Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! FC Groningen - Heracles! No mercy!

Door Thijs Faber 11 reacties

MATCHDAY! In de eerste wedstrijd van de play-offs voor Europees voetbal speelt FC Groningen vanavond tegen Heracles Almelo, de tegenstander die afgelopen zondag ook al langskwam in de Euroborg

Wie had verwacht na die 0-3 thuisnederlaag tegen Vitesse dat we vandaag staan waar we nu staan? Alle complimenten voor de selectie, die in de laatste paar wedstrijden heeft laten zien dat het heus wel kan. Maar, wat nu belangrijk is is dat de goede reeks wordt voortgezet, want zeg nou eerlijk: wie heeft er nou geen zin in wederom een feest op de Grote Markt?! Eerst moet vandaag tegen Heracles een goed resultaat worden neergezet, zodat zondag we ons geen zorgen hoeven te maken over de return. Afgelopen zondag werd er met 2-1 gewonnen van de Heraclieden, maar niks wijst er op dat het vandaag weer een overwinning wordt. Oppassen dus! 

Bij Heracles zal Illias Bel Hassani niet in actie komen, de middenvelder maakte zondag nog de enige goal van Heracles, maar is geschorst. Dit omdat hij ooit in een nacompetitie met Sparta een schorsing opliep.

COME ON FC! Geef ons als supporter een toetje op een niet al te daverend seizoen! En geef Erwin van de Looi een waardig afscheid, wat hij verdient als (qua resultaten) beste trainer ooit bij FC Groningen. Come on Green-White army, COME ON GRONINGEN!  

Reacties:
Jantje12-05-2016 om 14:54

Mochten we door deze ronde door komen, spelen we dan eerst uit of thuis?

Nogutsnoglory112-05-2016 om 17:00

Hangt er vanaf wie er van het tweetal Pec en Utrecht doorgaat. Gaat Pec door dan spelen we eerst uit als Utrecht doorgaat dan spelen we eerst thuis. 

appie happie12-05-2016 om 20:27

Middenveld Drost Bacuna  drama..ik snap niet wrom dit speelt..en moet beter zijn..Tibbling nog te veel last?

12-05-2016 om 20:52

Was een wedstrijd om snel te vergeten, althans maar 35 minuten het aankijken waard: Twee ploegen met verschillende tactische "vondsten", Groningen speelde zuinig, en Heracles deed helemaal niets, maar probeerde er alleen snel uit te komen;  gaande de wedstrijd waren gewoon wel 5 spelers slecht (!) aan de bal en werd het bijna een foutenfestival op het middenveld. 2-1 is op zich genoeg en daar speelden ze ook op.  Maar nogmaals: Het kan nog, Heracles uitschakelen, maar zo spelen tegen evt Utrecht levert niks op.

Japie5912-05-2016 om 20:58

Wat een drama die Tamata. Die heeft niks goed gedaan. Toch geef ik ze een goede kans om door te gaan. Sorloth en Bacuna zijn jong. Niet afbranden. Ze maken daar heus wel een doelpunt en dan is Heracles niet bij machte om dat goed te maken.

appie happie12-05-2016 om 21:17

Bacuna afbranden neee  maar trainer moet hem niet opstellen  hij maakt crusiale fouten

brummie12-05-2016 om 21:46

Fc speelde 1e helft vrij behoorlijk. Toonde initiatief. Mooie goal hateboer. Jammer dat tegengoal in blessuretijd viel. 2 helft slordiger, wat knullig balverlies van de jonge bacuna. Speelde eerste helft wel goed. Heeft loopvermogen en diepgang. Heeft tijd nodig. Op dit moment zijn er door blessure van tibbling geen alternatieven. 

Vd  looi wisselde nog aanvallend door bacuna eraf te halen en.Linssen erin. Rusnak had de 3 1 moeten maken voor een betere uitgangspositie. Was verder goed om te zien dat het publiek achter de ploeg bleef staan. Zo hoort het! 

Ondanks mindere 2 helft,  bleef het spannend en daardoor leuk om naar te kijken. Leuke spits die weghorst, snel en wendbaar ondanks zijn lengte.

Zie wel kansen in Almelo. Op naar zondag!

renevanderes12-05-2016 om 22:11

Zal heel moeilijk worden bij Heracles maar 1 doelpunt daar maken moet voldoende zijn. Trouwens we hebben dit seizoen 3 keer met 2-1 gewonnen van Heracles dus waarom geen vierde keer.

Nogutsnoglory112-05-2016 om 23:23

Bacuna maakte in de tweede helft een paar grote fouten die beslissend hadden kunnen uitvallen in het nadeel van Groningen. Maar vond hem in de eerste helft met afstand de beste Groninger. Zeer veel nuttige intercepties. En veel meer dynamiek als bijvoorbeeld Maduru die ik weer heel matig vond. Wel typisch de verschillende reacties . De mensen die de wedstrijd in het stadion gezien hebben vonden het over het al gemeen een leuke enerverende en spannende wedstrijd. De mensen die thuis hebben gekeken vonden de wedstrijd erg matig. Zo zie je maar sfeer vergoed veel en die was goed in het stadion. Ben er zondag weer bij in het uitvak. En als de sfeer net weer zo is als bij Heerenveen uit in het uitvak gaan we gewoon weer winnen. 

13-05-2016 om 06:07

heb jij dan zówel in het stadion als tegelijkertijd thuis gekeken ?  

Nogutsnoglory114-05-2016 om 21:52

@Kees

Ja we staan normaal met mijn vrouw , mijn dochter en mijn zoon en enkele vrienden op de Z-Side . Maar mijn vrouw , dochter en mijn andere zoon konden niet en keken wel voor de buis. Zij hadden toch een andere wedstrijdbeleving dan mijzelf en mijn vrienden. Wij waren aanzienlijk positiever dan mijn familie voor de buis. 

appie happie13-05-2016 om 20:11

Fc moet snel scoren dan winnen we ook daar..dan komt er ruimte...pec en/of utrecht bakten er ook niks van gisteren  dus er is een reėele kans op het winnen van.

13-05-2016 om 21:16

...Appie: het kan ook zomaar raar lopen hoor:  Heracles - Pec Zwolle in de finale bijvoorbeeld.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!