Terug

Deel deze pagina:

Kees Kwakman nieuwe aanvoerder FC Groningen

Door 1 reactie

Kees Kwakman volgt de vertrokken Petter Anderson op als aanvoerder van de Trots van het Noorden. Trainer Robert Maaskant heeft dit vanochtend in Haren bekend gemaakt aan de spelersgroep. De benoeming van de Volendammer komt zeker niet als een verrassing. De middenvelder staat midden in de groep en heeft uieraard de nodige ervaring. De reserve-aanvoerders worden later deze week bekend gemaakt.


Stukje waardering
Kees Kwakman droeg, op een hele korte periode bij RBC Roosendaal na – nog niet eerder in zijn carrière de aanvoerdersband. “Het is een stukje waardering. Ik ben altijd wel iemand geweest, die graag dingen regelt en organiseert rondom een team. Daar hou ik van. Dat zit gewoon in me. Het dragen van de aanvoerdersband zal wat dat betreft niet veel veranderen. Ik zal me er niet anders door gaan gedragen. Maar het is zeker niet zo dat het me niets zegt of doet. Het is natuurlijk toch best wel een eer om aanvoerder te zijn van een mooie club als FC Groningen

Natuurlijke leider, volgens Maaskant
“In onze ogen is Kees een natuurlijke leider. Hij heef de senioriteit om de band te dragen en we hebben ook gekeken hoe er op zijn houding werd gereageerd door de rest van de groep. Kwakman is vanuit de Jupiler League naar de Eredivisie gegaan en heeft daarna ook nog een buitenlands avontuur gekend. Die bagage neem t hij allemaal mee, waardoor wij denken dat we hem op alle facetten van het aanvoerderschap kunnen aanspreken. Het is een volgende stap in zijn carrière.”

Geen invloed
Het feit dat Maaskant eerder met Kwakman samenwerkte in hun gezamenlijke periode bij NAC Breda heeft volgens de trainer geen invloed gehad op de uiteindelijke keuze. “Nee, dat heeft geen rol gespeeld. We zijn er open in gegaan toen we wisten dat we voor dit seizoen een nieuwe aanvoerder moesten benoemen. We hebben gewoon gekeken wie in onze ogen het meest geschikt is en wij vinden Kees hiervoor de aangewezen man.”

Reacties:
Cantona30-07-2012 om 18:33

Ik had niet gedacht dat hij een basisplek zou krijgen.
Vorig jaar vond ik hem alleen goed tegen PSV maar voor de rest??
Nou ja even afwachten

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!