Terug

Deel deze pagina:

Femi wil best langer voor FC blijven voetballen

Door 0 reacties

De toekomst voor Oluwafemi Ajilore is op dit moment onzeker. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. Het leven in Groningen bevalt de Nigeriaan nu goed, zegt hij tegen Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden. "Ik ken de mensen van de club, ik ken de stad, ik heb hier vrienden". Femi geeft aan als hij vaker zou worden opgesteld, best langer voor de Trots van het Noorden te willen blijven voetballen. "Ik kan daar niet alleen over beslissen". Dit is mede afhankelijk wat de club voor het aankomende seizoen wil en anderzijds moet je open staan voor nieuwe uitdagingen. De middenvelder wil er nu niet al teveel over nadenken want in de voetballerij kan van alles gebeuren.


Bijna vijf jaar geleden werd hij aangetrokken voor 3,3 miljoen euro. De Deense media omschreven hem als de beste controleur van Denemarken en mogelijk van heel Scandinavië. Voor FC Groningen werd dit de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis, Henk Veldmate presenteerde hem als de baas van het middenveld die nauwelijks balverlies lijdt en een houding over zich heeft van "kom maar op, wie doet me wat"?
De Nigeriaan heeft dit verwachtingspatroon nooit kunnen inlossen. Onder trainer Ron Jans speelde hij nog een redelijk aantal wedstrijden, met de komst van Pieter Huistra die een andere speelwijze invoerde, was er geen basisplaats meer voor Femi. De Nigeriaan werd vorig jaar verhuurd aan Brondby en kreeg daar eveneens weinig speeltijd.
Dit seizoen is Femi terug en startte (de eerste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Twente) in de basis. Na ruim een half uur viel hij geblesseerd uit. In december deed trainer Maaskant opnieuw een beroep op de Nigeriaan en Femi maakte tijdens die wedstrijden een prima indruk. Afgelopen weekend werd tegenstander Maher van AZ effectief "aan de ketting gelegd" en speelde de Nigeriaan één van zijn beste wedstrijden tot nu toe. Ajilore wil de goede lijn van zijn spel doortrekken en laten zien dat het hele team gegroeid is.
Veel supporters van de FC hadden vaak de indruk dat Femi niet gelukkig was in Groningen. De Nigeriaan laat weten meer teleurgesteld te zijn geweest omdat hij zo weinig speeltijd kreeg. Ïk wou me doorontwikkelen bij de FC en daarna een sprong maken naar een nog grotere club. Vanuit dat opzicht is dit een down.Gelukkig zijn er veel goede mensen bij FC Groningen, ik heb me nooit eenzaam gevoeld.
Redactie BM: zoals het nu ligt zal Femi per 1 juli vertrekken. Hij verdient een buiten EU salaris en dit is vastgesteld op 550.000 euro op jaarbasis. FC Groningen moet stevig bezuinigen en kan het zich simpelweg niet veroorloven om dit soort lonen uit te betalen. Ondanks dit gegeven - hadden wij hem graag nog langer voor onze Trots van het Noorden in aktie willen zien.
Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!