Terug

Deel deze pagina:

FC - wil trainen op Corpus den Hoorn

Door 0 reacties

FC Groningen heeft haast. Binnen een jaar moet het vertrekken van het TCN veld waar de hoofdmacht traint omdat de gemeente dit terrein een andere bestemming heeft gegeven. Dagblad van het Noorden bericht vandaag dat de FC op kort termijn de trainingsfaciliteiten op sportpark Corpus den Hoorn wil uitbreiden. Andere actieve verenigingen zullen (wat Grunn betreft) moeten inschikken.

Onze Trots heeft al jaren de wens dat al zijn teams op hetzelfde complex gaan trainen laat Hans Nijland optekenen. "Alle selecties oefenen nu al in Corpus den Hoorn, op het eerste elftal na. Dit is het moment om alle selecties op hetzelfde complex onder te brengen". De FC wil graag naar Groningen Zuid, echter de accomodatie zal flink moeten worden aangepast. Thans wordt er naast het voetbal gehockeyd en gerugbyd. De gemeente Groningen is eigenaar en is nu aan zet. Groningen denkt zeven velden nodig te hebben, maar meerdere verenigingen kunnen daar (in overleg) gebruik van blijven maken. Voor het eerste elftal wil de club een exclusief veld. 

Nijland geeft aan dat de FC in gesprek is met de gemeente (dienst OCSW) en hoopt de komende maand meer te weten te komen. De wielerbaan moet nog wel een "stukje worden omgelegd". Maar de NWVG (Noordelijke Wielervereniging Groningen) en Tandje Hoger willen liever geen aanpassingen aan hun wielerbaan omdat dit vanuit hun standpunt van groot belang is voor de wielersport in het Noorden. Er wordt daar intensief getraind door de jeugd tussen de 8 en 14 jaar, de renners van de toekomst.

Eén ding is zeker, dit jaar komt er duidelijkheid!


Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!