Terug

Deel deze pagina:

Korte toelichting Hans Hateboer

Door Redactie 7 reacties

Hans Hateboer wil geen nieuwe verbintenis bij de trots van het noorden en zal aan het eind van het seizoen gratis uit zijn contract lopen. Of er in januari 2017 eerder afscheid wordt genomen, zodat FC nog een bescheiden transfersom ontvangt, de tijd zal het leren. Hoe dan ook, ook wij hadden een paar vragen. Hans Hateboer was bereid om het één en ander aan ons toe te lichten. 

Wat is je voornaamste reden dat je niet wilt verlengen?
De voornaamste reden is geweest dat ik op zoek wil naar iets nieuws, weg uit de vertrouwde omgeving om mijzelf verder te ontwikkelen als voetballer maar ook als mens.

Wat is de impact van dit besluit op jezelf?
Tuurlijk is het een hele lastige keuze geweest, vooral omdat ik het hier al meer dan 10 jaar lang ontzettend naar mijn zin heb.

Begrijp je de (boze, teleurgestelde) reacties van de supporters?
Ja ik begrijp de supporters wel, ik heb toch de hele opleiding doorlopen en ben iemand uit de regio. Maar het is ook niet zo dat ik denk dat ik het niveau ontgroeid ben of mij te goed voel voor FC Groningen, absoluut niet! Maar ik denk dat ik juist een nieuwe omgeving nodig heb om me verder te ontwikkelen, uit de comfort zone.

Hebben de huidige prestaties van de FC invloed op je keuze gehad?
Nee dat zeker niet, de keuze was eigenlijk al voor het seizoen begon gemaakt, dus dat staat los van de resultaten.

Wat is je persoonlijk mooiste moment tijdens je carrière bij FC?
Ik vind het lastig om een mooiste moment te noemen, want het zijn er toch meerdere. In de jeugd heb ik hier zoveel mooie dingen meegemaakt en ook in het eerste. Van mijn debuut tot de bekerwinst en van het winnen van Eurovoetbal tot het winnen van de play offs.

Reacties:
fc groningen!!11-11-2016 om 21:49

Ehm wat is de voornaamste reden dat je Groningen geen geld gunt? Al was het maar honderd duizend ofzo i(met afkoopsom) 

Marja170111-11-2016 om 21:53

Ontzettend jammer dat hij vertrekt maar geef hem groot gelijk.

Op een gegeven moment is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan (merk ik ook in m'n eigen werk) dus waarom zou hij die niet aan mogen gaan?! Niet boos of teleurgesteld op hem zijn lieve supporters die dat nu wel zijn maar wees trots.

Hans, ik wens je graag succes en geluk toe in je verdere carrière en dat je ons en Groningen nooit zal vergeten.

fc groningen!!11-11-2016 om 22:39

Marja1701

Kieftenbelt zat in een soortgelijke situatie,  maar hij laat er tenminste nog een afkoopsom van ongeveer honderdduizend inzetten. Die gunt de club nog wat. 

Hoekie12-11-2016 om 00:43

Marja1701

Spelers vinden het heel normaal dat als een club een speler die eigenlijk zijn salaris niet waarmaakt keurig doorbetaalt. Denk aan Femi en zo zijn er meer. Het zou een speler sieren en daar is Kieftenbeld een goed voorbeeld van dat de club die hem ook veel heeft gebracht de club wat teruggeeft. Hateboer denkt aan zijn eigen portemonnee en dat is natuurlijk zijn goed recht. Ik weet dat clubliefde niet meer bestaat maar een beetje besef wat de FC in 10 jaar voor hem gedaan heeft, is blijkbaar geen issue om de FC iets te gunnen. 

12-11-2016 om 00:44

Ja... ik miste ook wel een beetje een opmerking over het geld (-motief) maar natuurlijk heeft hij instructies van zijn za(a)kwaarnemer om daar niks over te zeggen.  Tenslotte is het hard werken om een plaatsje hogerop te komen.

Opvallend was de officiële lezing van de club: "spijtig" .  Dat woord kan veel betekenen, toch?    

Marja170112-11-2016 om 09:42

Misschien dat ik het niet goed gelezen heb maar volgens mij heb ik in een ander stuk toch echt wel gelezen dat hij in de winter wil vertrekken zodat de FC er nog wat van kan krijgen..

 

Verder zijn gelijk recht om eens een andere stap te zetten. Hij mag ook best aan zichzelf denken aangezien de hele wereld dat doet en dit laatste met een knipoog.

 

Helaas is clubliefde ver te zoeken maar 10 jaar bij de fc rondlopen is toch al best lang?!

Hoekie12-11-2016 om 10:02

Je zegt het juist; 10 jaar bij de FC rondlopen is best lang. En daar zit hem nu net de kneep. De FC heeft jarenlang in hem geïnvesteerd en dan is het toch begrijpelijk dat zij wat van de investering willen terugzien. Maar goed dit hoort ook bij de risico's van een betaald voetbalclub dat spelers als ze rendabel beginnen te worden de poort uitlopen. 

fc gras12-11-2016 om 15:29

Waarom zou hateboer geen clubliefde hebben, komt uit de provincie, debuut hier gemaakt, altijd alles gegeven voor de fc. Hij is ambitieus of wil een avontuurtje in een andere omgeving met kans op een hoger loon. Fc had hem eerder moeten verkopen. De opvolger Payne staat klaar, hopelijk een goede vervanger, geen tranferuitgave nodig gelukkig.

Jantje12-11-2016 om 11:17

Als speler zolang bij een club heeft gespeelt, vraag je niet om geld van een speler.

Hatteboer heeft genoeg terug gedaan voor de club. winst van de beker en de playoffs .

Succes Hans bij je nieuwe uitdaging straks.

Hoekie12-11-2016 om 15:16

Hateboer hoeft echt niets uit eigen zak te betalen hoor Jantje! Dat heeft Kieftenbeld  ook niet gedaan, hij gunde de FC ook nog wat en verdient nu meer dan 400.000 euro. Daar hoef je echt geen medelijden mee te hebben. Natuurlijk wens ik Hans ook succes.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!