Terug

Deel deze pagina:

Maaskant bekeurt zichzelf niet + update dinsdagmiddag 05-02-2013

Door 4 reacties

Onlangs heeft trainer Robert Maaskant een boete uitgedeeld aan Mitchell Schet die met een rode kaart van het veld gestuurd werd tijdens het verloren duel tegen NEC. Afgelopen zaterdag kon de geboren Schiedammer zelf van het veld omdat scheidsrechter Higler van mening was dat Maaskant teveel commentaar gaf op zijn leiding. In antwoord op de vraag van een Telegraaf journalist of de coach zichzelf ook een boete gaat opleggen: "Ben je gek? Nee, natuurlijk niet!" "Die gasten waren denk ik blij dat ik opgerot was. Werd het lekker rustig langs de lijn." Maaskant liet verder weten het eerdere incident met arbiter Serdar Gözübüyük te hebben uitgepraat. "Dat was een uitstekend gesprek", zegt Maaskant. "Die actie (het tonen van een bandje met respect, red.) ging even te ver, dat vond hij overigens ook en daar heeft hij zijn excuses voor aangeboden. Ook hem vind ik overigens een uitstekende scheidsrechter."

update maandagavond 4 februari :Inmiddels heeft de KNVB een schikkingsvoorstel naar FC Groningen gestuurd. Maaskant dient één wedstrijd toe te kijken vanaf de tribune. De openbare aanklager is van mening dat de geboren Schiedammer de arbitrage op verbale en/of nonverbale wijze in diskrediet heeft gebracht. Tevens is de trainer ondanks zijn verwijdering doorgegaan met het geven van instrukties in de nabijheid van het speelveld. Robert Maaskant heeft tot dinsdagmorgen 11.00 uur de tijd om te reageren.

Update dinsdagmiddag 5 februari: FC Groningen accepteert het voorstel van de KNVB. Dit betekent dat Robert Maaskant op de tribune moet plaats nemen tijdens de wedstrijd FC Groningen - RKC. Zaterdagavond werd Maaskant naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Higler. Groningen won met 0-1 van AZ.


Reacties:
Hertog04-02-2013 om 15:30

Dat zeg ik... (zie reactie op 'FC Groningen verrast AZ en wint met 0-1').

04-02-2013 om 17:12

Helemaal niet reageren Robert.Er zijn elektronische mogelijkheden genoeg om vanaf de tribune te coachen.Laat ze daar verrekken bij de KNVB met hun zielig stelletje arbiters.

Milko05-02-2013 om 06:23

Over het optreden van scheidsrechter Hilgers is al genoeg gezegd en geschreven: hij ´voelt´ de wedstrijd totaal niet aan. Maar of Maaskantje nu wel of niet op de bank zit maakt niet zoveel uit. Zijn assistent kan het niet veel minder doen.

06-02-2013 om 10:56

laat ik nou net de paar laatste wedstrijden wat meer resultaten zien komen voor de FC: als ze blijven spelen met Femi en Lindgren in de basis, en Schet en Kieftenbeld op de bank houden, dan is er nog hoop. Of Maaskant verlengt...kan zo maar, maar als hij voor volgend jaar de versterkingen niet krijgt, dan zal hij wellicht toch voor een grotere club willen gaan (die hij natuurlijk al in gedachten heeft!).
Ik ben heel benieuwd wat er- zeg, de komende 3 wedstrijden, uitrolt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!