Terug

Deel deze pagina:

Matchday!! FC Groningen - PSV(Groene Hel 19:45uur) Groenwit is ons leven!

Door Lukas van der Wal 31 reacties

Vanavond om kwart voor acht moet het dan gebeuren, de wederopstanding van FC Groningen. In de Groene Kathedraal ontvangt de Trots van het Noorden de Lampjes uit Eindhoven. PSV is op papier zwaar favoriet, gelukkig voor ons is de bal rond. De Euroborg is nagenoeg uitverkocht, de twaalfde man zal vanavond een belangrijke rol spelen!

VANAVOND ONDERSTAAND FEESTJE??

Tsunami!!

Erwin van de Looi heeft zijn elftal op meerdere plekken gewijzigd. Onder andere De Leeuw moet genoegen nemen met een plek op de bank. De middenvelder annex aanvaller vindt dat hij te weinig krediet heeft, in ons ogen speelt de ervaren speler al weken belabberd. Uiteraard wordt hij in ons ogen niet op de juiste plek geposteerd. 

Lorenzo Burnet: "Topploegen hebben het moeilijk in Euroborg"

Vermoedelijke basis - Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet; , Maduro, Tibbling, Bacuna; Idrissi, Sørloth, Linssen.

Rasmus Lindgren was gisteren ziek, het is dan ook de vraag als de Zweed vandaag kan spelen. Zo ja, dan lijkt ons normaal dat hij het centrum gaat vormen met Reijnen. Minoun Mahi zit vanavond tegen de Brabanders weer bij de selectie, gaat de tovenaar vanavond toveren? Aanvaller Sørloth mag heftige duels gaan voeren met onder andere Bruma. 

De wedstrijd tegen PSV is de laatste van de moeilijke serie, al is voor de FC op dit moment iedere tegenstander een lastige noot om te kraken. Voor hen die willen is alles mogelijk, zal Groningen de groenwitte harten weer gaan verwarmen??

Come on FC, laat ons weer eens juichen!!

Fc Groningen clublied

Reacties:
campesino05-03-2016 om 09:59

Het is inderdaad jammer dat jeugdspelrs als bacuna hier zo weinig krediet hebben. die jongen is de hoer van het elftal en heeft al links en rechtsback, als spits en nu dus als middenvelder gespeeld. ik denk dat je jeugdspelers voorzichtiger moet brengen, het laatste half uurtje, het liefst bij een voorsprong op hun favoriete positie. ik denk dat bacuna zeker talent heeft, maar hij wordt nu afgerekent op fouten op een voor hem onwennige positie. 

wat ik niet begrijp is dat hij nu zo nodig weer moet spelen. dat het middenveld met de leeuw niet draait, tsja dat weet iedereen hier wel. maar om dan bacuna op te stellen? logischer zou drost zijn. die speelt inderdaad ook hondsberoerd, maar volgens mij heeft hij amper op zijn positie gespeeld en voornamelijk als linksbuiten lopen prutsen. maar mag je hem daar dan op afrekenen? en mag je de leeuw nu afrekenen omdat hij als middenvelder is misbruikt?

het is nu maart en vd looi is nog vollop aan het experimenteren. met het systeem , met spelers, met posities. is het an gek dat spelers zonder vertrouwen, zonder houvast, zonder patronen voetballen?

misschien vind hij uiteindelijk het ei van columbus, misschien niet. maar persoonlijk heb ik geen trek meer in deze radeloze trainer. maar nu schop ik tegen het zere been van hoekie en ben ik aan het papegaaien

05-03-2016 om 10:04

Ook Boerenmacht redactie bezondigt zich aan de fout De Leeuw als middenvelder te bestempelen. Kap daar nu es mee! Zeker wanneer je in de zin daarna iets over een verkeerde plek zegt. Wb Lindgren, je kan toch wel een paar pillen naar binnen werken bij een griepje? Dat doen wel meer voetballers hoor, zoals Van Duinen vorig weekend - en wat een goal.

 

Het zal van Linssen moeten komen, mss Sorloth of een fabuleuze Tibbling.

