Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Cupfinal PEC Zwolle - FC Groningen (De Groenwitte Kuip,18.00uur) MAKE TODAY HISTORY!

Door Lukas van der Wal 3 reacties

Eindelijk is het dan zover, de bekerfinale in Rotterdam! FC Groningen gaat vandaag om 18.00 uur de strijd aan met PEC Zwolle om de fel begeerde beker! Ook een grote groen/witte supportersschare van achttienduizend man (net als de achterban van Zwolle)is daarbij. De prijzenkast van de FC is nu nog akelig leeg, maar wat zou het geweldig zijn als ons trotse groen-wit uiteindelijk een felbegeerde ereprijs behaalt, de DENNENAPPEL! Na het behalen van de cup kwalificeert de Trots van het Noorden zich voor EUROPEES VOETBAL. Rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Europa League is zeer lucratief, een startpremie 2,5 miljoen euro ligt in het verschiet, drie keer een uitverkochte Euroborg levert per wedstrijd (naar verluidt) een recette op van 250.000 euro! Ook de aantrekkingskracht voor eventuele nieuwe spelers zal gaan groeien! En zouden Chery, de Leeuw en Botteghin te verleiden zijn om nog een jaar te blijven? Sowieso zal het winnen van de beker een groei opleveren in de verkoop van seizoenskaarten. De wedstrijd van vandaag is dan ook kortom van levensbelang!

Een bizar vooruitzicht is dat volgende week zondag beide ploegen wederom elkaar treffen, maar dan in de Euroborg voor de competitie. We moeten er niet aan denken dat PEC als bekerwinnaar naar Groningen toekomt! Eerder dit seizoen verloor de FC met 2-0 in Zwolle, een keiharde revanche in de Kuip zien we dan ook graag gebeuren, en we gaan voetballen op echt gras! De beide ploegen staan vandaag met vertrouwen aan de aftrap, de nummers zeven en acht van de eredivisie hebben namelijk een prima reeks achter de rug. 

ROAD TO THE KUIP
PEC had meer moeite om de route naar de Kuip te vinden dan de FC. In de tweede ronde won het thuis nipt met 3-2 van FC Oss. Een ronde laat werd HHC Hardenberg (van assistent trainer Marcel Groninger) met 6-1 aan de zegekar gebonden. In de achtste finale won het in Venlo met 0-1 van VVV. In de kwartfinale en halve finale hadden de mannen van Ron Jans veel geluk! Eerst werd er na verlenging in Leeuwarden met 2-3 van Cambuur gewonnen. In de halve finale in Enschede schoot Stef Nijland de beslissende pingel binnen in de strafschoppenserie! Het geluk houdt een keer op en laat dat toevallig nét vandaag zijn tegen FC Groningen in de finale! 

De Trots van het Noorden had het dus een stuk gemakkelijker om de route te vinden naar de finale! In de kwartfinale tegen Vitesse was het zestig minuten lang zwaar, maar aanvoerder Kashia van de geel-zwarten hielp de FC in een zetel met een rode kaart, hierdoor won de FC alsnog overtuigend met 4-0 in een kolkende Euroborg! 

Het bekertoernooi begon het afgelopen najaar met een simpele 1-4 overwinning bij de amateurs van BVV Barendrecht. Een ronde later schoot de FC met scherp, maar liefst acht maal werd het doel gevonden bij de Flevo Boys en één keer moest Grunn vissen. In de achtste finale werden de palingvissers uit Volendam aan de kant gezet met 3-0, door onder andere een prachtige treffer van Mimoun Mahi! In de halve finale won Groenwit met 3-0 van Excelsior, op papier een lastige tegenstander, maar op het veld een reguliere overwinning! 

TOPSCORER DE LEEUW??
Op dit moment is Arkadiusz Milik leider in het klassement van de beker qua doelpunten. De Ajacied heeft acht treffers achter zijn naam staan. Aanvaller Michael de Leeuw staat nu nog op zeven doelpunten, maar kan tegen de Peperbussen alleen topscorer worden! De cultheld ziet dit ongetwijfeld zitten, de blauwvingers zijn gewaarschuwd!  

WIE IN DE BASIS?
We verwachten geen verrassingen, gisteren was de laatste training niet toegankelijk maar een dag eerder waren de contouren desalniettemin goed zichtbaar. Erwin van de Looi lijkt te kiezen voor dezelfde elf die vorig week gelijkspeelde tegen Feyenoord. Alleen de rechtsvoorpositie leek vrijdag nog niet zeker. Tijdens het partijspel was het stuivertje wisselen tussen Mahi en Antonia. Eric Botteghin is er tegen zijn oude club uiteraard weer van de partij in het bekertoernooi! De halve finale tegen Excelsior moest de Braziliaanse verdediger missen wegens een schorsing.  

Vermoedelijke opstelling - Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Chery, Kieftebeld; Antonia(Mahi), De Leeuw, Rusnák 

De weergoden zijn ons vandaag hopelijk gunstig gezind. De weersvoorspellingen zijn vochtig en winderig, plaatselijk zijn er zelfs wervelwinden mogelijk, ook wel beter bekend als een TSUNAMI. De spanning is goed voelbaar in Stad en Ommeland en we hopen dit gedurende de dag in bedwang te kunnen houden! We doen vandaag zo goed mogelijk verslag van de wedstrijd en de randzaken die wij gaan tegenkomen. Dit kan iedereen onder meer volgen via ons twitteraccount!  

Hoe maakt ons niet uit, maar vandaag telt alleen de overwinning! Zijn er strafschoppen nodig, dan is dat niet anders en is de treurnis bij Jans en Co des te groter! Wij roepen iedereen op om de FC als twaalfde man volledig te steunen! De blauwvingers uit Zwolle moeten in de Kuip worden weggeblazen! Ze hebben de beker nu nog in hun bezit, maar na vandaag niet meer?!! 

COME ON FC! MAKE TODAY HISTORY!!

Reacties:
FCGmijnclub03-05-2015 om 01:27

Vandaag is het de dag dat FC geschiedenis kan gaan schrijven!

COME ON FC, WIJ WILLEN EUROPA IN!!! 

03-05-2015 om 07:35

Spanning!!!! Om 0600 al wakker haha

ik zeg 1-3 voor de FC 

03-05-2015 om 11:10

@FCGmijnclub: De wedstrijd is niet gespeeld tot het laatste fluitsignaal...dus wordt nog werken (!) voor de guys...

Ik zeg: Het wordt 2-2 na verlenging , dan penals...en die wint Groningen...duur grapje: 5 strafschoppen die 2,4 + 1 milj = €3,4 miljoen euro waard zijn. een gemiste bal kan je de kop kosten. Padt in bloedvorm.   Ik denk dat Hans Nijland dan niet durft te kijken... zo'n kans krijg je niet gauw weer.

FC Groningen is daarna in het middelpunt van het landelijk nieuws, niet door die aardschokken, maar door groene gekte!

 

...en als het lukt, dan ook een compliment naar Veldmate: hij heeft wel een zekere balans/evenwicht in het team  nagestreefd zonder geld uit te willen geven voor een echte spits.  Was dus geen makkie voor Van de Looi dit seizoen.  

Als Kappelhof nou maar geen fouten maakt. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!