Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! FC Groningen - Southampton; Laatste testcase voor Feyenoord thuis

Door Lukas van der Wal 3 reacties

Vandaag is het zover, de laatste wedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. In de Groene Kathedraal ontmoet groen-wit het Southampton van oud FC-ers Virgil van Dijk en Dusan Tadic. De wedstrijd in Groningen begint om half vier en de Trots van het Noorden kan zijn borst nat gaan maken, de Engelsen laten hun sterren starten. De wedstrijd tegen de roodwitten is voor Faber en zijn mannen de laatste mogelijkheid om te testen hoe de verhoudingen ervoor staan.

Groningen return will be special for me, says van Dijk

De oefencampagne kriigt een mooie afsluiter. Ernest Faber heeft er zin in, zo lezen wij op de clubsite; 'We hebben het nog steeds over de voorbereiding en zo moet je deze wedstrijd ook zien. Wel is het natuurlijk zo dat Southampton een interessante tegenstander is, uit een grote competitie. We kunnen zaterdagmiddag kijken hoe we met dit niveau omgaan. Southampton is van internationaal niveau en hun selectie bestaat uit goede spelers. Het is een mooie uitdaging om ons daarmee te meten.

Het gaat erom of we ook tegen een tegenstander van het kaliber Southampton in staat zijn bij balbezit de bal in de ploeg te houden. We moeten dus precisie in ons spel hebben. In verdedigend opzicht moeten we de ruimtes klein houden en zo weinig mogelijk slordigheden begaan. We moeten kortom negentig minuten geconcentreerd spelen en het is in dat opzicht een mooi duel om onze scherpte te testen. Na afloop kunnen we een week voor de start van de competitie een tussenstand opmaken.'

De Trots van het Noorden mist tegen de Engelsen een aardige rij van spelers om verschillende oorzaken. Simon Tibbling en Kasper Larsen gaan naar Rio. Volgens Wim Masker spelen Van der Laan en Sørloth met onder 23 mee tegen Jong AZ. Idrissi, Linssen, Tamata en Payne zijn niet fit. 

Vermoedelijke basis: Padt, Hateboer, Reijnen, Maduro, Van Nieff; Hiariej, Drost, Jenssen; Antonia, Van Weert, Rusnák.

Kan de FC ongeslagen blijven in de oefencampagne? Vorig jaar verloor de FC met 0-3 van de gasten door onder andere een goal van Pelle (nu in China). Het belangrijkste in onze ogen is het spel wat er gespeeld gaat worden. Op de nieuwe grasmat, vlot lopende aanvallen??? COME on FC! 

Reacties:
30-07-2016 om 00:36

zo´n zinnetje tussendoor....Idrissi, Linssen, Tamata en Payne zijn kennelijk nog niet fit...Is dat einde oefencampagne...of einde begin seizoen, want de vervangers kunnen zich nu in de kijker spelen, al waren Drost  en Antonia en Reijnen zeker niet `top` in de voorbereiding tot nu toe. Bacuna wordt nog niet genoemd, maar ik verwacht hem wel als wissel. 

 

Marco30-07-2016 om 14:00

Mooi dat er een aansprekelijke tegenstander in de oefencampagne is.

Kwaliteitverschil zal wel mega zijn, rijtje HSV, Mainz uitslag. Zwolle ging al tegen deze ploeg met 0-4 ten onder. 

Misschien kan Groningen nog onder de druk uit voetballen en een kans creeeren. Verder kijken of we zonder de kracht van Maduro op het middenveld kunnen. Heb hem tegen Feyenoord liever als verdedigende middenvelder voor de verdediging. Een Hiariej komt fysiek zwaar te kort tegen het krachtmiddenveld van Feyenoord.

30-07-2016 om 16:24

Eerste helft prima

dom van Hans

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!