Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!!! FC Groningen - Excelsior! Het wordt tijd dat de boer de macht grijpt!!

Door Lukas van der Wal 23 reacties

FC Groningen ontmoet vandaag in de Groene Hel de Kralingers uit Rotterdam. De Trots van het Noorden is dit jaar nog ongeslagen en we hopen dat dit nog even blijft. Kijkende naar de ranglijst is groenwit zwaar favoriet, de FC staat negende en Excelsior bivakkeert op een veertiende plek op de ranglijst. Het verschil in punten bedraagt acht punten.

De wedstrijd in de Borg begint om kwart voor negen en staat onder leiding van fluitist Van de Graaf. Van de vijftien wedstrijden in Groningen tegen de zwarthemden wisten de Groningers negenmaal het doel schoon te houden. Faber wijzigt zijn basiself op twee plaatsen, Payne vervangt de vertrokken Hateboer en Memiševic komt in de plaats van Bacuna. Laatstgenoemde was onder andere ziek en neemt plaats op de bank. 

Opstelling - Padt; Payne, Reijnen, Larsen, v Nieff; Tibbling, Memisevic, Linssen, Jenssen; Mahi en Sørloth.

De mannen van Faber zijn aan haar stand verplicht om van de Rotterdammers te gaan winnen. We nemen dan ook geen genoegen met een minder resultaat dan een overwinning! De achterstand op AZ(nummer 6) bedraagt zeven punten, een nederlaag gaat niet helpen in de strijd om de play-offs plekken! 

COME on FC! Wij gaan winnen vandaag!

Reacties:
FCG-Forever04-02-2017 om 11:27

Hoop stiekem ook op het debuut van Hrustic 

04-02-2017 om 13:14

Daar hoop ik ook het hele seizoen al op, vond het heel raar dat hij nadat we in Almelo bij rust met 0-3 voor stonden geen minuutjes kreeg om hem te belonen voor zijn goede trainingskamp. Er was nog ruimte genoeg geweestop de bank om die eventuele kans te kunnen bieden.

campesino04-02-2017 om 12:55

De balkanslachter voor bacuna. daar wordt de boel wel degelijker, maar creatief/ aanvallend niet beter van. voor het resultaat zal het wel beter zijn, maar persoonlijk had ik het liever anders gezien. het liefst had ik hiarieh gezien, of tibbling naar achteren en dost of idriisi erin en ja misschien zelfs wel hrustic. en ook maduro had van mijj wel gemogen.

maar misschien heeft faber wel weinig vertrouwen in payne en gooit hij een extra verdediger erbij. maar thuis? tegen excelcior???

of is deze opstelling om alvast te oefenen tegen feyenoord uit?

04-02-2017 om 13:18

Mocht het niet goed uitpakken, dan kan er snel positie gewisseld worden met Reijnen die van nature wat meer middenvelder is. Maar niks mis met een slavische beuker op 6 die ook nog leuke rushes naar voren kan maken, ben benieuwd.

04-02-2017 om 14:00

@Campesino: met je laatste zin sla je de spijker op z'n kop!  Mensen zijn geen machines...dat betekent dat een topvorm er tijdelijk is, maar ook dat er spelers zijn die licht geblesseerd zijn of al veel langer de vorm niet hebben.  Dat betekent dat je ook vooruit moet kijken hoe je als team een serie zelf ingaat... en daarbij worden ook keuzes gemaakt voor de balans in het team , de eerstvolgende wedstrijd, maar ook wat wel-en-niet goed blijkt te werken. 

Natuurlijk wordt Excelsior vandaag een wedstrijd die je MOET winnen, en daarom zal Faber geen enkel risico willen nemen.  Deur op slot en de winnende maken. Tegen Feyenoord en Sparta  is in principe een vervolg op het spel van vandaag..dus ik verwacht dat bij goed veldspel vandaag, die Memisevic en Tibbling en Linssen vóór Reijnen/Larsen als basis blijft.  Maduro blijft een vaag verhaal maar hij heeft al vaker teleurgesteld.  Idrissi is een beetje kind van de rekening met deze opstelling. 

Ik ga de counters van FC Gronmingen goed bijhouden/turfen...zonder dat zijn we nooit een winnende ploeg. Met het vertrek van Hoesen, Hateboer en Rusnak is er aanvallend wel (wat) ingeleverd in de selectie.

