Terug

Deel deze pagina:

Hans Hateboer gaat FC Groningen transfervrij verlaten

Door Thijs Faber 15 reacties

Hans Hateboer zal na dit seizoen FC Groningen gaan verlaten. De rechtsback uit Beerta zal de club transfervrij gaan verlaten. Dit laat Hans Nijland weten in de wekelijkse nieuwsbrief: “Zoals wellicht bekend is, heeft Hans Hateboer aan het einde van dit seizoen een aflopende verbintenis met FC Groningen. Wij hebben meerdere malen geprobeerd een nieuwe overeenkomst met hem af te sluiten, maar Hateboer heeft ons helaas laten weten zijn contract bij FC Groningen niet te willen verlengen. Dat is zeer jammer en spijtig.”

Hans Hateboer is dus na dit seizoen transfervrij, dit zal bij de club, en in het bijzonder bij de penningmeester als een grote klap aankomen. Er werd toch verwacht dat Hateboer de club geld ging opleveren nadat hij goed debuteerde. Dit kan FC Groningen dus nu op haar buik schrijven.

 

Reacties:
appie happie08-11-2016 om 15:10

Dan maar in de winter verkopen...gaat ie nog iets opleveren.50k ofzo..wel een beetje lullig van Hans H. om zo te acteren,hij had tenminste een . contract kunnen tekeken met een gelim. transfersom..had de fc er ook nog iets aan gehad.Payne er nu maar in dan voor hem zou ik zo zeggen.

FCG-Forever08-11-2016 om 15:12

Het enige wat ik jammer vind is dat we geen transfersom meer vangen voor hem. Maar opzich is hateboer wel te vervangen. Laat verdedigend wel steken vallen. 

08-11-2016 om 15:22

Jammer, maar dan is het beter om Hans Hateboer maar in de winter te laten gaan, levert mischien dan nog een vergoeding op. Wil hij in de winter niet weg dan moeten zijn eventuele opvolgers maar wat meer spelen. 

snoet08-11-2016 om 15:34

Vanaf nu geen wedstrijd meer laten spelen , wel profiteren van de fc en niets terug doen. Wie denkt Hateboer wel wie hij is.

08-11-2016 om 15:55

Speelt dit seizoen nait best, staat aan de verkeerde kant te dekken en is vaak te laat. Dit heeft de FC al veel punten gekost dit seizoen

Marco08-11-2016 om 16:40

Als trainer had ik allang Payne rechtback gezet. Hateboer stond in de oefenwedstrijd tegen Southampton vijf meter voor de achterste lijn aan de buitenkant te verdedigen wat rood opleverde, Elia van Feyenoord scoorde 3x omdat Hateboer totaal verkeerd verdedigd etc. etc.  Speler kun je beter rechtshalf zetten. Verdedigend een ramp.

De illusie dat het eerste elftal ooit met 5 jeugdspelers in de basis zal spelen kan hiermee wel definitief de prullebak in. Als jeugdspelers die de kwaliteit voor het rechterrijtje al na 2,5 jaar gratis de deur uit lopen, kun je beter vandaag de jeugdopleiding op heffen en het miljoen of meer dat je er mee bespaard in een jaarlijkse versterking stoppen. 

 

 

 

 

 

fc gras09-11-2016 om 12:51

Niet mee eens, door de de jeugdopleiding bestaat fc nog. Als Robbe en Hoogstraate toentertijd niet verkocht waren was fc Failliet geweest. En de meeste goede aankopen zijn ook jeugdspelers die soms net zijn gedebuteerd Suarez, van Dijk, Tadic, Memisevic. Voor een miljoen koop je tegenwoordig een Drost, die waarschijnlijk ook gratis de deur uit gaat.

Jantje08-11-2016 om 17:00

Erg jammer dat Hatteboer gaat. Hij is een speler die voorop gaat in de strijdt, wel begrijp ik dat hij toe is aan nieuwe uitdagging.

Hem nu niet meer laten spelen vind ik onzin. Deze jongen heeft genoeg voor de FC gedaan. Hans bedankt voor de leuke jaren bij de FC.

Woltjer10-11-2016 om 00:50

Ik ben ook wel gecharmeerd van Hateboer, verdegigend is hij zeker matig, maar zijn rushes en voorzetten zijn prima. Denk niet dat Payne die aanvallende kwaliteiten heeft om de achterlijn te halen op rechts, zo niet dan wordt het een hoop gepingel door het midden ben ik bang.