05-03-2016 om 10:26

Annex aanvaller... 

Ff lezen..;)

Jantje05-03-2016 om 10:16

Ik neem het op voor Bacuna deze keer, verwacht dat hij gebruikt gaat worden  bij het om schakkelen op zijn snelheid voorin.

Ik vind  Burnet niet echt goede optie, had daar graag Tamata gezien met ook zijn PSV verleden. Gelijk spel zou al heel wat zijn vandaag. soort PSV vroeg dan verwacht ik een dikke nederlaag.

Ronnie 05-03-2016 om 10:26

Dat is nou juist het probleem met de Leeuw. Prima instelling, maakt zijn goals maar past niet in systeem fcgroningen. Is zeker geen 10; ontbreekt hem aan inzicht en gogme. Is echter ook geen spits; te beperkte techniek en is matig in aanname, vasthouden en kaatsen van de bal.

zou uitstekend kunnen functioneren in twee spitsen systeem met naast hem bijvootbeeld die Havenaar van Ado.

Dat boerenmacht moeite heeft met exacte aanduiding positie de Leeuw is dus niet zo verwonderlijk.

lindgren moet inderdaad aan de pil. Zonder lindgren zijn we achterin zwak tot zeer zwak. 

fc gras05-03-2016 om 21:43

Inderdaad Ronnie, met deze selectie lijkt mij een 4-4-2 opstelling het beste. Tibling op 10 en Bacuna controlerend? vogens mij wil vd Looij zsm op vakantie.

05-03-2016 om 10:41

Het is allemaal zo stil rondom een nieuwe trainer.

Hoe is het eigelijk met die stage loper (Keeper)

 

05-03-2016 om 13:46

Alex Schram is weer terug naar Ijsland (brrrrrrrr). Is ruim een week op stage geweest hier in Groningen. Komr er een vervolg of was het dit??? De PR van FC-Groningen staat op een zeer laag pitje. Jammer van zo'n volksclub.

renevanderes05-03-2016 om 10:49

Bacuna word in de etalage gezet omdat PSV voor volgend seizoen belangstelling voor hem heeft. Uit vertrouwbare bron.

harley05-03-2016 om 11:37

Vertrouwbare..betrouwbare..het blijft belachelijk...hebben ze daar tegenwoordig blinde scouts?

 

05-03-2016 om 12:07

Hugo. Tis gewoon een aanvaller, niks annex.

05-03-2016 om 14:01

In ons ogen wel, maar ja de technische staf hea.... Wij zijn maar supporters 

05-03-2016 om 15:20

Ik vind het het dom om M de Leeuw niet op te stellen, ook al speelt hij niet goed. Wie speelt er nou wel goed? Hij is niet in vorm maar wel de man die altijd kan scoren, mits  hij ook es goed aangespeeld wordt.  Als je omringt wordt door middelmatige  voetballers is het natuurlijk moeilijk. Met de Leeuw en Linssen in de spits heb je 2 hardwerkende voetballers die elkaar weten te vinden, een duel stevig aangaan en kunnen koppen. Het gaat om wat erachter staat en of die misschien eens een goede pass of voorzet kunnen geven. Kunnen ze niet zo goed. Een nog groter probleem zit achterin. Met Padt, Reijnen, Larsen, Tamata/Burnet is het behoorlijk zwak. Hateboer kan zich hopelijk nog verder ontwikkelen. Ik hoop op een wonder maar het lijkt me logisch dat dit een nederlaag wordt. 

05-03-2016 om 15:21

1-2

05-03-2016 om 15:36

Bord op schoot, want ik woon 250 km weg... maar Ik verwcht vanavond wel wat van de combi Tibbling - Sorloth..  Natuurlijk zijn Maduro en Bacuna teruggetrokken spelers, en zullen zij in de mandekking spelen.  Linssen maakt altijd wat ruimte voor zichzelf en Idrissie heeft ook een drang naar de goal...  Over De Leeuw is genoeg gezegd, maar die opmerking van hierboven dat hij in het huidige systeem niet past/ tot z'n recht komt als aanvaller, daar kan ik in mee gaan.  Ik begrijp ook niet dat ze hem hebben aangehouden dit jaar en onder deze trainer. Dat hij openlijk in de camera zijn ongenoegen over VdLooi laat merken, dat is nog eens van een ander kaliber dan de meningen over de trainer, welke o.a. hier op dit forum wordt geloosd. Het is niet slim om spelers tegen je het harnas in te jagen, want je houdt tweede keus over die het ook niet kunnen waarmaken..  dat is mijn mening hierover !

