PUSSY.....mda Trump...Ik ben geen fan van hem..

FCG-Forever17-11-2016 om 15:32

Financieel misschien goed voor elkaar maar sportief is het gewoon simpel weg niet om aan te zien! Ik snap ook niet waarom andere jongens geen kansen krijgen om zich te laten zien. Bijvoorbeeld Gijs Jasper,Joël Amakodo of Aydin Hrustic. Bryan Linssen heeft zijn plafond bereikt, datzelfde geldt voor Kasper Larsen en Etienne Reijnen. Terwijl Joël Amakodo zich prima ontwikkeld bij Jong FC. 

marcelfcg18-11-2016 om 09:40

Die jonge spelers moet je rustig brengen in een goed draaiend team en daar is nu nog geen sprake van.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!