We gaan een aanvals wapen missen. 

GerdaS08-11-2016 om 17:06

In de winterstop  en andere back halen. En Hans dan maar op de bank zetten. Of weg doen in de winterstop.  Is zeker vervangbaar  .zo'n  topper is het ook niet. 

Jantje08-11-2016 om 17:19

Ik denk dat je niet snel zo een speler als hatteboer zal terug krijgen. deze jongen gaat het maken straks. een back met veel snelhied en een prima voorzet. zou mij niet verrassen als hij naar fyenoord gaat straks.

marcelfcg08-11-2016 om 17:38

Jammer, verdedigend geen topper maar aanvallend en fysiek een prima speler met een goede kop erop. Valt me wel tegeb dat deze jongen uit de eigen regio niets voor de FC achterlaat. Een contractsverlenging met vaste afkoopsom had ik wel verwacht van Hans. Misschien is ie niet zeker van zijn zaak en wil zich op deze manier zo aantrekkelijk mogelijk maken voor zijn nieuwe werkgever.

Japie5908-11-2016 om 18:22

Hateboer transfervrij weg? Waar wil -ie dan naar toe? Wie wil hem dan? Ik zou maar gauw eieren voor zijn geld kiezen als ik hem was. En dat is bijtekenen bij Groningen. Hij overschat zijn eigen mogelijkheden ruimschoots. En persoonlijk vind ik Payne een waardige opvolger voor hem. Daarentegen Hateboer succes in je verdere carrière waar dan ook.

Rob197008-11-2016 om 19:29

Dat hij niet zou bijtekenen wist hij al veel langer, hij wil gewoon een fikse tekenvergoeding op zijn bankrekening. Zijn goed recht, maar in deze fase van zijn presteren, zou hij ook niet raar op moeten kijken als er voor Payne gekozen zou worden en dan is de belangstelling niet zo heel groot. 

Hateboer weet zelf ook wel wat zijn tekortkomingen zijn en wil vroeg in zijn carrière in ieder geval goed geld verdienen, iets waar hij in Groningen 5 jaar overdoet, gaat hij straks in twee jaar in de tweede divisie in Engeland verdienen. En mocht hij zich nog wel verder ontwikkelen dan kan hij hogerop en zich lekker binnen voetballen. Engeland zal geen verkeerde keuze zijn, mits hij op zijn centen past door normaal te blijven doen.

Maar in deze fase van zijn presteren, zou hij ook niet raar op moeten kijken als er voor Payne gekozen zou worden en dan is de belangstelling niet zo heel groot. 

Ik gun hem het beste, maar zou het ook niet erg vinden, dat Faber na de winter gewoon met Payne gaat voetballen als back. Zijn aanvalsdrift brengt nu ook niets. Meer punten verlies, dan punten winst.

 

Reactie verwijderd door redactie

08-11-2016 om 18:55

Hateboer: "alles voor Groningen"

Nachtwacht08-11-2016 om 21:44

Tsja... clubliefde bestaat niet meer.....

Ronnie 09-11-2016 om 07:32

Hateboer verkopen in de winterstop? Wat een onzin is dat. Er is niemand die hem nu wil, terwijl hij straks voor niets komt. Daarnaast wil hij zelf niet. Dus gaat niet gebeuren.

Wat te doen? Niet sentimenteel doen mensen. We moeten gewoon de beste rechterverdediger opstellen en als Hateboer de beste is speelt hij, anders Payne.

zoveel hebben we op dit koment niet te kiezen als ik naar de stand kijk. Gewoon het beste team opstellen!

10-11-2016 om 23:15

Heb bij Hateboer een "Van Nieff" gevoel: voor Engeland of Duitsland komt hij er waarschijnlijk niet aan spelen toe, zeker niet als back...maar als middenvelder kan hij misschien een club in de 2e divisie in Engeland halen...zoals Kieftenbeld bij Birmingham C.. 

Maar vervolgens daar "beter worden", dat zal nog lastig blijken voor Hans

marcelfcg10-11-2016 om 12:08

Ik vond het een sympatieke jongen maar als ik nu lees dat hij graag naar de PL of Bundesliga gaat acht ik psygologische bijstand noodzakelijk voor deze jongen. Als hij vermoed dat niveau te hebben snap ik direct dat hij niet wil bijtekenen......Duidelijk helemaal van het padje.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!