Jammergenoeg heb  ik  net als Hollander, 1-2 ingevuld, want ook na een paar nachtjes erover slapen kom ik tot niets anders...  Eerst maar die wedstrijd nu....    

05-03-2016 om 15:45

Ik denk dat Bacuna achter de spitsen gaat spelen en niet Tibbling, Kees. Maar ik hoop dat je gelijk krijgt en Tibbling daar wordt geposteerd.

appie happie05-03-2016 om 16:09

Appie reist dadelijk af richting stad..pizza halen en dan richting euroborg..lange onderbroek aan..ik verwacht niet dat het aangenaam qua weer wordt of je moet warm kunnen worden van de wedstrijd,we zullen zien.

Nogutsnoglory105-03-2016 om 16:13

Ik snap niet dat men altijd zo negatief over Bacuna is. Naar mijn bescheiden mening moet een eigen jeugdspeler altijd het voordeel van de twijfel hebben. Hij is misschien vaak wat te onstuimig en niet altijd even gelukkig in zijn Akties maar hij heeft in ieder geval wel inzet en passie en power. En dat is wat er ontbreekt bij een Rusnak, Drost en Hoesen. Deze heren falen week naar week dus ik vind het niet meer dan fair dat Bacuna eindelijk eens op het middenveld mag beginnen. Wat Campesino terecht opmerkt is dat hij ook altijd op een plek moet spelen die de zijne niet is. Vond hem uit tegen Heracles ook een van de betere spelers. Ik erger me vooral aan het lamlendige spel van een Rusnak en een Drost. Deze jongens zijn in potentie zulke goede spelers maar teren te veel opmhun talent maar ik zie totaal geen passie. Je mag van zulke profs toch ook wel wat werklust verwachten? Dat kun je in ieder geval Bacuna niet ontzeggen. Ik ben absoluut geen van der Looi fan ( integendeel ) maar ik vind zijn opstelling eigenlijk wel logisch op Reijnen na. ( daar had ik Larsen neergezet ) . Hoesen laat het weer niet zien( te soft ) nu Sorloth weer fit is vind ik het prima dat hij speelt. Dat Linssen speelt is ook logisch, hij heeft een goed schot en gaat voor elke bal. Rusnak en Drost moeten voorlopig maar even de bank warm houden zeker nu Mahi er weer aankomt. 

 

Nogutsnoglory105-03-2016 om 16:22

Denk wel dat we deze wedstrijd verliezen maar ik verwacht dat er daarnaar toch nog heel wat punten te halen zijn voor ons. Mits het zelfvertrouwen niet teveel is aangetast. Met een fitte Mahi er weer bij moeten wij toch van Roda, Excelsior , Heracles etc kunnen winnen. ( Hveen uit zal ook wel leuk zijn ) . En dan van den Berg deze zomer transfervrij ophalen. Een echte klootzak in het team kunnen we goed gebruiken tussen al die ideale schoonzonen van ons. 

05-03-2016 om 21:37

hoe wil je punten halen als er totaal geen aanvalslinie staat en je niks afdwingt ???

05-03-2016 om 20:00

Zucht, ik gooi alvast wat alcohol door mn koffie

jvantilt05-03-2016 om 20:37

Ik hoor van Looi al twee jaar zeggen dat het de bedoeling is de tegenstander van begin af aan vast te zetten.

Met twee vingers in de neus laat PSV de FC alle hoeken van het veld zien. Bedroevend veldspel van de FC; zowel individueel als ploeg komen ze nog niet in de buurt bij PSV.  Slechte aannames, slecht afspelen; weinig spelinzicht. Gruwelijk.

