Terug

Deel deze pagina:

Henk de Jong en de UWV - geen gelukkige combinatie

Door Redactie 5 reacties

Het zal je maar gebeuren. Tot 1 juli worden uitbetaald door SC Cambuur en per 1 augustus in dienst bij de FC in een andere functie. Daar zit een gat tussen van 1 maand... Het UWV wil niet betalen! Volgens de uitkeringsinstantie heeft Henk de Jong die een tijdelijke WW uitkering had aangevraagd geen recht op WW. De Jong geeft verder aan meerdere malen gesolliciteerd te hebben, op eigen kracht een baan te hebben gevonden en tevens een eigen bedrijf opgestart om (tegen betaling) lezingen te doen. "Dan heb je één maand steun nodig maar die krijg je niet, terwijl je 30 jaar hebt gewerkt zegt de Jong...." 

Een onpersoonlijke UWV brief uit Amsterdam motiveerde de beslissing. De Jong is verbolgen over het feit dat hij niet op het kantoor in Leeuwarden is opgeroepen voor tekst en uitleg. Henk de Jong heeft in zijn thuissituatie vier kinderen waarvan twee studeren. Dat kost veel geld.

De Jong heeft onlangs een aanbod gehad om bij een andere voetbalclub te werken. De trainer had toen zijn woord al gegeven aan FC en heeft er een aantal slapeloze nachten van gehad. "Als ik ooit vertel om welke club het gaat, dan verklaren jullie mij voor gek..."

(bron sportzomer - Npo radio 1)

 

Reacties:
06-07-2016 om 12:37

Benefietwedstrijd voor Henk!!!!!!!, om die maand door te komen. Beetje een flauwekul verhaal, dacht ik. Lijkt me toch sterk dat, als je een maand geen poen beurt de muizen dan subiet dood voor de kast liggen. Veel succes Henk en niet teveel klagen want je gaat straks voor een hele mooie club werken die, hopelijk, jouw salaris wel op tijd betaald en anders is er altijd nog de voedselbank.

06-07-2016 om 13:19

beetje beschamend , vind ik... Je weet nooit precies in welke contaxt en met welke woorden precies deze uitspraak is bedoeld, maar Henk....heb je niet de afgelopen jaren bovenmodaal verdiend? en is het naar mensen toe, die al jaren zonder werk zitten ( soms ook met 4 kinderen ) dan niet veel zorgelijker financieel gesteld....wees een man, en beklaag je niet over die maand uitkering die je niet krijgt !

We gaan vanzelf bij FC Groningen, de Jong's uitspraken op z'n waarde schatten de komende tijd,  liefst spreekt hij vrijuit, maar niet in het Fries, en nog beter:  laat ie z'n privé sores erbuiten ...toch?

06-07-2016 om 14:47

Naar mijn mening heeft Henk z'n hand een beetje overspeelt. Bij Cambuur weggegaan, gewild of ongewild, maakt niet uit, en niet direct weer "aan de bak" bij een andere club. Nou dacht Henk "Ik kan bij Fc-Groningen een functie krijgen, laten we die maar aannemen, dan heb ik tenminste wat". Oké goeie gedachte tot zover. Maar nu komt er plotseling "uit het niets" een aantrekkelijke club voor Henk en ja, nu zit Henk in een spagaat. Aan de ene kant heeft hij z'n woord gegeven aan Nijland om per 1 augustus bij de FC-Groningen te beginnen en aan de andere kant lonkt die "aantrekkelijke" club natuurlijk ook wel. Wat gaat Henkie nou doen? Een beetje rotzooi schoppen in de media zodat er iemand bij de FCG op de duur zegt "Henkie, ga jij je gang maar, we verscheuren jou contractje en je gaat maar mooi naar jouw "aantrekkelijke" clubje. Zo zou het scenario eruit kunnen zien en we weten allemaal........in de voetballerij is alles mogelijk. Behalve als je zelf ontslag hebt genomen bij een club om dan in aanmerking te komen voor een WW uitkering. Jammer Henk, maar zo zit de vork in de steel en ik vrees.........voor jou geen benefietwedstrijd,.......... zit er niet in.

06-07-2016 om 13:09

Is Henk zelf niet opgestapt bij cambuur?Als ik zelf ontslag neem heb ik ook geen recht op uw. Snap het probleem niet

Rob197006-07-2016 om 14:30

Voor zover ik weet, is hij op niet ontslagen, maar met behoud van salaris tot 1 juli aan de kant gegaan/gezet. Maar ik denk niet dat dit het probleem is. Henk wil volgens mij duidelijk maken, dat het UWV een groot log orgaan is, die niet in dit soort zaken voorziet. Nu hoeft hij nog maar 1 maand te overbruggen, maar er zijn zovele anderen, die het er nog veel zwaarder mee hebben. 

06-07-2016 om 14:42

die andere opmerking van De Jong is ook een beetje wrang naar de FC G ( en de supporters toe )...hij moet toch weten dat als hij achteraf liever die aanbieding van een andere club had geaccepteerd, dan bij FC groningen te werken, dat hij dat ook als een vent moet nemen.  Zijn verhaal was toch bij die aanstelling, dat hij eens iets anders wou doen dan op het veld staan, en dat hij bij Groningen alle nieuwe ontwikkelingen wilde meemaken....?

Ik wens trouwens Henk de Jong veel succes in zijn werk !  

herman196006-07-2016 om 14:43

Henk als jij geen brood meer op de plank hebt,kom je maar bij ons lang,er is altijd wel een broodje met ham/kaas over.

Maar het zal denk ik allemaal wel een beetje meevallen. Anders moet Nijland je maar ff een voorschot geven.

S6 bij de mooiste club van (Noord) Nederland

06-07-2016 om 14:52

Van HEEL Nederland zul je bedoelen.

phdevries06-07-2016 om 15:15

Echt zielig van Henk! Voor hem moeten toch dezelfde regels gelden als elk ander. Bovendien is er nauwelijks een trainer die zo vaak gestopt is bij een club. Sneek,  Harkema, SCH, Cambuur en beloften FC, overal heeft Henk zijn contract niet uitgediend. Wat is de volgende stap? Klagen over het niet meer krijgen van kinderbijslag voor uitwonende kinderen? Let op, Henk blijft slechts enkele maanden!

06-07-2016 om 15:25

Ik hoop dat er gauw serieus voetbal en transfernieuws te melden is over FC Groningen, want met dit soort berichten  duren die 5 weken voorbereiding wel erg lang!

ronald197606-07-2016 om 16:57

lopt las dat denhaag 26 argentijn transfer vrij had ingelijfd waarom wij nog steeds niks

06-07-2016 om 17:08

 Even een mailtje naar Nijland en het antwoord komt per kerende post.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!