Terug

Deel deze pagina:

Jaarcijfers FC Groningen zoals verwacht

Door 3 reacties

De jaarcijfers van FC Groningen over het seizoen 2010 – 2011 zijn bekend, en naar verwachting. Er werd een verlies geleden van circa 1,5 miljoen euro, wat ook vooraf al begroot was. Hierdoor blijft FC Groningen in de veilige categorie 2 van de KNVB. De 3,5 miljoen die FC Groningen overhield aan de transfer van Tim Matavz valt onder het seizoen 2011- 2012 en is dus niet opgenomen. Dit omdat de transfer na de balansdatum van 30 juni was.


Klik hier om het financiële jaarverslag te bekijken

Reacties:
FCGmijnclub30-11-2011 om 18:31

Eén ding is nu wel duidelijk, de FC geeft al een aantal jaren meer centjes uit dan dat er binnenkomt. Achteraf is het maar goed dat Tim Matavz verkocht is aan de lampen, anders was het financiële leed niet te overzien geweest.

degroninger30-11-2011 om 20:53

Dit was toch gewoon begroot? Ik dacht dat deze anderhalf miljoen te betalen was uit het eigen vermogen, en dat daar nog een miljoen van over is. Komend jaar zou positief moeten zijn dacht ik

FCGmijnclub30-11-2011 om 21:21

Dat zegt Hans ieder jaar maar de praktijk leert ons dat we nog steeds verliesgevend bezig zijn. We blijven in categorie 2. Ook de langlopende schulden zullen moeten worden terugbetaald.

Mijn verwachting voor aankomend boekjaar is dat het licht verlies blijft (volgens Dvhn 6 ton) en dat één van onze sterspelers op transfer gaat om weer een beetje vet op het lijf te hebben.

Ik ben heel benieuwd of Euroborg wordt uitgebreid. M.i. van levensbelang + uitbreiding voorzieningen voor nieuwe sponsoren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!