Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!!! FC Groningen - SC H**renveen; Niets is onmogelijk voor hen die willen!

Door Lukas van der Wal 16 reacties

Ein-de-lijk is het zover, MATCHDAY tegen de Dorpelingen in de Groene Hel. FC Groningen speelt om half één tegen de blauwwitten uit het buitenland. De wedstrijd wordt in 'goede' banen geleidt door Mister respect! De selectie heeft er zin, dat was gisteren ook te zien op de afsluitende training.

Erwin van de Looi gooit vandaag het roer om. We gaan vandaag het de debuut in de basis zien van Hedwiges Maduro. Danny Hoesen krijgt van de technische staf eindelijk weer een kans in de basis. De spits is gretig, dit zal hij dan ook moeten laten zien tegen de rivalen uit het westen...
 
 
Opstelling - Padt; Hateboer, Lindgren, Kappelhof, Tamata; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Hoesen, Rusnák
 
De laatste derby die door de Trots van het Noorden in eigen huis gewonnen is, dateert van zeven april 2013. In de een kolkende Euroborg won groenwit toen met 3-1. Michael de Leeuw scoorde toen in die wedstrijd, de ervaren speler weet dus wat het is om te scoren tegen de concurrent!
 
 
Wat er ook gebeurt, we willen drie punten! Hoe maakt ons niet uit, met een lichte voorkeur voor een doelpuntenregen. De spanning is, laat dit een voorteken zijn van een overwinning van FC Groningen! Come on FC, make us proud!
Reacties:
Oeleoptak13-09-2015 om 01:23

En nou maar hopen dat er eindelijk iets overtuigends op het veld gebeurt. Het inwerken van nieuwe leden hebben alle clubs last van, dus dat kan geen excuus zijn. Ik verwacht een verbeten mentaliteit op het veld, de wil om te winnen.

Balletje breed en terug heb ik nou wel genoeg gezien.

TomOkker13-09-2015 om 09:30

Dit is iets te gemakkelijk, FCG is 3 keyplayers op belangrijke posities kwijtgeraakt en dat kort voor het begin van het seizoen. Daarbij het inpassen van een winger of een back is andere verhaal dan je centrale posities inrichten. 

Ook niet onbelangrijk is dat we nog steeds geconfronteerd worden met het feit dat we 2 seizoenen geleden nog 2 -3 A junioren op de bank hadden waardoor we geen goede back-ups, incluis Hiarije, hadden nu is dat gelukkig anders. Ook met het aantrekken van een aantal spelers was het geluk niet aan Groningse zijde.

Dat de verwachtingen bij een aantal mensen hoger licht is menselijk, dit fenomeen zie je ook bij het nationaal elftal terug en wordt ook lekker gevoed door het gepapegaai in de (sociale) media.

FCG heeft in mijn ogen een zeer goede selectie waarvan niet verwacht mag worden dat dit in een paar weken een ge-oliede machine is. Dat lukt van Gaal of een Morinho niet, laat staan Ron Jans of wie dan ook. Los van welke speler dan ook maar dat er over enkele weken een goed elftal staat ben ik heilig van overtuigd en zie de bekende one-liners van de kenners in dit forum, dan ook graag tegemoet.

Kein geloel Fussbal spiel'n

 

pall mall13-09-2015 om 07:59

drie punten op vreten die schijt friezen

renevanderes13-09-2015 om 10:13

Met dit elftal met zoveel kwaliteit moet je vandaag gewoon winnen van Heerenveen. Alleen jammer dat Kappelhof er in staat die heeft ons al genoeg punten gekost in deze nog prille competitie, terwijl je een Larsen in huis hebt. Hoop en verwacht drie punten.

13-09-2015 om 10:49

De realiteit van de positie van op de ranglijst is er een, die je niet kan negeren: FC groningen zal wel moeten presteren ( net als Cambuur, Twente enz)...en wat dat betreft is de verantwoordelijkheid door de leiding bij het transferbeleid een hele grote;

Voor de pure voetbal liefhebberverwijs ik naar die RTVNoord uitzending van gisterern, waarin wordt vooruitgeblikt op de derby door Elwin Baas en zijn Friese collega:  splers worden een voor een beoordeeld, wie de sterkste is, en er druipte behoorlijk wat sentiment/chauvinisme vanaf! Heerlijk  Baas zegt dat het vandaag 2-0 wordt, en die Fries zegt 0-2..