En dan ben ik nog positief ook.

debultjes05-03-2016 om 21:04

Een trainer die na 25 duels nog steeds niet weet wat zijn basis elf is, 3 wissels tov vorige week, Bacuna rechtsback, Bacuna verdedigende MV, geen speel idee. Is dit nu eindelijk het einde van EVDL?

Japie5905-03-2016 om 21:21

Wat een prutsers die Technische Staf. We kunnen nog wel 100 uur voetballen zonder een doelpunt te maken. Groningen niet om aan te zien!!  En maar rond spelen.

 Ophouden man!

05-03-2016 om 21:30

erdivisie onwaardig elftal van FC Groningen gooit na een PSV goal  al de handdoek... 2 klassen minder dan PSV-op halvwe kracht...

waardeloos !! 

05-03-2016 om 21:36

Er zit echt iets fundamenteels mis!

ronald197605-03-2016 om 21:38

at een schaamte. Dit kan toch niet. Nijland gebruik je verstand 1. Weg met vd looi 2. Geen Faber. zie liever stam 3 maduro reinen de leeuw Hoesen weg fysiek sterke spelers. Die het gras opvreten gvd.

Jantje05-03-2016 om 21:47

Ik denk dat er veel meer aan de hand is bij  Groningen. Antonia  nu De leeuw die zijn mond open doet. heb zo een gevoel dat het hellemaal niet meer botert tussen spelers en staf. want ook vandaag zie je totaal geen vechtlust in de ploeg.

ronald197605-03-2016 om 21:49

maar als dat zo is jantje. Waarom grijpen Nijland en jeltema niet in.

Jantje05-03-2016 om 21:52

Dat zal je hem moeten vragen

05-03-2016 om 21:56

omdat die twee het hele seizoen al roepen dat de trainer prima is en de selectie in balans is...ingrepen tussentijds  kosten geld...en dat willen ze niet. je zal er aan moeten wennen.

GESNAPT    ?

grunnfan05-03-2016 om 21:56

Kan me niet voorstellen dat vd looi. Nu geen exit is.....was compleet fantasieloos vandaag...denk niet dat vdl dit nog kan ombuigen..

Drama om aan te gluren

Cantona05-03-2016 om 22:00

Wat een stelletje makke schapen, doe in elk geval alsof je er zin aan hebt.

Ik had echt niet verwacht dat de FC vandaag ging winnen maar een beetje weerstand had ik wel verwacht......

grunnfan05-03-2016 om 22:00

Hoop wel dat nijland inziet dat de td een echte voetbaldier moet zijn en niet een zekere jeltema zonder enige achtergrond...

De td moet de basis leggen voor een goed team op het veld...en ik denk datchet daar al mis gaat....

05-03-2016 om 22:01

 

vandaag haalden alle Groningenspelers het niveau van Drost....zijn ze nu allemaal 1,5 milj waard  ?

grunnfan05-03-2016 om 22:12

ik hoop maar dat appie na tthuiskomst  niet naar de fles(sen) grijpt...

appie happie05-03-2016 om 22:17

Neem net mijn eerste glas..dat is wel nodig na zon spannende wedstrijd.

 

Wat was het weer bereslecht..zegge en schrijven 1 halve kans van Hateboer over rechts..dat wast..

 

Mateloos geėrgerd heb ik me.

 

Bacuna  na een haperende start..niet slecht gespeeld..daarintegen Burnet...man o man...oja Reijnen  topper

ronald197605-03-2016 om 22:18

eltema veeeeeeeel te ligt voor td. kom op zeg. Uitverkocht stadion en dan gewoon niet voetballen strijden totaal niks

grunnfan05-03-2016 om 22:19

Proost appie...hopen op betete tijden.....idd burnet deelde als koploper mee in de malaise...verdedigend was hij een drama...sorloth vechtend maar kreeg geen bal of kon hem niet kwijt

appie happie05-03-2016 om 22:27

Grazie

appie happie05-03-2016 om 22:20

Maarr lichtpuntje  is dat de Fraizen nu net op 0-2 komt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!