Mahi moet dan wel weer scoren, althans dat hopen we dan maar. 

campesino04-02-2017 om 15:51

Dat bedoel ik nou net kees, er is aanvallend met het vertrek van hateboer en rusnak al een behoorlijke veer gelaten en dan maak je het met memisevic nog terughoudender. de punten zijn belangrijk, maar het oog wil ook wat. en als we tegen excelsior al geen aanvallend voetbal voorgeschoteld krijgen , wanneer dan wel. Tegen feyenoord en sparta uit zet hij er wat mij betreft 8 verdedigers neer, als dat resultaat mag opleveren. Het vermaak zal mij in uitwedstrijden een rotzorg zijn. maar wil je dat het qua sponsors en toeschouwers niet nog minder wordt zal er in de euroborg resultaat aan vermaak moeten worden gekoppeld.

04-02-2017 om 22:39

geen wedstrijd omblij van te worden...in de eerste helft maar één voetballende ploeg = Excelsior

Moet een grote teleurstelling voor het thuispubliek zijn, zo ongeïnspireerd en slordig en maar vrijblijvend  er door FC G wordt gespeeld. Kan natuurlijk een toneelstukje zijn, maar ik vind het een aanfluiting.

Winnen ze 'm na die penalty dan is het reslutaat heilig, maar tegen F hebben ze met zo'n voetbal niks te zoeken.

 

grunnfan04-02-2017 om 21:05

Wat een dooie boel zonder de fanatics.....Hans Nijland moet wel in gesprek met die gasten....Want dit vind ik een groot gemis!!!!!!!!    Geen 12e man zo

04-02-2017 om 21:26

Laffe weglopers zijn die Fanatics. Niets fanatieks aan

debultjes04-02-2017 om 21:41

Pff zo defensief tegen excelsior, gek dat het stadion zo leeg is. Niet om aan te zien.

ronald197604-02-2017 om 21:48

Laf laf laf  nog geen fantsoenlijke aanval veeeel te verdedigend 

grunnfan04-02-2017 om 22:15

Tis echt niet om aan te gluren zo slecht....Idem sfeer!!!!

debultjes04-02-2017 om 22:27

En dan nog defensief wisselen dan kan je hierop wachten,  de 1.2 komt eraan. Hoe dom kan je zijn

04-02-2017 om 22:37

Als je de hele wedstrijd zo loopt te knoeien kan je er op wachten dat je de deksel op de neus krijgt, wat dus nu gebeurd!!! Eigen schuld, dikke bult.

04-02-2017 om 22:40

ja...fc groningen, ga je schamen

04-02-2017 om 23:40

Waarom schamen,Kees? Feit is gewoon dat dit een heel matig elftal is dat niet beter kan. Als je het moet doen met spelers als van Nieff, Bacuna en Linssen, om maar een paar te noemen, dan vraag je toch om moeilijkheden. Ben al blij dat ze niet hebben verloren. Dat zal volgende week uiteraard anders zijn. Ik zeg Feijenoord-Fc-Groningen........8/9-0.  t'Is nait aans.

Johan04-02-2017 om 22:42

Wat een schaamte. Laf wisselen en een laffe beginopstelling. Centrum vd verdediging zwak punt Excelsior en daar is lachwekkend mee omgegaan. 

debultjes04-02-2017 om 22:43

Wat een ongeloofelijke kut wedstrijd, hoe kan je THUIS zo defensief spelen tegen met alle respect Excelsior. Wat een blamage van de technische staf.

Oeleoptak04-02-2017 om 22:44

Inderdaad, op een enkele minimale opleving na een waardeloze wedstrijd van onze FC. Zat geen energie in, weinig plan. Die wissel was inderdaad verdedigend en op dat moment gewoon een zeer slechte keuze. Ploeg en coach wat mij betreft zwaar onvoldoende.

grunn197004-02-2017 om 22:45

thuis wedstrijden bar en boos totaal geen BELEVING!!!!!!!!!!

Rapdoel04-02-2017 om 22:46

Jammer...had ook meer verwacht....maargoed wederom niet verloren. ..graag weer eens 3- punter...ben altijd positief qua denken..maar de po gaat de fc niet meer redden

appie happie04-02-2017 om 22:52

Grote invloed van de scheids,dient gewoon te fluiten overtreding op Mahi. dsn geen tegengoal .

