Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!! FC Groningen - ADO den Haag(Euroborg 14:30uur) DREI PUNTEN AANS NIKS!

Door Lukas van der Wal 12 reacties

Vandaag is het zover, FC Groningen speelt dan in speelronde veertien in de Euroborg tegen ADO den Haag. De wedstrijd tegen de groengeel hemden begint om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter Higler.

Van de 21 ontmoetingen in Groningen tussen de beide ploegen, won groenwit er veertien. De gasten uit Den Haag pakten vijfmaal de volle buit. De grootste overwinning van de FC op ADO was op 26 september 1999, toen werd er maar liefst met 6-0 gewonnen. Treffers in die tweestrijd in de Eerste Divisie werden gescoord door Martin Drent(2x), Joost Broerse, Hugo, Gregoor van Dijk en Hans Visser!

Kijkend naar vandaag, moet de FC vandaag van de gasten gewoon winnen. De mannen van Fraser zijn zeker geen gemakkelijke horde om te nemen, maar in de eigen Euroborg moet dit zeker haalbaar zijn. Met steun van de twaalfde man, moeten de Groningers de bovenliggende partij zijn.

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Maduro, Drost, Tibbling; Antonia, De Leeuw, Rusnák

We zijn benieuwd, hoe gaat de FC reageren op het verlies in Marseille. De wedstrijd tegen de Fransen had twee gezichten. Het eerste bedrijf was een totale wanvertoning van de bovenste plank. De tweede helft was een stuk beter, maar ook niet bepaald waar we blij van worden. Tegen ADO zal het anders moeten, geen gezeur maar er bovenop klappen! Op papier zijn we sterker, dan wordt het tijd om dat voetballend een keer te laten zien!! Come on FC, laat ons weer eens juichen! 

Reacties:
29-11-2015 om 08:27

Voor het eerste sinds tijden heb ik er eigenlijk helemaal geen zin in vanmiddag en gloort waarschijnlijk een half oog naar Eredivisie Live. 

Een steeds leger wordend stadion. Steeds minder sfeer. Steeds meer spelers die er niks van kunnen/willen/durven. Steeds meer spelers die niet beter weten dan de bal tot treurnis toe terug te spelen. Steeds meer een trainer die hele andere wedstrijden ziet dan ik en vooral het accent op verdedigen (lees: niet aanvallen) legt. 

Buiten dat erger ik mij al helemaal aan de steeds meer vooraf bedachte doelstellingen. Aanvallend voetbal en vooral het publiek vermaken. Dáárvoor ga ik naar het stadion en dáárvoor koop ik een dure seizoenskaart. Maar ik lees nooit ergens terug dat de trainer op het matje wordt geroepen omdat er geen enkele intentie bestaat om uberhaupt deze doelstellingen te halen. Puur bedrog dus, anders kan ik het niet bedenken.

Ik kijk liever naar een wedstrijd waar we met 4-5 verliezen dan een doodsaaie ergelijke 1-0. Ik wil helemaal geen Europees Voetbal meer halen (er waren zelfs lieden die riepen dat overwinteren mogelijk was....kom op zeg...), ik wil strijd, passie en vermaak. Geef het volk Brood en Spelen! En dat betaal ik dat broodje zelf wel! 

appie happie29-11-2015 om 10:10

Ben het helemaal eens met bovenstaande,eeen ding van mij,ik ga al niet eens vanmiddag..heb er geen zin in.ik zeg je dit als de fc geen  bek op stuur mentaliteit heeft vanmiddag,gaan er fluitconcerten komen en wordt vd looi zijn positie onhoudbaar. Met dank ann Foppe want die weet wel te motiveren waarvoor respect..zo wil ik het ook bij ons zien.

29-11-2015 om 10:53

Bij winst evt 5

resultaat telt..... Maar het voetbal is al jaren om niet aan te zien.... :-(

ollie29-11-2015 om 11:12

Het voetbal van alle Nederlandse profclubs is niet om aan te gluren. 

Niet alleen van de fc.

Moeten dan alle trainers maar omslagen worden.

appie happie29-11-2015 om 11:22

Pec,heerenveen,willem2,az,feyenoord,cambuur,  spelen met passie  dat ligt wel degelijk aan de trainer,het kan dus wel..noem zo maar, iets op.en de uitstraling van de trainer is ook iets..vd looi misschien een beste vent,maar niet mijn type..is een soort zoutzak zonder lak of smak...ik wil mneer zien dan een trainer die met de armen over elkaaar staat.

ollie29-11-2015 om 12:22

Zo te horen wil appie happie maaskant weer terug.of een andere bla bla trainer.

ollie29-11-2015 om 12:26

Misschien moet appie happie maar een seizoenskaart van hoerenveen nemen. 

Cantona29-11-2015 om 12:59

Als je ziet dat de duurste speler van Olympique ongeveer net zo duur is als de begroting van de hele FC dan kon je er eigenlijk wel vanuit gaan dat ze afgelopen donderdag geen schijn van kans hadden.

Nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kan ik leven met het verlies, maar ze hebben een paar extra centen verdienten Europees een beetje ervaring op gedaan.

Vanmiddag wacht er echter een club waarvan we niet hoeven te verliezen, mits je niet zo slap speelt als tegen de Graafschap.

ADO kluunt er wel vol in en ik hoop dat de FC vandaag ook eens laat zien dat ze er vol tegenaan kunnen, want als ze ADO niet direkt vol bij de strot grijpen dan denk ik dat het vandaag nog wel eens een hele moeilijke pot kan worden.

29-11-2015 om 13:04

Zo...thuis geinstalleerd voor een lange voetbalmiddag Eredivsie Live. Ik hoop dat ik er falikant naast zit en dat Groningen ADO met wervelend spel afdroogt met 4-0, maar iets in mij zegt dat die kans heel klein is.

Veel plezier desalniettemin voor de die hards! 

Oeleoptak29-11-2015 om 13:08

Appie Happie, helemaal eens met je.

Hoekie29-11-2015 om 13:23

Ik steun mijn cluppie door dik en dun. Zit dus gewoon in het stadion. Wens de laptopsupporters veel kijkplezier. 

Hoekie29-11-2015 om 13:27

Ze kunnen veel over Twente zeggen maar wat die club meemaakt en hoe die supporters zijn. Petje af. 

harley29-11-2015 om 22:21

Ja? Je oude trainer zo onterecht bejegenen?..mwoah..

marcelfcg29-11-2015 om 15:33

Hoogtepunt in Euroborg alweer gehad. Sweet Caroline van Neil Diamond....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!