Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!! FC Groningen - SC Braga (Groene Hel 19.00 uur) De hoogste tijd voor een Europese driepunter!

Door Lukas van der Wal 4 reacties

Helaas is het vanavond dan toch zover gekomen, de Trots van het Noorden speelt haar laatste Europese wedstrijd van deze jaargang en dit seizoen. In de eigen Euroborg ontmoet groen-wit de Portugezen van SC Braga. Of de Zuid-Europeanen gretig zijn en op jacht gaan naar de groepswinst, een (eventueel) gelijk spel zou voor de gasten al kunnen volstaan. FC wil het publiek gaan vermaken en in stijl afscheid nemen!

Met de wedstrijd van vanavond eindigt roemloos het Europees seizoen voor FC Groningen. Directie en de technische staf had voor aanvang van dit avontuur, de hoop dat de FC volwaardig mee ging strijden, tien punten moesten dan worden gehaald. Inmiddels zijn we met z'n allen van een koude kermis thuis gekomen, het punten aantal bedraagt slechts één. Het veldspel bood met name aanvallend te weinig perspectief. FC Groningen is gewogen en te licht bevonden. Desalniettemin spaart Van de Looi zijn selectie niet voor de confrontatie met Braga, FC Groningen wil met een goed gevoel gaan afsluiten, daarnaast valt er nog flink wat geld te verdienen bij een overwinning of een gelijk spel en ook de spelers kunnen bij een resultaat, extra geld tegemoet zien.

Wijzigingen basis
FC Groningen start morgen met een 'defensieve opstelling' tegen de Portugezen. In totaal zullen zeven verdedigende ingestelde spelers aan de aftrap gaan verschijnen, deels noodgedwongen. Uiteraard is het afwachten hoe de speelwijze op het groene laken wordt uitgevoerd.

Aanvaller De Leeuw keert terug van een schorsing, maar neemt plaats op de bank door een lichte blessure. Baltovenaar Mimoun Mahi ontbreekt in de selectie wegens een bovenbeenblessure, die hij heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Roda JC. 

Basis - Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Maduro, Kappelhof, Tibbling; Linssen, Hoesen en Rusnak

Zondag wacht Feyenoord, we hopen dan ook dat de FC strijdend en het liefst met een overwinning - ongeschonden uit de strijd gaat komen. De Trots van het Noorden wil vanavond haar huid duur gaan verkopen, alleen al om aan klantenbinding te gaan werken. Gewonnen hebben we nog niet in Europa, de hoogste tijd voor een Groningse driepunter!

Come on FC, we willen bloed zweet en tranen!! 

Reacties:
FCG-Forever10-12-2015 om 13:24

En nu Linssen laten staan ipv antonia 

10-12-2015 om 21:11

Weer thuis

genoten haha

campesino10-12-2015 om 21:12

De ene 0-0 is de andere niet.

aardig gespeeld.

11-12-2015 om 06:17

kan je niet een leukere foto uitzoeken bij ja blognaam, Campesino?

10-12-2015 om 21:19

Het lelijke eendje van de Europa Leaque........ach, het zei zo.

Dit avontuur heeft met elkaar een bedragje van 2.640000 eurootjes opgebracht.

Een leuk bedragje voor Hansie om samen met z'n echtgenote onder de kerstboom te gaan zitten tellen.

Veel plezier alvast, Hans.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!