Makkelijk zat idd leeg stadion komt ook Door de tijd van 20.45...en natuurlijk slechte spel thuis.

 

Komen goed wrg met 1 punt..Zo voelde Heerenveen zich vorige week..dussss.

04-02-2017 om 22:57

heb je nog iets over de eerste helft te melden...was toch geen enkele overtuiging?  hoe kan dat Excelsior er zo makkelijk het middenveld overstaken?

RKremer04-02-2017 om 23:01

was geen overtreding op Mahi. Past wel n deze wedstrijd. Inspiratieloos. Geen overtuiging. Centrum van excelsior twee jongens die samen 5 eredivisie wedstrijden gespeeld hebben,daar moet je vol druk op zetten. Is gewoon jammer je had aan klantenbinding kunnen doen na al die zwakke thuiswedstrijden. Lege stoeltjes geven de staat van onze club op dit moment weer.

04-02-2017 om 23:03

Yep lege stoeltjes worden ook veroorzaakt door pure onvrede.

We worden genaaid waar we bij staan door Nijland en Co,firma list en bedrog.

04-02-2017 om 23:17

@Bolhuis17

Is een oude discussie, maar ik vind het te zielig voor woorden dat de club en de selectie zo armoedig zich presenteren... zonder ambitievoor de subtop uit te stralen, zonder geld, zonder engagement met het Groninger publiek, en straks zonder PO als ze niet uitkijken...

ik zie nog geen lichtpunten.

04-02-2017 om 23:19

Oude discussie?

Ik zou zeggen word het dan niet eens tijd dat het opgelost wordt?

Lichtpunten zijn er niet de bank is minder,niets gehaald en laf voetbal spelen.

En....het stadion word leeg wel heel erg leeg....

Ronnie 04-02-2017 om 23:18

Ach, als de basis elf tegen excelsior al 100% defensief is thuis en we zien dat er op de bank ook helemaal niets meer zit wat kan leiden tot een positieve impuls dan weet je van tevoren dat het een zaadwedstrijd zal worden.

met het vertrek van hateboer, rusznak en hoessen ( geen moeite mee dat ze weg zijn) zonder iets terug te halen, heeft de fc zichzelf bij de eerste d beste blessure problemen op de hals gehaald. 

Sorloth is gewoon niet goed genoeg, maar door blessure van van weert de enige oplossing voorin. Bacuna gebelsseerd, tommie ook en er moet van nood een verdediger op het middenveld. Logisch toch dat het dan inspiratieloos voetbal wordt.

we gaan het nog knap lastig krijgen met dit elftal en de wedstrijden waren al niet om aan te gluren, maar dat wordt alleen nog maar erger ben ik bang. Klotenzooi man

04-02-2017 om 23:20

Matte wanvertoning totaal geen energie in de wedstrijd gelegd, en niet de wedstsrijd willen winnen, Dramatisch!

 

Ging uit van een 1-0 2-0 overwinning met overtuiging omdat er na de winterstop goed begonnen , maar dit is wel heel erg triest , hier krijg je het stadion niet meer mee vol , voor de thuisblijvers een extra overtuiging om thuis te blijven.

04-02-2017 om 23:22

Jep zo eerlijk ben ik ook,ik dacht ook dat de drie punten binnen waren 2,3-0.....Nee dus.

 

appie happie04-02-2017 om 23:27

Helaas wel  ik rekende ook op 2 a3 doelpunten verschil...Ik ga slapen wil me er niet meer druk om maken. 

Drama 1 ste klas. Hoezo aanvallend voetbal...Met 7 verdedigers zeker.Faber schaam je.

..

Oeleoptak04-02-2017 om 23:53

Het is denk ik niet het gebrek aan kwaliteit van de selectie, maar meer de instelling waarmee men de wedstrijd in gaat. Bij vlagen kon je goed zien dat Griningen meer kwaliteit heeft. Maar je moet deze wedstrijd willen winnen en daar de opstelling ook naar maken. Als je een verdediger die al langer niet speelde ineens op het middenveld zet, is dat niet logisch in dezen. Om te winnen moet je aanvallen en dat doe je met aanvallers, simpel. De wissel die gepleegd werd was ook niet logisch, middenvelder voor een aanvaller. Je wil winnen en met een marge van 1 was dit een slechte wissel. Bovendien een slecht signaal naar de ploeg, aanvaller er uit dus we gaan consolideren denken de maten dan.  Nou, dat hebben we gezien. Toen het verstand noodgedwongen bij Faber doorbrak bracht hij Idrissie nog, maar te laat. 

