Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! FC Groningen - AZ; Drei punten aans niks!

Door Lukas van der Wal 4 reacties

Vandaag is het wederom matchday! Engelse weken voor club en achterban. Wij kunnen er sowieso niet genoeg van krijgen en gaan voor de derde keer in acht dagen tijd naar Euroborg. FC Groningen ontmoet om kwart voor vijf AZ uit Alkmaar. Na afgelopen donderdag is het vandaag zeer belangrijk om voor de reguliere competitie te gaan winnen van de Alkmaarse kaasjes. Groen-wit is op papier favoriet, echter winst tegen de kaasboeren is geen statistische vanzelfsprekendheid.

De Trots van het Noorden gaat de gasten in dezelfde opstelling bestrijden als afgelopen donderdag. Aanvaller Danny Hoesen was nog een onzekerheid, maar kan toch starten. Van de dertig wedstrijden in Groningen won de FC er twaalf. Dertien keren werd er verloren en vijf maal werd de buit verdeeld. Begin dit jaar, in februari om precies te zijn, verloor Grunn met 2-4 van de gasten uit Alkmaar. De Groningers gingen met een 2-1 voorsprong de rust in, maar in het tweede bedrijf ging het volledig mis (2-4).
 
Vermoedelijke basis - Padt; Hateboer, Lindgren, Kappelhof, Tamata; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Hoesen, Rusnák.  
 
Op 18 mei 2014 won de FC met 3-0 van AZ. Doelpunten werden toen gemaakt door Tjaronn Chery (2x) en Hans Hateboer. Door deze overwinning ging groen-wit Europa in. Vandaag is het de vraag, hoe beide teams ervoor staan na een Europese wedstrijd. AZ verloor bij Partizan Belgrado (3-2) en Grunn ging in eigen huis onderuit tegen L'OM (0-3).
 
Om kwart voor vijf moet het gebeuren! Bij een eventuele winst doe je goede zaken. Heerenveen verloor dit weekend bij NEC, de Feaners kunnen vanmiddag op vier punten achterstand worden gezet. En AZ wordt bij een nederlaag op vijf punten gezet. Deze twee ploegen zijn normaal gesproken concurrenten voor de playoff plekken! Hoe dan ook, drei punten aans niks! 
 

 

Reacties:
pall mall20-09-2015 om 12:13

ik zeg 2-1 hoesen twee keer

appie happie20-09-2015 om 12:21

Az is moe,we rollen ze op..ik zeg 4-0!!!

20-09-2015 om 15:23

prachtige "mannentaal" van Sankoh voor de microfoon van Fox na RODA-Feyenoord ( 1-1 ):  Kazim stond aan het einde van de wedstrijd langs de zijlijn zich warm te lopen, speelde niet., maar zat de hele tijd te sarren naar mij"., (...)

" het zijn kleine puntejs, wil ik het nu niet over hebben...MAAR IK HOOP DAT HIJ SPEELMINUTEN KRIJGT ALS WE IN ROTTERDAM TEGEN ZE SPELEN " 

(dat betekent een `directe afrekening` ...die hebben ze dus nog van Sankoh tegoed) 

 

Oh ja voor ik het vergeet.... FC G~AZ    4-1

20-09-2015 om 19:11

eindelijk wedstrijd afgelopen...geen beste pot, maar 3 punten.  Als we de hele eerste seizoenshelft (onder zware wedstrijdbeslasting) zo spelen wordt het een zware tijd... maar laat ik niet teveel zeuren over die foute passes en gemiste kansen bij FC Groningen: bijna alle spelers deelden in deze malaise, behalve Padt en Linssen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!