 

En wat ik ervan vind?  ik verwacht een overwinning vooer FC G:  2-1 , en een mooie rol voor Hoesen

 

.

fc groningen!!13-09-2015 om 12:43

Haha 1e minuut hoesen!!!!!!!!!

Scoort hij eindelijk weer is

fc groningen!!13-09-2015 om 13:14

Jahoor ook linssen met zijn eerste goal

13-09-2015 om 13:21

Kappelhof ook goed positioneel, en Maduro en Lindgren en Padt ...rustig/zeker  , kijken wat er de 2e helft nog bij komt.

13-09-2015 om 14:07

kwartier voor tijd ( 2-1) De Leeuw kan het niet allemaal belopen en moet zeker niet achterin gaan meeverdedigen ( indirect aanleiding voor de goal ) Mahi erin voor Linssen...spel wordt rommeliger, minder duels worden door Groningenspelers gewonnen da in de eerste helft.  Nu nog de overwinning eruit slepen.  80' Antonia voor Hoesen ..en 3-1 voor Mahi .

RKR13-09-2015 om 14:13

Hoesen blijft zijn goede lijn doorzetten. Hij was echt gevaarlijk vandaag. Met iets meer geluk trapt hij er 3 in. Maduro duidelijke versterking. Dit is een heel andere FC dan in Utrecht, al spelen ze nu thuis natuurlijk.

Groen hart13-09-2015 om 14:31

Tibbling man of THE match !

wat speelde hij goed .

Nachtwacht13-09-2015 om 14:33

HEERLIJK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En wat is Maduro goed. Tibbling profiteert mee.

fc groningen!!13-09-2015 om 14:39

Fantastische overwinning op naar Marseille!!

fc groningen!!13-09-2015 om 14:39

Fantastische overwinning op naar Marseille!!

TomOkker13-09-2015 om 14:42

Ik denk dat je het collectief tekort doet om er een speler uit te lichten. Wat je wel ziet dat een Maduro spelers beter laat spelen. Dit verdient in ieder geval voor de competitie een vervolg of je a.s. donderdag tegen Marseille zo moet spelen vraag ik mij dan wel af. Maar goed daar hebben we een TS voor of TD zoals RR dat altijd zo mooi zegt.

Goede wedstrijd FCG waarin Heerenveen mij verraste maar dan in negatieve zin.

Kein geloel Fussbal spiel'n

marcelfcg13-09-2015 om 17:55

Mee eens. Tibbling is vooral aanvallend en aan de bal een genot om te zien maar is verdedigend minder sterk (ook fysiek). Maduro compenseert dit prima zodat Tibbling meer aan aanvallen toekomt. Wat me wel opviel is de ruimte die er voor de tegenstander is als Tibbling balverlies heeft. Hierdoor kreeg Heerenveen 2 goede mogelijkheden om er gevaarlijk uit te komen. En dan is dat tegen Marseille dodelijk. Die gasten hebben echte spitsen en geen Veerman' s.

Oeleoptak13-09-2015 om 16:06

Prima wedstrijd, van alle spelers. Maduro speelde ook erg goed en inderdaad, daar profiteert het elftal van.

De scheids was bagger, floot voor elk wissewasje. Dat gaat er in andere competities echt heel anders aan toe. Helpt ook niet mee het Nederlands voetbal op een hoger plan te brengen.

14-09-2015 om 17:13

Ik zeg de leeuw op de bank voor drost en de leeuw de aankomende weken alleen nog maar inbrengen als invaller voor de laatste 15 min, ik denk dat drost in dit systeem beter is als de leeuw die met alle respect naar mijn mening voetballend niet mee kan in de erediviesie, hij moet het hebben van voorzetjes en afvallende ballen, drost is voetballend veel beter en heeft de zelfde drijve en inzet (wat ik bij pec van hem heb gezien)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!