Verder was het een sfeerloze toestand in het stadion, zijn al die F siders nu verdwenen? Doe er wat aan directie. Leuk al die lezingen overal, maar hou die band met je supporters eens vast. Sfeer op de tribune kan ook het elftal aanjagen. In het napraatje vond ik Faber nogal laconiek overkomen. Hij had natuurlijk niks fout gedaan, het lag aan de spelers, bal niet in de ploeg houden etc. En zo kan niemand het helpen dat het een waardeloze zaterdagavond was. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jvantilt05-02-2017 om 00:26

Een draak van een wedstrijd, van een structureel slechtfunctionerende ploeg. Ik heb het  gehad met deze kutploeg en met de FC.

Cantona05-02-2017 om 01:36

De groene plekken op de tribune worden steeds groter en het vertoonde voetbal wordt steeds slechter.

De FC kan tegen een voetballende ploeg nog leuk mee voetballen en met counteren nog gevaarlijk zijn.

Als ze tegen  ,met alle respect voor de tegenstander, slechtere ploegen spelen die in eerste instantie ook niet voor de winst gaan dan moet de FC het spel gaan maken om te winnen, maar dat kunnen ze niet.

Hier ontbreekt het al seizoenen lang aan , er wordt niets aan gedaan en het spel is niet om aan te gluren.

Als er al versterkingen  gehaald worden zijn  deze beneden niveau, en alles wat maar een beetje kan voetballen gaat voor een dusdanig laag bedrag weg zodat ze alleen maar slechtere vervangers kunnen halen.

Veel geouwehoer en bombarie met bv " talenten" uit Italië, die dan vervolgens weer volledig ontzichtbaar zijn en met de stille trom vertrekken, zonnepanelen , weerbaarheidstraining van Sem Schild, maatschappelijke betrokkenheid, naamsveranderingen en allerlei randzaken vieren hoogtij terwijl het voetbal in een niet te stoppen neerwaartse spiraal is beland.

Playoffs en Europees voetbal als doelstelling maar er niet naar handelen, het begint zo kalm aan op een structureel wanbeleid te lijken.

Natuurlijk kunnen er nu geen versterkingen gehaald worden en zijn paniekaankopen ook niet het juiste antwoord op het vertoonde spel maar dat er wat gebeuren moet dat is wel duidelijk.

Je kunt toch naar je publiek niet goed praten dat het voetbal steeds slechter wordt en de seizoenskaarten steeds duurder?

Je kan mij toch niet wijs maken dat het vertoonde spel en de resultaten van de laatste jaren €300 per seizoen waard is?

Mijn weekend is al bijna weer naar de kloten door dat stelletje ongeregeld die zich moet schamen , en met goed fatsoen geen profvoetballer mag noemen.

 

05-02-2017 om 05:46

@Cantona;

Veel vragen van jou... de meeste zijn al eens eerder gesteld...en ook ik heb er een handje van om alles dan op een hoop te vegen.

 

Maar wat jij suggereert...het is natuurlijk niet een vooropgezet plan van de directie om er zo mee om te gaan...maar ze weten het gewoon bij de TS en het bestuur van FC Groningen ( nog?) niet, hoe ze het gebrek aan geld moeten compenseren en met beleid (?)  van  jonge spelers , een kwalitatief goed XItal te krijgen . Bij clubs als ADO, Zwolle gaat het op dit moment ook minder..Utrecht is dankzij Haller gered.  En soms geeft die ene transfer, een club als geheel ook een boost.    Die BOOST hebben WIJ, FC Groningen nu ook nodig...en dat geld , dat moet gebruikt worden om betere spelers te halen, niet om in de BV op te potten of naar de investeerders toe...wat al..

.

Ik ben benieuwd of er nog snel een nieuwe grote shirtsponsor komt...en of we volgende week overeind blijven in Rotterdam...dit doet wel "van au"    

Benieuwd ook of Faber het aandurft om desnoods maar spelers weg te laten die het al wedstrijden lang niet brengen.

Je kunt die namen zelf invullen

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!