Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!! FC Groningen - PEC Zwolle! (Euroborg 14:30uur) Wij gaan Europa in!

Door Lukas van der Wal 0 reacties

Vandaag is het zover, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2014/2015. We hebben een wisselend seizoen gedraaid, maar aan het eind is de FC toch boven komen drijven. De tegenstander van vandaag is verliezend bekerfinalist PEC Zwolle. De Peperbussen moesten hun meerdere erkennen vorige week zondag in FC Groningen.

De Trots van het Noorden heeft dit seizoen nog twee wedstrijden te spelen met als inzet zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Peter van de Vlag gaat vandaag zijn eredivisie-debuut maken voor Groenwit, (dit mede) op verzoek van eerste keeper Sergio Padt.
 
 
Van de Looi sleutelt voor de rest weinig aan zijn basiself. Linksback Burnet en vleugelspeler Antonia zullen vandaag hun opwachting maken in de basis. Laatstgenoemde was afgelopen weekend in de Kuip belangrijk met twee assists op Albert Rusnák. Groenwit zal vandaag moeten winnen, aangezien hoog eindigen op de ranglijst belangrijk is met betrekking tot de tv-gelden. 
 
Vermoedelijke basis - Van der Vlag; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Chery, Kieftenbeld; Antonia, De Leeuw, Rusnák 
 
De wedstrijd in de Groene Hel begint om half drie en het schijnt dat het niet is uitverkocht. Het is Moederdag vandaag en dat zal ongetwijfeld één van de redenen zijn. We kunnen er begrip voor opbrengen, maar echt begrijpen doen we het niet. Want vandaag is het namelijk dé gelegenheid om de ploeg te bedanken voor een (uiteindelijk) prachtig seizoen! Na de wedstrijd volgt er een ere ronde met de KNVB-beker en wordt er afscheid genomen van onder meer Nick van der Velden.
 
 
We hebben afgelopen dagen veel kunnen nagenieten van de bekerwinst. We hopen dat de spelers het vandaag kunnen opbrengen om weer met volle bak te kunnen gaan spelen. Van der Vlag maakt zijn debuut en dan is een goed resultaat voor de mentor van de groep meer dan nodig! Wij hebben er zin, helemaal om leuke liedjes richting het uitvak te zingen. Ongeveer 200 blauwvingers reizen af naar Groningen.
 
Come on FC, laat ons weer eens juichen! WIJ GAAN EUROPA IN!
 
Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!